Stali jste se obětí podvodu v našem bazaru?

Čas od času se na nás obrátí Policie ČR, abychom jim poskytli informace o inzerentech v našem bazaru – v souvislosti s vyšetřováním podvodů. Tyto informace nejen že archivujeme, ale navíc velmi ochotně poskytujeme, protože podvodné jednání nehodláme podporovat. Teď vás ale žádáme o pomoc.

Dokázat podvod nebo pokus o něj ve světě internetu není nemožné. Ale je k tomu zapotřebí aktivní spolupráce těch, kdo s podvodníkem přišli do styku – byť jen tím, že jste si vyměnili pár e-mailů. Proto vás žádáme o pomoc v tomto konkrétním případě.

Pokud jste si mailovali (nebo telefonovali) s někým z uvedeného seznamu a máte podezření na podvodné jednání (nebo jste se dokonce stali obětí podvodu), prosíme kontaktujte KŘP kraje Vysočina – ÚO SKPV Žďár nad Sázavou – Oddělení hospodářské kriminality. V kontaktu uveďte detaily – kdy, s kým jste komunikovali a jak komunikace probíhala, ideálně pokud budete mít zaarchivovanou celou historii komunikace.

Jméno Příjmení Přezdívka e-mail
Houštová Houštová Houštová Houstova.Bara@seznam.cz
Kamil Měšťánek mestan Kamil.Mestanek@seznam.cz
Dana Kostelnická Kostelka Dana.Kostelnicka@seznam.cz
Aneta Králová Kralice Aneta.Kralova77@seznam.cz
Lukáš Stránek Lukas.Stranek@centrum.cz
Lukáš Kratisnký Kratina Lukas.Kratinsky@seznam.cz
Lenka Pšenčíková Lenka.Psencikova Lenka.Psencikova81@seznam.cz
Jaroslava Neumaierová AV.Tisk AV.Tisk@seznam.cz
Jaroslav Borovan borovan Jarek.Borovan@seznam.cz
Libor konadel Konadel Libor.Konadel@seznam.cz
Frantiek Goja Goja.F Fratisek.Goja@seznam.cz
Lucie Kolínková kolinkova Kolinkova.Lucka@seznam.cz
Alena Pentlíková Alca.Pentle Alena.Pentlikova@centrum.cz
Milan Jestřábek Jestrabek Milan.Jestrabek76@seznam.cz
Magda Valetíková Valetikova Magda.Valetikova@seznam.cz
Dušan Schneider Dušan Dusan.Schneider@seznam.cz
Václav Nouzek Nouzek Vaclav.Nouzek@seznam.cz
Dáša Mrkvičková Mrkvickova Dasa.Mrkvickova@atlas.cz
Aleš Budina Budina Ales.Budina@seznam.cz
Marek Trkac Trkac Marek.Trkac@seznam.cz
Danuše Teclová Teclova Bizuterie.Teclova@seznam.cz
Stanislav Nováček S.Novacek Stanislav.Novacek78@seznam.cz
Štefan Jankovič Jankovic Jankovic.Stefan@seznam.cz
Mako M. Mako Mates.Prague@seznam.cz

Znovu připomínáme – buďte při nákupu zboží z druhé ruky obezřetní. Množí se případy, které bohužel končí neslavně – viz naše upozornění na dopisy vyzývající k zaslání zboží do ciziny.

9 komentářů u „Stali jste se obětí podvodu v našem bazaru?“

  1. zahraniční emaily

    ano ty zahraniční emaily jsou vůbec výživný. Nejlepší je když máte, že kupujete a ono vám v angličtině přijde za kolik že to prodáváte? 🙂
    Minulý týden jsem byl docela už nevybíravě atakován nějakým magorem. Tak jsem mu napsal, že je to beztak negr z Nigerie a je to podvodník a že při realizaci obchodů chodím ozbrojen. A je už klid. Ale psal mi fakt 2x denně a nějkolik dní. Tohle je jedna stránka při pohybu po bazaru. Dalším nepěkným nešvarem jsou fake inzeráty za účelem tlaku na skutečného prodávajícího za účelem snížení ceny. Osobně takové posílám si to “levné” zboží koupit tam a neprudit. Většinou se zase takový “inzerát” náhle zase stáhne 🙂

    Odpovědět
  2. spamy

    Na spamy (typu “what price in euro”) zásadně nereagovat, jinak se člověk dostane do jejich seznamů s aktivními maily a posílají mu pak pořád něco. Vždy je dobré se s prodávajícím domluvit alespoň telefonicky. Stalo se mi ale, že jeden fotograf mi poslal téměř odepsané tělo, sice v záruce ale velmi opotřebené a prohlašoval o něm, že je v naprostém pořádku. Fotky se stavem samozřejmě odmítal poslat s tím ,že nemá čas a že je tělo v naprostém pořádku a je přece v záruce kdyby něco. Obratem jsem mu jej poslal zpět a až po upozornění, že to budu řešit přes policii došlo k vyrovnání… Po týdnu prodával tělo klidně dál ve stylu “jen běžné opotřebení”. No prostě není nad osobní poučení… podvedeným přeji pevné nervy a hlavně to nenechat plavat!

    Odpovědět
    • spamy

      přesně ten důvod jednat osobně a nikdy jinak i kdyby se jednalo o sebelepší nabídku…
      Když se začátkem loňského roku objevil super inzerát v Brně, kontaktoval jsem kolegu z Brna (známe se z nikonclubu) a ten to omrknul a potvrdil, že je to ok.
      Pak jsem teprve podnikl kroky…a dnes jsem šťastným majitelem profi DSLR. I tak se dá řešit věc z druhého konce republiky.
      Jinak tvrzení prodávajících brát s rezervou.

      Odpovědět
      • další týpek ?

        klasika. Proto dávám do inzerátů tento text a od té doby klid 🙂

        For english readers:
        1) i do not sell abroad
        2) i do not react to unsigned emails
        3) i sell gear only personally and cash
        3) just for african deceivers, i am always armed

        Odpovědět
        • další týpek ?

          je naivní, myslet si, že to někdo (nějaký člověk) čte. Automatičtí spamboti procházejí weby a načítají vše se znakem “@” a udržují si jejich databázi… díky virům zneužité počítače slouží jako rozesílače SPAMU… když někdo odpoví na takový mail, tak je lapen. Pomůže jen nereagovat a mazat.

          Odpovědět
    • další týpek ?

      Já jsem s ním dokonce čile komunikoval i přesto že jsem věděl že je o podvodníka a to ze zvědavosti 🙂 nabízel o 150 dolarů víc než byla cena a plakal že to má být dárek pro syna k narozkám a že to chce poslat rychle aby to stihl 🙂 Nabídl jsem mu bankovní převod ale on trval na paypalu s tím že je to zcela bezpečné. Načež mi přišel mail z adresy “Service@intl.Paypal.com®” že na to stále spěchá! Kdybych byl nezkušený a naivní a přišel mi z téhle adresy potvrzovací mail o platbě asi bych to slupnul 🙂 Odepsal sem mu že s podvodníkama se nebavim ať dá pokoj a je klid

      Odpovědět
  3. anglický doplněk inzerátu

    moc hezké – mohu si to případně okopírovat a přidat do svých inzerátů?
    děkuji

    Odpovědět

Napsat komentář