motiv

Správa barev: Základní principy a součásti

Konečně se v našem seriálu o správě barev dostáváme ke color managementu jako takovému. V dnešním dílu se podíváme na color management po teoretické stránce a vysvětlíme si, jak vypadají a fungují ICC profily.
Příspěvek k článku:
 Re: A jak je to s jasem?
David K.7.6.2004, 15:29odpověď
Dekuji za obsahlou odpoved.
Myslim ale, ze asi doslo k mirnemu nedorozumeni. Je mi jasne, ze absolutni prevod jasu nema smysl (tezko muzeme napriklad chtit po papiru, na kterem je vytisten snimek z jasneho slunecneho dne, aby svitil). Nejsem si ale jist, zda soucasna technika vubec umoznuje zachovani pomeru jasu. Dam priklad. Fotografuji-li plosnou predlohu, ve ktere 2 mista maji odrazivosti napr. 0.8 a 0.3, tedy pomer 2.66, chtel bych, aby na vysledne fotografii byl opet pomer odrazivosti odpovidajicich mist 2.66, at jiz to je 0.8 a 0.3, nebo napriklad 0.5 a 0.187, nebo 0.9 a 0.338 atd. Uvazuji jednoduzsi pripad -cernobilou fotografii. Jsou prevodni krivky nejak normalizovany? A jsou pripadne normy v praxi vyrobci dodrzovany?
Mnozi mozna namitnou, ze verne zachovani pomeru jasu nakonec stejne neni dulezite, dulezite je, zda obrazek je hezky. Co ale oblast informativni fotografie, napriklad reprodukce obrazu, nebo vedecka fotografie?
Po te knize se zkusim podivat.
Dekuji

David K.

reagovat

 

Další příspěvky k článku:
columbo1.6.2004, 09:40odpověď
Tonda2.6.2004, 08:07odpověď
David K.2.6.2004, 17:10odpověď
radka7.6.2004, 03:18odpověď
David K.7.6.2004, 15:29odpověď
radka9.6.2004, 00:45odpověď
MirekE13.7.2004, 01:11odpověď
radimV17.7.2004, 16:35odpověď
Miloš Vorel31.10.2004, 01:12odpověď
radka31.10.2004, 09:25odpověď
Miloš Vorel31.10.2004, 20:19odpověď
Miloš Vorel31.10.2004, 01:40odpověď
Ivan Martinec1.11.2004, 15:01odpověď

přidat příspěvekpříspěvky e-mailemzobrazit vše stromovězobrazit vše podle data

Možná by vás mohlo zajímat


aktuální akce

aktuální články

bazar nabízí

 

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace