FOTOPIVNÍK ROKU 2019 – výsledky lednového kola

Nový rok, nová pravidla, nové bodování, ale staří dobří známí. Tak by se dalo stručně charakterizovat první kolo FOTOpivníka roku 2019

Tentokráte jsme měli trochu rušnější atmosféru, ale ani oslava u vedlejšího stolu nás nemohla zastavit a vše proběhlo v pohodě a tak jak má. Hned na úvod jsme vyhodnotili loňský ročník, rozdali ceny a diplomy, včetně jednoho čestného uznání a mohli jsme se pustit do ročníku nového.

Fotopivník 01 2019
Fotopivník 01 2019

To už se ale hlásil Zdeněk se svojí “nefotografickou” aktualitou a pěkně tak zahájil lednové kolo naší soutěže. Představil nám zástupce společnosti FUGU, kteří začali na náš trh dodával velice zajímavou samolepicí folii, na kterou lze slušně reprodukovat fotografie. Pub se tak okamžitě proměnil ve výzkumnou laboratoř a většina přítomných okamžitě zkoušela popisované vlastnosti představovaného materiálu. Zvláště pak opakovatelná instalace folie na cokoli zaujala. Stěny, stoly i podlaha se tak staly malou galerií, která neustále mizela a znova se objevovala na nových místech. Po pár minutách se ozývalo i pochvalné mručení, takže dobré a Zdeněk si zaslouženě připisuje své první body.

Fotopivník 01 2019
Fotopivník 01 2019

Pak už se strhla bitva o body fotografické a na šňůře jsme mohli vidět díla od jedenácti autorů. Opět se nám zde promíchaly reálné scény, dokumenty, fikce i scény blížící se vzdálené budoucnosti. Naštěstí jsme změnili bodování a každý měl možnost ohodnotit pět autorů. To jsme si říkali na začátku, pak ale začalo přituhovat a bodování bylo opět hodně těžké.

Fotopivník 01 2019
Fotopivník 01 2019

A tady malá technická vsuvka a dobrá rada pro příští kola. Všichni bodující používají při hodnocení rozložené fotografie na stole, kde je necháváme po prezentaci na šňůře. Na to bohužel doplatil Pavel, který svoji pěknou fotografii po ukázce schoval do tašky. Zpět to už nevezmeme, ale pozor na to. Nechávejte své fotografie na očích až do poslední chvíle. Vyplatí se to.

Fotopivník 01 2019
Fotopivník 01 2019

Díky novému bodovému systému to bylo hodně těsné. Prvních pět autorů dělilo pouhých 6 bodů. Zaslouženě zvítězila Eliška se svoji rotopédovou sérií. Těsně za ní byl Zdeněk a jeho slacklajnysti v neobvyklém prostředí. Díky přednášce, kterou Zdeněk zařídil, se ale bodově dotáhl a máme tady první remízu letošního ročníku FOTOpivníka. Opatrně jsem vše sledoval ze třetího místa a snažil se tvářit příjemněji, než na svých strhaných cyklistických fotografiích, neb se zezadu dost tlačili Eva s duchem panny a Michal s pouštní večeří.

Fotopivník 01 2019
Fotopivník 01 2019

Po fotografické části a rozdání bodů nám ještě Kateřina Božská neservírovala zákusek v podobě své fotografické knihy “KATEŘINA 2018”. Příjemná tečka za tím naším fotografickým večerem.

Výsledky prvního kola FOTOpivníka roku 2019

Pořadí Jméno Téma Název Zajímavost Bodů celkem
1. (34) Eliška ANO Rotoped NE 10
2. (32) ZT ANO Zdravé tělo a zdravý duch ANO 10
3. (31) Jakub ANO I zdravý duch jednou odejde NE 7
4. – 5. (30) Eva ANO Duch – panna NE 6
4. – 5. (13) Kateřina Božská ANO Koule ANO 6
6. (28) Michal Merunka ANO Večeře v poušti NE 5
7. – 11. (23) Katox ANO Zdravý duch na dovolené NE 4
7. – 11. (10) Laci ANO Sedm kliků NE 4
7. – 11. (9) Bitovod ANO Ve zdravých koulích zdravý duch NE 4
7. – 11. (1) Martin Valent ANO Trojský závod NE 4
7. – 11. (0) Pavel Kopřiva ANO Letní králičí škola NE 4

Dokumentární foto: Zdeněk Tichý

Fotopivník 01 2019

Napsat komentář