Únorové FOTOpivo s tématem špatné kolem nás

Měsíc se nám opět převalil a v salonku Na Kovárně zavládlo dobré, x-poziční světlo. Poslední dny vládla mezi x-pozičníky trochu hektická atmosféra, neboť v půlce února byla uzávěrka Prahy fotografické, takže se ve všech našich domácnostech pěkně šturmovalo. Všichni všechno zvládli a tak jsme se mohli v klidu sejít nad našimi domácími úkoly.

Hektická nálada se tak trochu přenesla i do salonku a hned od začátku jsme se přehrabovali v hromadě porovnávacích černobílých fotek z různých tiskáren na různých papírech. Za to vše je třeba poděkovat Bitovodovi za přípravu a všem co byli ochotni prohnat papír svojí tiskárnou. To celé nabouralo i prezentaci domácích úkolů, která začínala také ve chvatu, ale nakonec se vše uklidnilo a proběhlo, myslím si, ku spokojenosti všech přítomných. Tady bych rád vyzdvihl přítomnost dvou nových návštěvníků, kteří se zdatně zapojili do prezentací a diskusí.

Fotopivo_1

Z fotek určitě zaujal Zdeňkův přírodní byt i s návštěvou, který nafotil na novoročním fotocourání. Pavel měl tonálně nádhernou ruinu s padajícím stropem. Chosého veselé kuře, či co to bylo ve 2D podobě vyvolalo mnoho názorů a podnítilo i jeden velký fotografický projekt. Pracovně ho zatím nazýváme poslední večeře a uvidíme, co se z toho vyklube. Nejlepší prý patří nakonec, a tak jako poslední vybalil svoji fotku Honza Hlinák a pěkně zakončil celou naši galerii. Ani další fotografické záběry na téma Špatné kolem nás určitě nezapadly a už se těším, až je uvidím společně s vámi i při vyhodnocování únorového domácího úkolu. Některé kousky se již pomalu objevují v galerii na FotoPrůvodci, tak doporučuji nahlédnout.

FOTOpivo 2

Salonek se pak rozdělil na několik diskutujících skupinek, které se různě prolínaly, měnily velikost i tvar, a mnohokráte i fotografická témata. Na notebooku byly k vidění velice povedené fotografie jednoho z FOTOpivních noviců, Vladimír donesl opět zajímavou publikaci jednoho ze Žižkovských fotografů, ale úkol zase neměl… ;-( K vidění a diskusi byla i Radčina kniha o dětech a nezbývá než konstatovat, že se povedla a je na co koukat (číst nebyl čas). Díky Richardovi za dokumentární fotografie, které pořídil v srpnu 1968 a podělil se s námi o velice pěkný dokument.

FOTOpivo 3

V jednom z koutů byla debata vážnější než v okolí. Probíralo se totiž studium na Fotoškole v Hradci, ukazovaly se práce donesené od našich studentů a řešily se jejich úspěchy u konzultací. A už tady se pomalu začal klubat nápad na nový seriál domácích úkolů. Myslím si, že po doladění maličkostí se máte na co těšit a budete mít šanci ukázat, co ve vás je a také si pěkně pohrajete při realizaci těchto cvičení.

A to je snad vše, co jsme stihli za tento večer zažít. Příští setkání bude 25.3.2009 s volným tématem. Bude totiž po další naší akci, tak bude asi na co koukat. Nechte se překvapit a bedlivě sledujte tyto stránky, aby vám něco neuteklo.

Foto: Jan Hlinák

3 komentáře u „Únorové FOTOpivo s tématem špatné kolem nás“

Napsat komentář