Listopadové FOTOpivo

Tak jsme se zase po delší době sešli na naší téměř pravidelné slezině v restauraci Na kovárně a dali řeč o nějakých těch fotkách. Zadaným tématem bylo tentokrát Lidské tělo aneb Co nás charakterizuje.

Blančino upřímné oko
Sešlo se nás asi patnáct. Při čekání na jídlo (tentokrát o něco delším, na výstavišti byl koncert a hospoda praskala ve švech) jsme probrali novinky, třeba návštěvu některých z nás na Bratislavském měsíci fotografie, a ukuli nějaké ty plány do budoucna. Pak zahájil Zdeněk sérií svých hrůzných, smysly reprezentujících autoportrétů, předváděčku přinesených fotek. Mezi pracemi dalších autorů nechyběly akty, všelijaké ruce, prsty, oči, našel se i jeden otisk palce. Mými osobními favority byly tentokrát Choseho stínové kreace a vtipné zátiší s oprýskanou zdí, spodním prádlem a slonem od studia Bitox. Většinu fotografií si můžete prohlédnout tradičně na Fotoprůvodci. Fotky přinesli tentokrát skoro všichni, tedy až na jednu výjimku (píšící za trest tento zápis).

Maximální plachty
Skalda nám z Lanškrouna vždy přiveze něco zajímavého (tedy kromě jeho vlastních fotek, samozřejmě) a ani tentokrát nezklamal. Mohli jsme si zblízka prohlédnout tři maxiplachty s tisky (celou výstavu pak prostě sroluješ a odneseš) a několik fotografií pana Luďka Vojtěchovského, nedávného hosta lanškrounského fotoklubu, z většiny pořízených zvětšovákem, tedy fotografovaných zvětšovákem.

A ještě nás čekala jedna lahůdka. Stručně – Pavel se v práci loučil s jednou z kolegyň, a ta si přála na památku kalendář s lechtivými snímky kolegů. A my měli možnost se podívat, jak se dá takové přání vkusně a elegantně splnit, když se to umí, je k tomu notná dávka vtipu a parta lidí. Precizně svícené a komponované fotky kolegů do půli těla s pro ně charakteristickými rekvizitami, suplujícími navic požadovanou lechtivost (horolezecké lano, kolo, hodně dlouhý objektiv…), mě hodně pobavily a pro kolegyni budou určitě úžasnou památkou.

Takže závěrem díky za další prima večer. Příště se uvidíme už 3. 12. s tématem X.

Napsat komentář