Čtvrtek 15. září 2005: 1000 vydaných článků

Malé zamyšlení u příležitosti jubilea magazínu PALADIX foto-on-line…

První titulní stránka
První titulní stránka

Magazín PALADIX existuje už 7 let, což je sice v kontextu běhu času relativně málo, ale na internetu, kde je všechno mnohem rychlejší než v reálném životě, je to doba velmi dlouhá. Za ten čas byly založeny mnohé jiné servery zabývající se fotografii, některé další nenávratně zmizely, PALADIX je tady však stále s vámi a pro vás. Magazín (tehdy pár základních tipů) vznikl jako první, dříve než obchod, poradna, bazar a jiné jeho součásti, jež jsou s ním dnes spojeny. Existuje díky práci redakce i externích autorů, ovšem nemalý podíl na jeho stabilní pozici máte i vy, naši čtenáři – tím, že čtete články, diskutujete o nich, využíváte bazar či poradnu, účastníte se akcí a v neposlední řadě také nakupujete v obchodě, neboť zisk z obchodu má pro existenci celého projektu zcela klíčový význam – provoz tohoto magazínu, ale i celé redakce je financován převážně právě ze zisků v našem obchodě.

Tipy a triky
Seznam prvních tipů a triků

První článek se objevil v roce 1998 a dnes již nedokážeme zjistit přesné datum jeho vydání. Od té doby celý projekt významně narostl co do rozsahu, významu i komplexnosti služeb. Na počátky by se však zapomínat nikdy nemělo – obecně přece platí, že kdo si není vědom svých kořenů, nemá pevně zakotvenu svou identitu ani v přítomnosti. Vy – čtenáři magazínu, zákazníci obchodu, tazatelé poradny i inzerenti v bazaru – sami nejlépe víte, co projekt nabízí, a také jeho služeb hojně využíváte, což je samozřejmě potěšujícím faktem pro celou redakci. Těší nás vysoká návštěvnost, těší nás velké množství často velmi fundovaných příspěvků v diskusích, těší nás i slova poděkování a chvály, která nám adresujete ve svých e-mailech nebo dotazech v poradně. Prostě a jednoduše těší nás, s jakým zájmem nás stále sledujete.

Dnes tedy byl vydán již 1000. článek, v bazaru bylo publikováno téměř 6500 inzerátů, vyšlo přes 550 krátkých zpráv, kalendář akcí obsahuje více než 650 položek a v poradně bylo zodpovězeno skoro 1700 dotazů, přičemž zveřejněno je přes 700 odpovědí (tento rozdíl je dán tím, že původně poradna fungovala jen prostřednictvím e-mailu, nikoli fóra). Cesta k tomu všemu trvala 7 let a jistě máme další roky práce před sebou. Není to samochvála redakce, jen malé připomenutí této sedmileté cesty – bez zájmu čtenářů by se žádná věc z výše uvedených, ba ani prostá existence projektu, nemohla uskutečnit a určitě bychom nebyli tam, kde jsme teď…

Děkujeme Vám za Váš zájem o PALADIX!
Popřejme mu společně při této příležitosti šťastnou cestu do dalších let, k dalším tisícům článků i dobrému fungování všeho, co projekt PALADIX foto-on-line nabízí všem, které zajímá fotografie.

11 komentářů u „Čtvrtek 15. září 2005: 1000 vydaných článků“

  1. Díky za vše a jen tak dál

    Nezažil jsem sice úplné začátky, ale Paladix si za tu dobu, co ho sleduji, udržuje svoji vysokou laťku, jistě i (nebo hlavně) zásluhou celé řady osobností, které ho mají také rády a přispívají svými články a zkušenostmi.

    Vše nejlepší k narozeninám a díky 🙂

    Odpovědět
  2. Bacha na to,

    kdo jedete na OA, hezky si ty údaje uvedené v článku, prostudujte. Pavel nás bude určitě – jak má ve zvyku – zkoušet :o)
    No a taky tu tisícovku pěkně oslavíme. HIP!

    Odpovědět
  3. Drzim palce

    Zdravim vas. Drzim vam palce… Vase clanky su vzdy velmi zaujimave. Maju vysoku uroven. Velmi simpaticka je hlavne “poradna”
    Vsetko dobre.
    Milan

    Odpovědět
  4. Blahopřeji

    Blahopřeji!

    Články na Paladixu si drží trvale vysokou úroveň, stránky jsou propracované, graficky vyhovující. Paladix je spojen s obchodem ale velmi nenásilně a komerci nepropadl, oceňuji. Nemám, co bych vytkl. Jen tak dál. Oslavte to, máte co.

    Odpovědět
    • blahopřeji

      Obchod na Paladixu mám ze všech nejraději, i když tu není úplně všechno, co bych potřeboval (nemůžu mít všechno, že). S takovým příjemným, přátelským přístupem jsem se ale jinde nesetkal – díky za to!!

      Odpovědět
    • blahopřeji

      100% souhlas s příspěvkem, najít na inetu dnes něco kvalitního a přitom aspoň trochu nekomerčního dá práci. Připojuji se ke gratulaci.

      Odpovědět
  5. Dík

    Chodím sem už docala dlouho pro poučení i zábavu. Byl to jeden z prvních serverů o fotkách, který jsem objevila, zaujal mne a ráda se stále vracím. Takže dík všem a vydržte. Mira

    Odpovědět
  6. Vse nej!

    sleduji PX od roku 2000, jeste si pamatuji jeho starou grafickou podobu, dodnes ji mam vypalenou na jednom cedecku, za ty roky jsem se tu dozvedel spoustu informaci a potkal nemale mnozstvi zajimavych lidi, stale se k velke casti clanku vracim…

    preji hodne sil do budoucna a zustante takovi jaci jste, delate to totiz moc dobre :))

    Odpovědět

Napsat komentář