FOTOgrafická vycházka do Střešovic

Blíží se nám uzávěrka jubilejního 20. ročníku soutěžní přehlídky fotografií v Praze a o Praze – Praha FOTOgrafická 2016. Nenechávejme vše na poslední chvíli a pojďme se podívat do Střešovic, které jsou letos tématem jedné ze speciálních kategorií této soutěže.

Střešovice vznikly kolem 11. století, ale k Praze byly připojeny až v roce 1922 a staly se součástí Prahy XVIII. Od této doby zde byl zaznamenán velký stavební růst, vznikaly moderní vilové čtvrti Ořechovky a v roce 1938 vyrostla na území Střešovic i Masarykova vojenská nemocnice. Staré Střešovice – dělnické domky – byly vyhlášeny za památkovou zónu bohužel až v roce 2003, takže v předcházejících letech byly zbourány velké části této čtvrti. I tak se ve Střešovicích najdou velice zajímavá místa, zákoutí i architektonické skvosty v podobě prvorepublikových vil. Za zmínku však stojí i kino Ořechovka, přečerpávací stanice Bruska, Zvonička, či Střešovické skály. Pro technicky zaměřené fotografy nesmíme opomenout ani muzeum MHD ve Střešovické vozovně.

Pojďme tedy navštívit tuto malebnou čtvrť a pokusit se zachytit její krásy, kontrasty, proměny, či prvky typické pro tuto městskou část.

Sraz je 17. 11. 2015 v 9:00 na stanici metra Dejvická před hotelem Diplomat.

Dopoledne bychom měli projít zajímavé části Střešovic. Po obědě v některé z místních hospůdek můžeme volně pokračovat v prohlídce dle chuti a nálady, popřípadě se následně přesměrovat do centra Prahy, kde v tento sváteční den bude určitě dost akcí, které si budou říkat o fotodokumentaci. Pár kilometrů asi nachodíme, tempo ale bude mírné, až plouživé a cesty přívětivé, takže to zvládnou i děti, popřípadě nějaká ta domácí havět, která se určitě taky ráda vyvenčí.

Napsat komentář