FOTOtvrďák roku 2011

Po naprosto přeplněné první polovině roku jsme dali hlavy dohromady a vytlačili se ZdeňkemT termín letošního FOTOtvrďáka. Jak je již asi patrné, nebudeme letos brouzdat rozkvetlou Prahou, jak jsme byli v minulých ročnících zvyklí, ale ponoříme se do babího léta.

Původně to měl být tak trochu supertvrďák, se startem 24.12. ve 12.00, ale to si dáme do foroty na nějaké to jubileum a letos ještě využijeme některý z „lidštějších“ termínů. Nebudu napínat, alespoň co se data týká.

Začátek FOTOtvrďáka 2011: pátek 23.09.2011 v 17.00 kdesi v Praze

Konec FOTOtvrďáka 2011: sobota 24.09.2011 v 17.00 kdesi v Praze

Program ani trasu nebudeme zatím zveřejňovat, ale pokud budete sledovat diskusi pod článkem, tak sem určitě nějaké to lákadlo pustíme a upřesníme i místo srazu, které bude určitě někde na metru.

Již teď můžeme slíbit, že to nebude jednoduché. Zaručujeme 24 hodin v pohybu, v plné fotografické polní, depresivní stavy někde v mlžném oparu po probdělé a prochozené noci. Zoufalost při čekání na první ranní sluneční paprsky a otevřenou pekárnu …. Ne, nebojte, třeba bude celou noc pršet a na Slunce se čekat nebude. 😉 Dost strašení, FOTOtvrďák bude přesně dle našich stanov :

  • Pravidlo číslo jedna: Fotografií se bavíme – bavte se s námi!
  • Pravidlo číslo dvě: Děláme to pro sebe, děláme to rádi, děláme to s úsměvem
  • Pravidlo číslo tři a pravidlo poslední: I nad vysmátým fotografem musí být kontrola 😉

Tak přijďte, my si vás zkontrolujeme, jestli nám někde nepochrupáváte, pořádně fotíte a bavíte se při tom.

Aktualizace dne 14.09.2011

Sraz na metru Hůrka 17.00 – nahoře na povrchu

  • zahajovací ceremonie, pivko, večeře…
  • focení parku, sídliště, tubus metra, večerní život na sídlišti, světla…
  • přesun směrem do Prokopského údolí, kde můžeme na nějakém osamoceném místě zakotvit na noční ptákoviny či focení noční Prahy z výhledů, ranní svítání…
  • ráno sesunutí na Smíchov a snídaně
  • přesun do Vršovic…

Povinná výbava

  • baterka, čelovka, lampa prostě nějaká klasika na svícení
  • svíčka, cykloblikačka, petrolejka, louče či jiný alternativní zdroj zajímavého světla
  • jídlo a pití na noc
  • drobné věci vhodné pro noční zátiší v přírodě (balonky, folie, reflexní věci, svítící či světélkující přeměty, fáborky, …)
  • kdo má tak PMR vysílačka

29 komentářů u „FOTOtvrďák roku 2011“

  1. Zni to zajimave

    Noooo…zni to zajimave…

    Jen by bylo asi potreba vic info…nekteri z nas (treba ja) absolutne netusime o co jde 🙂

    Odpovědět
  2. AKTUALIZACE

    Tak tu máme již místo srazu, nástin plánu celého FOTOtvrďáka a pár věcí, co byste měli mít s sebou. Vše najdete v článku. Pokud máte ještě někdo nějaký nápad na “povinnou výbavu” sem s ním. Rádi se necháme inspirovat a uvítáme každou ptákovinu, co pomůže přežít noční fotografování 🙂
    Oba první náčelníci se na vás již těší.

    Odpovědět
    • aktualizace

      Jakube, Honza S. navrhoval, že jestli chceš bejt OPRAVDOVEJ tvrďák, že ti na 24 hodin půjčí jednoho ze svejch svišťů.

      Odpovědět
      • aktualizace

        Není třeba, mám vlastní… naštěstí již nemají zájem trávit s tatínkem 24 hodin focením :-))))

        Odpovědět
        • aktualizace

          Ale ty už je máš odrostlý. A navíc to není přesné, já navrhoval, že půjčím oba dva sviště, uhlídat je, neusnout a ještě přivézt fotky, to je úkol hodný OPRAVDOVÉHO SUPERTVRĎÁKA :-).

          Odpovědět
    • aktualizace

      na FOTOpivu jsem sliboval parní mašinku 🙂 A nejsem žádná kecka. Sice jí nebudeme mít ráno v Prokopáku, ale ve Vršovicích máme možnost 6 – 7x vidět projíždět 464.102 neboli Ušatou. V závěsu za ní se bude řítit M 131 neboli Hurvínek a ukáže se i 854, které jsou už taky vidět pomálu.

      Odpovědět
  3. Asi taky dorazím…

    Tak já zkusím nechat poslední bacily doma a snad taky dorazím. Když jsem se letošního tvrďáka na výletu v Kutné Hoře tak vehementně dožadoval… Jen mám trochu obavu z toho, až po sobotní 17té hodině pozvolně přejdu na supertvrďáka a pojedu na další akci 🙂 Pavel

    Odpovědět
  4. Taky dorazim, ale…

    Tak panove…

    Po tomto pracovne velmi narocnem tydnu, bych asi 24-hodinovku nedal…a pochybuju, ze dam i 12 hodin :(. Ale touha poznat vas je silnejsi, takze aspon na chvili prijdu a do kolika vydrzim, do tolika tam budu 🙂
    Je to doufam mozne ? 🙂

    Odpovědět
    • taky dorazim, ale…

      Ale dal 🙂 Na FOTOtvrďákovy si odpočineš, vyčistíš hlavu, zarelaxuješ a v sobotu večer usneš spánkem spravedlivých 🙂 Kdo jednou přijde, již nemá odvahu odejít. Prvak mu to nedá a je zvědav, druhak ho nepustíme a třeťak je trasa tvrďáka vedena tak, že se budeš bát v noci sám odejít ;-)))))))))))))))))

      Odpovědět
      • taky dorazim, ale…

        🙂 🙂

        Bohuzel prave s vosobtu vecer mam dalsi akci, na ktere nemuzu usnout… 🙂

        a zadruhe, budu s sebou mit polovicku, se kterou se nebojim… spis teda nesmim dat najevo, ze se bojim 🙂

        Odpovědět
        • taky dorazim, ale…

          Ale abychom to nezamluvili. Pokud chceš aspoň na chvíli nahlídnout, tak samozřejmě jsi vítán.

          Odpovědět
  5. Omluva

    Ahoj panove…

    Vazne me to mrzi, ze jsem nedorazil, ale neco na me asi leze…a nechci to provokovat ponocovanim…

    Na dalsi akci urcite budu…

    Odpovědět
  6. Poděkování

    Ještě jednou děkujeme našim náčelníkům za super akci. Bit už chrní jak mimino 🙂 a i když to chvílemi nevypadalo, tak je velmi spokojen a užil si to.

    Odpovědět
    • poděkování

      Přátelé, kamarádi, jsem rád, že jsme všichni přežili. Letosto bylo naprosto pohodové a nebál bych se za sebe použít i bezkrizové projití se Prahou. Jen si dovolím připomenout, že to byla nejdelší FOTOtvrďácká noc ze všech (12 hodin) a díky vám a vašemu elánu k hrátkám se světlem jsem si ji strašně užil a pěkně to uteklo. Zažil jsem parádní partu, super počasí, vlahý podvečer, nádhernou noc, dokonalé úchvatné ráno a slunný den. Nasmál jsem se, že mám tutově o pár dní delší život, dozvěděl se zajímavé věci, pěkně sem si pokecal, projel se i na kole a možná jsem udělal i nějakou tu slušnější fotku. Co více si přát. Všem děkuji za super společnost, byla to opravdu parádička, kterou jsem si užil. Jo a málem bych zapomněl, díky za dokonalý ranní catering, který zorganizoval IIK. Kam se hrabou romantické americké slaďáky… vycházející slunce na mořem mlhy v údolí, vonící muffíny a horký šálek čaje k tomu…. Díky a snad to příští rok zopakujeme…. no nevím trochu mě bolej nohy a záda :-)))

      A ještě slíbená trasa, kterou jsme prošli : http://www.fotokencl.com/fototvrdak_2011.zip

      PS. diplomy jsou již u grafika 😉

      Odpovědět
  7. Poděkování od Berryho

    Ahoj a velké díky všem kteří se zůčastnili Fototvrďáka a zejména pak organizátorům a též cateringu který i přes svou neočekávanost pozvedl morálku všech členů a bezpochyby přispěl k nulové mortalitě během akce.

    Díky vám se můj život obohatil o zcela nové dimenze a posunul hranice mých metapotřeb na signifikantně vyšší úroveň a vyvolal některé zcela nepoznané allocentristické avšak na druhé straně též autognostické změny v mé osobnosti. Toho jste dosáhli zejména začleněním praktik překlenujících oblasti kreativity a nonkonformismu a bořících zažité mýty kontemporálního umění, využívajíce hlubokého adientního vcítění místy až psychedelického charakteru a začleňujícího prvky abstrakce, minimalismu a surrealismu jakož nezřídka též – řekněme si to na rovinu – dokonce absurdity, to vše kombinované kongruentním, a někdy též epikurejským a značně bakchickým způsobem s autopunitivními prvky (zejména v relaci ke kryoterapii).

    Jen doufám že tyto akce nepovedou k příznakům agrypnie nebo nedejbože achluofobie a že se s pravými fototvrďáky budu moci setkat i na budoucích akcích podobného charakteru. Já se recipročně zavazuji ve svých snahách o tvorbu co nejvíce se přibližující zásadám exkrementálního umění, zcela podle kodexu který si skupina vyslechla zhruba kolem čtvrté hodiny ranní.

    Berry

    Odpovědět
    • poděkování od berryho

      A safra, zblbnul… :-)) A to vypadal na začátku tak normálně… 🙂

      Za sebe bych taky rád poděkoval, hlavně za další otestování mé vůle a odhodlání… Časně ráno jsem si prošel takovou větší krizí a už už jsem měl na mále to zabalit, ale nakonec čtyřkombinace záchod, židle, káva a teplo rozhodly, že se jede dál (samozřejmě za tichého povzbuzování Bitovoda). A jsem moc rád, že jsem se rozhodl zůstat až do konce, ono vzdát se je hrozně jednoduché, ale vydržet to i přes všechny ty útrapy, …

      Takže díky všem, bylo to super!!! Spal jsem asi 12 hodin a jsem dokonale resetován… 🙂

      Odpovědět
    • poděkování od berryho

      Jsem rád, Berry, že naše brzce ranní kulturní vložka v tobě zanechala takto hluboký dojem. Trochu taky doufám, že tě to brzy přejde a bude se stebou dát mluvit normálně :-))) Skoro si dovedu představit tvoji pani, když si ji takto popisoval naši akcičku a děkuji ji tímto, že ti nechala dostatečně dlouhý řetěz, že dosáhneš ke svému PC :-)))

      Odpovědět
      • poděkování od berryho

        Nebojte se přátelé, nezblbnul jsem, jen jsem měl potřebu učinit tu správnou humornou tečku za letošním Tvrďákem a přišlo mi to tematicky vhodné.

        Panička pouze odfrkla cosi o bláznech a dále si mě celý víkend nevšímala, takže v podstatě beze změny, řetěz jsem nedostal 🙂

        Kdy bude fotopivo? Už se těším!

        Berry

        Odpovědět
        • poděkování od berryho

          No jestli se nepletu, FOTOpivo bude až v listopadu, anžto v říjnu je X-PO a to je za všeckny piva… Nepojedeš? Pár míst by se asi ještě našlo.

          P.S.: Jo a vylovil jsem tu jedno tvoje rádio, sloužilo dobře, ale přece jen bych ti ho mohl vrátit 🙂 Kdyžtak se mi ozvi na bitovod (kyselá ryba) prelude (puntík) cz a domluvíme předání.

          P.P.S: Samozřejmě i já se přidávám k poděkování za akci, s výjimkou malé krize nad ránem u mne proběhla celkem bez problémů a velmi spokojeně (fotky sice až asi na dvě stojej za houby, ale to u mne vždycky). Spánkový deficit u noci na pátek a z pátku na sobotu jsem vyřešil tak, že jsem s sobotu v sedm večer usnul a v neděli jsem se probudil v poledne. Kromě toho, že jsem si “vhodnou” volbou ponožek způsobil puchýře přes obě chodidla (to rozcházím ještě teď) jinak v pohodě. Díky.

          Odpovědět
  8. Veliké díky

    Právě jsem dorazil domů z Fototvrdáka a taky bych se rád přidal s poděkováním vám všem za úžasný zážitěk, zvláště pak Panu Náčelníku za pevné nervy a odhodlání to vydržet i s náma rejpalama až do konce. Těším se zase za rok na úžasnou partu a dobré světlo.

    Michal

    Odpovědět

Napsat komentář