PALADIX na novém železe…

Prosím o 7 minut ticha za starý server… :-))

Dnes došlo k přestěhování Paladixu z původního (7 let starého Fujitsu-Siemens) serveru na nový (už jen virtualizovaný). Prosím dejte vědět, kdyby vám přestaly fungovat nějaké služby nebo jste narazili na nějakou nesrovnalost.

Předem díky.

18 komentářů u „PALADIX na novém železe…“

  1. +

    Super, podvědomě funguje rychleji.

    Teď už jen vyhodit ty flash-playerové prvky (minigalerie) a do budoucna asi trochu vylepšit design a je to dokonalé…

    Odpovědět
    • +

      Díky, určitě nás čeká ještě hodně ladění – jak serveru, tak do budoucna i samotného webu. I na ten design určitě dojde 🙂

      Michal Krause

      Odpovědět
    • +

      Za sebe – neměnil bych nic, grafika je dobrá, barvy jsou příjemné a ty malé galerie vlevo mi nijak nevadí, proč taky. Ať vše na novém serveru dobře chodí a objeví se co nejmíň problémů. A díky za to, že Paladix je.

      Odpovědět
      • +

        osobně jsem zastáncem spíš jednoduššího designu, ale to samozřejmě otázka vkusu, v každém případě by se třeba šířka webu mohla přizpůsobovat zařízení a podobné technické věci

        pro mě osobně je pak nejdůležitější sekce Bazar

        problém s flashovými minigaleriemi je v tom, že se většině uživatelů už brzo ani nezobrazí, neboť nové Chrome i Firefox se snaži flashe co nejvíc (a oprávněn) zbavit

        Odpovědět
        • +

          Ano, záleží na vkusu. On totiž ten jednodušší design často žádný design není – mnohdy jde jen o nějak základně uspořádané funkční prvky. Jak už jsem psal, nechal bych to jak to je, i z nostalgie.

          S bazarem souhlasím, pro mě také.

          Ty galerie jsem nemyslel technicky, jen vzhledově, že mě tam neruší.

          Odpovědět
  2. drobná chyba?

    Když dám “vyhledat v článcích” třeba slovo “porovnání”, dostanu výsledek Článků celkem: 132 | Zobrazeno: 1 – 10, ale když kliknu na druhou stránku výsledků, nezobrazí se. Takto to ale fungovalo i dříve, neřešil jsem to, navíc nevím, jestli není chyba u mne. Jestli to chcete prověřit…
    Nedělá to pokaždé, tváří se to, jako by záleželo na hledaném výrazu. To mi přijde divné.

    Odpovědět
    • drobná chyba?

      Zajímavé – kdybyste měl přesnou adresu, kde to nefunguje, budeme rádi. Otestoval jsem to asi na 10 výrazech a všechny fungují. Víme o jedné chybě, která by to mohla způsobovat, ale snažili jsme se jí všude opravit ještě před přesunem, a hlavně – ta by nejspíš ten problém způsobovala vždy.

      Michal Krause

      Odpovědět
      • drobná chyba?

        Tak jsem Vám to vyzkoumal. Hledání mi na IE 11.0.9600 funguje správně na slova stativ, film, kniha, obraz, most… a chyba se objevuje u slov zábradlí, nový, příležitost… Ano, rozdíl vidíte správně, je tam problém s diakritikou, potvrzeno.

        Odpovědět
        • drobná chyba?

          Zajímavé, mně to fungovalo i v IE 11, nicméně upravil jsem kód, který tvoří odkazy pro stránkování tak, že by neměl mít s diakritikou už vůbec žádný problém. Budu rád, pokud to vyzkoušíte a dáte vědět 🙂

          Michal Krause

          Odpovědět
    • problém s fotkami v bazaru

      Mám stejný problém, ovšem z druhé strany – snažím se nahrát fotku ke svému inzerátu, technické parametry splňuje (jpg 200×200), ale po aktualizaci inzerátu se nezobrazí.

      Odpovědět
      • problém s fotkami v bazaru

        Díky za upozornění, oba problémy měly stejnou příčinu, kdy selhával upload obrázků u nových inzerátů. V tuto chvíli by mělo být vše v pořádku, k již zadaným inzerátům z období po přesunu serveru je případně třeba obrázky nahrát znovu. Omlouváme se za komplikace.

        Michal Krause

        Odpovědět
        • problém s fotkami v bazaru

          Předem díky za super stránky.
          Dotaz – proč musí být na bazaru vložená fotka max 200 x 200 ?
          V dnešní době trošku nešikovné, každý inzertní server dokáže fotky při uploadu upravit tak jak potřebuje.
          Díky a jen tak dál!

          Odpovědět
          • problém s fotkami v bazaru

            Dobrý den,

            jedná se v podstatě o historické omezení, které už dnes nemá opravdu žádné opodstatnění. V současné době připravujeme novou verzi webu, kde budou obrázky u inzerátů vyřešeny podstatně lépe.

            Michal Krause

  3. OLD SCHOOL

    To je fajn, ze jste presli ze 7let starého serveru na nový, ale co přejít z 20 let starého designu na nový? 😀

    Odpovědět
  4. SPAM A PHISHING

    Pane Polo, moc Vás prosím, a už po třetí, změňte v inzerci zadání e-mailové adresy na nepovinné, nebo alespoň na nepovinný formát, tak aby nebylo nutné psát znak @. Dalo by se pak napsat například: pavel.pola(zavináč)paldix.cz, a roboti by nám pak neposílali tolik nebezpečného phishingu a Vy byste nemusel varovat před podvodníky. Samozřejmě o dizajnu, struktuře, navigaci webu a velikosti fotek v inzerci snad není potřeba ani mluvit.
    MP

    Odpovědět

Napsat komentář