Neobvyklá výstava FINE ART NUDE PHOTO CHALLENGE

V sobotu 27. srpna se v Praze otevře nová galerie, která zahajuje své působení neobvyklou výstavou nazvanou FINE ART NUDE PHOTO CHALLENGE (Nahý v domě).

13 fotografů, 1 fotoaparát, 1 objektiv, 1 nahá modelka, 1 hodina – a 1 vítěz. Taková byla pravidla výzvy, před kterou byli vybraní fotografové postaveni. Každý z nich dostal za úkol nafotit během jedné hodiny v předem neznámém prostoru akty s modelkou, kterou nikdy předtím neviděl. Přinést si mohl navíc jen jeden fotoaparát s jediným objektivem, nebyla povolena nebyla žádná světla ani přítomnost asistenta, kadeřníka, stylisty či vizážisty. Dá se tedy říct, že jedinou zbraní, která fotografům zůstala, byla jejich nápaditost, tvořivost a schopnost improvizace. Pro výstavu každý z účastníků výzvy vybral dvě nejlepší fotografie, z nichž pak během slavnostního večera v den otevření galerie zvolí sami návštěvníci vítězný snímek.

FINE ART NUDE PHOTO CHALLENGE (Nahý v domě)

Mezi 13 účastníky najdete tak rozdílné fotografy, jako je sám zakladatel galerie Paul Pacey, který fotografoval podle svých slov po celém světě téměř vše od svateb po přehlídková mola a od pornohvězd po prezidenty, a který nyní zakotvil v Praze, Honza Sakař, vynikající fotograf pracující s mokrým kolodiovým procesem, inspirativní fotožurnalista Antonio Cossa původem z Mozambiku, portrétní fotograf Petr Kozlík nebo herec a fotograf–amatér (dle svých slov) Hynek Čermák, jehož samostatnou výstavu můžete v současnosti navštívit v Dejvickém divadle.

Zahájení výstavy FINE ART NUDE PHOTO CHALLENGE (Nahý v domě) proběhne již v sobotu 27. srpna 2016 v 19 hodin. Místo konání je Paul Pacey Fine Art Photo Studio, Nerudova 25, Praha 1, 118 00. Informace o akci najdete též na na facebookové stránce galerie.

Napsat komentář