Pozvánka na XPO 2017

Rádi bychom vás pozvali na jubilejní 10. ročník X-pozičního podzimu. Hnidopich by mohl říci, že se loňský ročník neuskutečnil, ale ano, uskutečnil. Jen se stalo to, co je snem každého organizátora takovéto akce a ubytovací kapacita se vyčerpala ještě před vyhlášením. Užili jsme si příjemný víkend nedaleko Českého Krumlova. Jen doufáme, že se letos nedáte zahanbit a volné pokoje se obsadí stejně rychle, tak jako vloni.

X-poziční podzim se stal takovým volným nástupcem OpenAirů, fotografie zůstala i nadále středem programu, ale protože s námi začali jezdit naše rodiny, postupem času se přizpůsobil i jim. Za tu dobu jsme navštívili

xpo16


dva pivovary
, vyzkoušeli jsme si foukání skla, byli jsme se podívat v srdci vodní elektrárny na Lipně, prošli jsme si podzemní továrny v areálu Rabštejn-Janská a obdivovali jsme spoustu dalších zajímavostí naši země. Musíme říci, že i když z ryze fotografické akce se stala fotograficko-rodinná-odpočinková záležitost, má své kouzlo i důsledky. Do celého dění se zapojuje i naše potomstvo a dokonce v posledních letech slaví se svou fotografickou tvorbou úspěchy. Vloni děvčata Mara s Bětkou (11leté slečny) obsadily krásné druhé místo za zpracování víkendových témat a porazily spoustu renomovaných fotografů z našich řad.

Za těch 10 let jsme postupně bydleli v různých lokalitách naší republiky, ale stále se mi nedařilo najít

xpo16

něco na Vysočině, proto mě samotnou velmi překvapilo, že ač jsem se ke hledání lokality dostala až v srpnu,
jeden z volných penzionů jsem objevila nedaleko od krásného města Telče v Dobré vodě. Letos naše fotografické i jiné snažení bude hostit poslední zářijový víkend Penzion Dobrá voda. Většinu z vás to sice bude stát jeden den dovolené, ale strávený dlouhý víkend v tak krásné přírodě ve společnosti příjemných lidí, jako jsme my, určitě za to stojí :-).

Na programu se pilně pracuje, ale co je jisté a co od vás bude vyžadovat, tedy pokud budete chtít “přijít

xpo16

se svou kůží na trh”, je trocha času při výběru a přípravě fotek k pověšení na soutěžní šňůry. Velmi těšíme se na vaši nejlepší fotografii či sérii (prosíme max. 3 fotky do série) za uplynulý rok. Soutěž XPO FOTO je již nedílnou součástí každého ročníku a tak ani letos tuto tradici nebudeme měnit. Hlasovací lístky pro naši všelidovou porotu jsou již připraveny a věřte, že rok od roku je tato porota vybíravější a náročnější. O tom, zda budou vyhlášena vámi oblíbená víkendová témata, zatím přemýšlíme, ale určitě nějaký fotografický úkol vymyslíme, nebojte se.

Tak a teď něco k těm praktickým věcem.

Termín:

27. září – 1. října 2017

Strava:

Vlastní, je tam velká kuchyň a samozřejmě gril, snídani formou švédského stolu si jako obvvykle vyrobíme sami, večeře dle vlastních chutí, po cestě z výletů či grilování, takový pečený buřtík také není špatná varianta.

Cena:

Předpoklad okolo 300 – 350 Kč/za noc a osobu, záleží na obsazenosti a spotřebě energií

Záloha:

500 Kč za osobu, dospělí +50 Kč – paušál na ostatní náklady

Platba:

Po zkušenostech z minulých let budeme vybírat zálohu, doplatek se hradí přímo v penzionu (pouze hotově). Záloha je nevratná, v případě vašeho nedojezdu bude využita jako storno poplatek.

Termín uzávěrky přihlášek: 15. září 2017

Přihlášky zasílejte na email xpo@paladix.cz s udaným počtem osob. Tentokrát více než kdy jindy platí ono známé olympijské úsloví “kdo zaváhá, nejede”, neb někteří nedočkavci se opět nahlásili již v předstihu :-).

Termín pro zaplacení zálohy, číslo účtu a variabilní symbol pro platbu vám zašleme při potvrzení vaší přihlášky.

Napsat komentář