Ohlédnutí za srpnovým FOTOpivem

Minulou středu proběhlo srpnové FOTOpivo, které bylo spojeno se zakončením („dernisáží“) výstavy naší fotografické skupiny na téma Těžká práce haluzáků v Orlických horách.

Program zahájil Michal svoji parádní řečí, ve které přítomným nastínil, s čím vším se musí koně a jejich chovatelé potýkat a co všechno měly naše fotky vyjadřovat. Bylo příjemné si to po tom roce znovu připomenout, i když zprostředkovaný zážitek rozhodně není a nemůže být takový, jako být v tom lese celý den s koněm a jeho kočím a sledovat, jak pracují.

Hned poté přišla na řadu prezentace fotek (nebo fotografických témat) – i když, jak se později ukázalo, pořád někteří účastníci nechápou, že FOTOpivo není akce, kam chodíme jen tak na pivo. Kdo nepřinese svoje fotky, má přinést knížku nebo fotografie kohokoli jiného a k nim něco říct nebo poreferovat o výstavě, abychom se měli na co dívat a byly to i nadále večery o fotografii. Pokud je cílem jít jen tak na pivo, to si chlapci klidně zorganizujte někde sami, bez přívlastku FOTO, určitě se rádi zúčastní i někteří z nás…
Jako první nastoupil Michal a na dlouho sebral všem vítr z plachet. Přinesl totiž plachty vlastní – řešili ve firmě výzdobu nových kanceláří, uspořádali mezi kolegy soutěž a nejlepší fotky nechali ve FotoStaru nazvětšovat na plátno a napnout na rám. Obrazy velikosti 60×80 cm vypadaly fakt suprově a Michal nám tím ukázal další možnost např. na vánoční dárky. I cena se zdála být docela příznivá, takže to stojí za zkoušku.

Následovala klasická komentovaná přehlídka fotek jednotlivých autorů a autorek (jedna prezentace byla zvláštní tím, že si Honza přinesl prosvětlovací pult a ukazoval diáky 13×18 cm), zakončená volnou debatou na všemožná i nemožná témata… 🙂 Zájemci si mohli listovat v Petrově knize Ladislava Sitenského „Z válečného deníku“, která byla jako jedna z posledních v ČR ještě tištěna hlubotiskem. Naše fotoskupina ještě využila volných stolů k tomu, abychom si načrtli koncept naší chystané říjnové výstavy.

Byl to další příjemný fotografický večer, přišlo docela dost lidí a rozhodně bylo na co koukat i o čem povídat. Tak zase za měsíc nashle, pozvánku určitě najdete tady na webu…

2 komentáře u „Ohlédnutí za srpnovým FOTOpivem“

  1. Omlouvam se

    Netusil jsem, ze kdyz clovek neprinese fotku, je jenom pivnim neprinosnym ozralou jez nema cim by fotografickou diskusi obohatil.

    Slibuji ze se polepsim a jiz nenarusim vase fotograficke kruhy.

    PCHe

    Odpovědět
    • omlouvam se

      to si Pavla spatne pochopil, … 🙂 Lonis prived Leose Choduru na setkani a bylo to super!

      Jasne ze te jako radu lidi nebavily tematicky ukoly – no tak uz jsme je zrusili aby o nebylo svazany tim co musis nosit. Ale FOTOpiva zustaly s douskou foto – takze neni potreba se omezovat na to cim pripsjes do diskuze, ale neco proste prines, at je vecer obohacenej o cokoli co s fotkama souvisi a co nam neco novy da.

      Verim ze mi rozumis, a moc se na tebe tesim – jiste ze nejsi ozrala (mozna ani tvuj dvojnik) a diskuzi obohatis uz tim ze neco reknes. Ale kdybysme si vsichni prisli povidat a nikdo nic noveho mezi nas neprinasel bylo by to brzy kamaradsky pivo – ale uz ne o fotografii.

      A ta te este celkem bavi, ne? Jinak bys na Pruvodce neprispel novou fajnovou reportazi (dik za ni – ta trouba je uzasna). Takze cus v zari.

      chosee

      Odpovědět

Napsat komentář