Fotosoutěž Nikon kalendář 2015

Společnost NIKON spol. s r.o. pořádá i letos fotografickou soutěž s charitativním posláním „NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost“. Projekt vznikl v roce 2009 a díky svému úspěchu a oblíbenosti se letos dostává již do 6. ročníku. Je určen všem milovníkům fotografování s technikou Nikon, kteří rádi soutěží a touží po prezentaci svých fotografií v kalendáři nebo na výstavě.

Téma letošního 6. ročníku soutěže NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost nese název „Zázraky všedního dne“.

Projekt dává příležitost fotografům jak amatérským, tak i profesionálům. Své fotografie mohou zájemci do soutěže posílat prostřednictvím internetové stránky www.nikon-kalendar.cz, kde naleznou nejen galerii, ale také informace o soutěži a její pravidla. Fotografie je možné vkládat na web až do 31. 8. 2014 do 23.59 hod. Po ukončení vkládání fotografií do soutěže začíná dne 1. 9. 2014 tipovací soutěž v galerii všech přihlášených fotografií. Úkolem v tipovací soutěži bude pokusit se označit stejné fotografie, které vybere odborná porota do kalendáře NIKON KALENDÁŘ 2015. Podrobná pravidla tipovací soutěže naleznete na www.nikon-kalendar.cz/pravidla. Výherce tipovací soutěže získá od společnosti NIKON spol. s r.o. poukaz na nákup techniky Nikon v hodnotě 10 000 Kč.

Celkem 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou v čele s panem prof. Mgr. Miroslavem Vojtěchovským, významným českým vysokoškolským pedagogem, publicistou, kurátorem a fotografem skla, bude veřejnosti prezentováno na výstavě v Nikon Photo Gallery začátkem roku 2015. Dvanáct vítězných fotografií bude zdobit stránky šestého vydání prestižního NIKON KALENDÁŘE 2015, který bude opět vyroben v limitované sérii 111 ks a bude neprodejný. Autor jediné vítězné fotografie, kterou zvolí odborná porota, obdrží od společnosti NIKON spol. s r.o. poukaz na odběr zboží Nikon v hodnotě 50 000 Kč.

Šesté vydání kalendáře pokřtí patronka projektu paní Vendula Svobodová, prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje, na slavnostním večeru dne 11. listopadu 2014 v hotelu Holiday Inn v Praze. Výtěžek z dražby kalendáře věnuje NIKON Nadačnímu fondu Kapka naděje na úhradu nákladů spojených s poskytováním služeb psychologa na oddělení dětské hematologie a onkologie a transplantační jednotky kostní dřeně v pražském Motole.

Výtěžek z loňské dražby fotografií na slavnostním večeru a dobrovolný příspěvek 10 000 Kč od společnosti Nikon přinesl finanční dar ve výši 311 545 Kč Nadačnímu fondu Jakuba Halíka na rozšíření programu mechanických srdečních podpor navázaného na transplantační program SRDCE v IKEM.

Více o tomto projektu naleznete na www.nikon-kalendar.cz.

Nadační fond Kapka naděje byl založen s cílem trvale a kontinuálně podporovat Kliniku dětské hematologie a onkologie FN Motol v oblasti zlepšování diagnostických postupů a léčebných metod, psychosociální péče, financování výstavby a přístrojového vybavení nové transplantační jednotky, podpory vědeckých aktivit a podpory regionálních nemocnic. Nadační fond založila v srpnu 2000 paní Vendula Svobodová. Za období své působnosti se nadační fond profiloval jako důvěryhodná a nanejvýš potřebná instituce. Podařilo se mu navázat řadu kontaktů, vzbudit zájem velkého počtu institucí a firem o dlouhodobou spolupráci a vstoupit do povědomí široké veřejnosti. Více o nadačním fondu na www.kapkanadeje.cz.

Partneři projektu NIKON KALENDÁŘ 2015
Partneři: ARS General, a.s., CEWE – FOTOLAB, Fast Forward | Young & Rubicam, FFD, s.r.o.
Mediální partneři: DIGIarena.cz, Digitální Foto magazín, FOTO, FotoAparát.cz, FotoVideo, ePhoto.sk

Napsat komentář