Fotofestival OFF Station 2014

Již počtvrté se bude v Plzni konat fotofestival OFF Station. Přijďte na vernisáž do syrové nádražní budovy Moving Station (Plzeň-Jižní předměstí) v sobotu 17. května v 17 hodin.

Vizuálně vás osloví více než padesát autorů, např. dokumentaristka Libuše Jarcovjáková, Daniel Šperl a mnoho dalších, např. studentů uměleckých škol (Institut tvůrčí fotografie SLU v Opavě, Ústav umění a designu ZČU v Plzni, Fakulta umění a designu UJEP v Ústí nad Labem, Nerudovka Plzeň). Uvidíte také průřez fotografickou tvorbou od klasických snímků po současné trendy ve fotografii, videa a instalace. Tématem letošního ročníku je REALITA, ILUZE, FIKCE.

OFF Station 2014

Přestože má festival ve svém názvu označení „fotografický“, náplň je spíše multimediální, respektující jakoukoli formu prezentace osobité a podnětné myšlenky. Kolem silného fotografického jádra budou kroužit i satelity nejrůznějších experimentálních technik. „Inspirativní prostory nádraží dávají fotografiím nový rozměr a obráceně, instalovaná výstava přetváří budovu nádraží v osobitou galerii“.

Součástí vernisáže bude taneční performance skupiny NoTa Plzeň – Okamžik doteku doprovázené živou hudbou v podání houslistky Tamary Císařové. Poté proběhne projekce Ozvěny Fotojatek – renomované českobudějovické fotografické přehlídky, ve které vám Pinta Krištůfek osobitě představí a okomentuje špičku našich i světových autorů.

Program fotofestivalu

Sobota 17. 5.

17:00 – Zahájení fotofestivalu (součástí zahájení bude taneční vystoupení skupiny Nota)

18:30 – Ozvěny Fotojatek

Originální “masový” fotografický festival Fotojatka představuje špičky světové tvůrčí a dokumentární fotografie. Fotografie jsou zde prezentovány nikoli jako statická výstava na stěně galerie, ale dynamicky na plátně kina a za hudebního doprovodu. Za jediný večer tak máte možnost zhlédnout až několik stovek fotografií více než desítky vynikajících autorů.

Neděle 1. 6.

16:00 – Dernisáž fotofestivalu

Výstava bude otevřena od 18.5. do 1.6. (po-pá 14-19 hod., so-ne 13-18 hod.)

Napsat komentář