motiv
Přehled článků ze sekce: Recenze a testy

Recenze a praktické testy fotografických přístrojů a dalšího vybavení, včetně fotografických materiálů.

Filtr | autor:   sekce:   blog:

Článků celkem: 124 | Zobrazeno: 1 - 10

Fujifilm X-T2 (nejen) z pohledu fotografování přírody

Příchod nové vlajkové lodi mezi fotoaparáty Fujifilm na trh byl načasován příhodně na stejnou dobu, kdy jsem chystal svou další fotocestu, takže se přímo nabízelo jeho zapůjčení pro účely testování. Zde jsou mé zkušenosti z týdenního používání X-T2 během výpravy na Špicberky.
Publikoval: 7.10.2016 Michal Krause | komentářů: 11 - poslední: 19.12.2016, 08:55

Fujinon XF100-400mm: povedený vstup Fuji do světa dlouhých teleobjektivů

S velkou chutí jsem se chopil příležitosti otestovat první XF teleobjektiv přesahující 200 mm pro systém Fujifilm X. A jelikož dávám přednost testování v reálných podmínkách, sbalil jsem batoh, skočil do auta a zamířil do Itálie, kam jsem se tak jako tak už nějakou dobu chystal vrátit.
Publikoval: 11.5.2016 Michal Krause | komentářů: 2 - poslední: 12.5.2016, 16:32

Fujifilm X-Pro2 – první dojmy

Na krátké testování jsem měl zapůjčen nejnovější přírůstek v systému Fujifilm X – vlajkovou loď X-Pro2. V dnešním článku najdete mé první dojmy.
Publikoval: 29.2.2016 Michal Krause | 0 komentářů - přidat komentář

S Nikonem D7200 do Afriky

Nedávno jsem absolvoval cestu po Botswaně, na kterou jsem si jako druhé tělo vypůjčil Nikon D7200. Dnešní článek si neklade za cíl být recenzí tohoto fotoaparátu (kterých už ostatně vyšla řada), ale souborem osobních postřehů z tohoto krátkého soužití.
Publikoval: 7.8.2015 Michal Krause | komentářů: 13 - poslední: 15.9.2016, 20:29

Crash test aneb co se na kresbě objektivu projeví

Důvodem, proč jsem se pustil do tohoto "terminálního" a velmi obsáhlého testu, je až paranoidní obava mnohých fotografů (mě nevyjímaje) ze znečištění a poškrábání objektivů. Samozřejmě, že je potřeba si na skla dávat pozor, ale jak znečištění či poškození reálně ovlivňuje kresbu, to je již věc jiná.
Publikoval: 19.5.2015 Martin Valent | komentářů: 7 - poslední: 30.6.2015, 17:07

Nikon D810 z pohledu fotografování živé přírody

Před rokem jsem se v podobně nazvaném článku věnoval tomu, jestli je 36megapixelová zrcadlovka D800 smysluplnou volbou pro fotografování živé přírody. Dnes se ze stejného úhlu pohledu podíváme na jejího nástupce D810.
Publikoval: 16.10.2014 Michal Krause | komentářů: 10 - poslední: 7.12.2014, 05:18

Neoriginální vertikální grip pro Sony a77

Koupit nebo nekoupit neoriginální příslušenství k fotoaparátu? Jistě se mezi námi najdou jeho zastánci, a naopak i ti, kteří by si nikdy "náhražku" nekoupili. Každý z nás má jiné potřeby i jiné možnosti, ale následující článek vám může být alespoň trochu nápomocen při výběru.
Publikoval: 1.8.2014 Martin Valent | komentářů: 20 - poslední: 3.10.2014, 09:50

Lytro - fenomén, technická hračka nebo zázrak?

Když se objevily první zprávy o fotoaparátu, který umí zpracovávat nejen průmět dopadajícíh paprsků na snímač, ale i jejich směr, bral jsem to spíš jako další z řady "technologických zázraků", který zůstane kdesi hluboko v útrobách patentového úřadu a nikdy se nedostane do praxe - různými revolučními vynálezy (které už nikdy nikdo neuvidí) nás média zásobují prakticky denně, jenomže na rozdíl od nich se tento přístroj skutečně dočkal realizace. Při uvedení na trh dostal jméno Lytro.
Publikoval: 30.6.2014 bitovod | 0 komentářů - přidat komentář

Michael Freeman: Černobílá fotografie

Když jsme si měli možnost vybrat si knihu na recenzi, padl můj zrak na tento titul. Prvním důvodem byl autor Michael Freeman, jehož knihy patří mezi mé oblíbené, a druhým důvodem samozřejmě zvědavost. U nás doma se najde barevných fotografií velmi málo, a tak pohled pod podkličku panu profesorovi mohl být také dost inspirující.
Publikoval: 5.2.2014 katox | komentářů: 2 - poslední: 5.2.2014, 12:31

Joby UltraFit - kouzelný ramenní popruh

Nepatřím k příznivcům fotoaparátu pověšeného na krku, ale nosit jej jen tak v ruce je nepohodlné a někdy i nebezpečné. Proto čas od času zkouším různé alternativy a hledám ideální řešení. Naposledy jsem otestoval chytře vymyšlený popruh Joby UltraFit Sling Strap.
Publikoval: 13.10.2013 Michal Krause | komentářů: 9 - poslední: 21.10.2013, 09:39




 

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace