Březnové FOTOpivo a pozvánka na duben

Březnové FOTOpivo se konalo trochu netradičně ve čtvrtek, ale i tak byla účast hojná a bylo se jako vždy na co koukat, co chválit či kritizovat.

Fotopivo 03.2011
Foto: Zdeněk Tichý

Jako první bych ráda vyzvedla fotky, které přinesla Dáša z masopustu v Roztokách u Prahy. Většina z nás upravuje fotky z masopustu převážně černobíle, asi proto, že nám připadá přemíra barev a pohyb při této akci rušivá, ale Dana se nebála a plně využila krásného počasí, které se správným fotografickým světlem a čtvercovým formátem dohromady vytvořilo velmi pěknou a působivou sérii. V debatách, které následovaly, jsme se také shodli na tom, že od té doby, co začala pravidelně chodit mezi nás, udělala ve své tvorbě značné pokroky. Jsme rádi, že můžeme být “při tom”.

Fotopivo 03.2011
Foto: Zdeněk Tichý

Masopustní rej jsme mohli zhlédnout ještě jednou a to v podání Jakuba, který jako obvykle vyrazil se svým fotoaparátem do Zadní Třebáně. Jeho černobílé zpracování masopustního reje je tradičně výborné.

Tentokrát mezi nás zavítaly i nové tváře a zvláště nás zaujal Zdeněk, který přinesl své fotografie z jihovýchodní Asie, kde tráví každou zimu a má tedy čas a možnost hlouběji proniknout mezi místní obyvatele a poznat lépe pro nás nezvyklou faunu a floru.

Fotopivo 03.2011
Foto: Zdeněk Tichý

Po dlouhé době přinesl i Chosé něco ze své ryze domácí tvorby. Jeho předsvatební portréty ženicha a nevěsty v “plné polní” byly velmi působivé. Tento nápad, který je v našich krajinách neobvyklý, nás zaujal a třeba se časem i ujme. Pro oba budoucí manžele je určitě příjemnější nechat si udělat památku na tento významný den v klidu před obřadem, než poté ve shonu svatebního dne. Tím samozřejmě nechci tvrdit, že by měla svatební fotografie vymizet ze světa, ale intimitu, která z těchto fotografií sálala, určitě není možno dosáhnout v kruhu rodinném či mezi známými.

Dubnové FOTOpivo se bude konat krátce po našem Jarním výletě a to 20. dubna od 18. hodiny. Vzhledem k tomu, že v naší “domovské restauraci” je salonek obsazený, bude se tentokrát konat v Klubu Válec na Vinohradech za tělocvičnou Sokola Královské Vinohrady. Jen malá poznámka pro ty, kteří jsou vychovaní jako já a od malička jim maminka vtloukala do hlavy, že neznám-li někoho, vždy slušně pozdravím a vykám. Při domlouvání naší rezervace se mi dostalo upozornění od provozovatele, že v klubu se neříká dobrý den a nikdy se nikomu nevyká :-), takže pozdravit určitě ano, ale stačí “ahoj”.

Napsat komentář