Bazar – pár novinek

Připravili jsme pro vás několik nových funkcí pro lepší práci s naším bazarem – černou listinu, preferovanou lokalitu a pár dalších drobností…

Černá listina uživatelů

Dostávali jsme opakované stížnosti na různé uživatele, kteří zaplavují bazar stále stejným zbožím, aktualizují inzeráty moc často, apod. V nové verzi jsme přidali funkci, kdy si každý může tyto uživatele přidat na svoji černou listinu a jejich inzeráty se v nabídce přestanou zobrazovat. Odkaz na přidání nemůžete přehlédnout, je u každého inzerátu dole vedle kontaktu na inzerenta. Po kliknutí se všechny inzeráty daného inzerenta pro vás zneviditelní, ostatní uživatelé je samozřejmě vidí do té doby, než si ho taky přidají na svoji černou listinu.

Pro využití této funkce ale musíte být pochopitelně přihlášeni, protože černou listinu má každý uživatel svoji.

Preferovaná lokalita

Přidali jsme možnost zadat u inzerátu preferovanou lokalitu, kde by k obchodu mělo dojít. Je s přesností na kraje, pokud chcete uvádět přesnější lokalitu (např. město nebo část), tak to napište do textu inzerátu, stejně tak pokud je vám to jedno nebo chcete i dobírku. Lokalitu můžete použít ve filtrování inzerátů i v nastavení mailových upozornění na nové inzeráty.

Kratší text inzerátu

Ve výpisu inzerátů jsme zkrátili text na cca 350 znaků, aby bylo procházení rychlejší a přehlednější. Celý text inzerátu si můžete zobrazit po kliknutí na jeho detail.

Doufám, že výše zmíněné novinky přispějí k vaší větší spokojenosti s naším bazarem. Kdybyste měli jakékoliv nápady, připomínky nebo chybky, tak mi prosím napište.

11 komentářů u „Bazar – pár novinek“

  1. Mana-Mana

    Je to smutné,poniektorý chcú za tovar čo má byť v popelnici tisice.Nerozumejú tomu čo predávajú.POZOSTALOSŤ ??

    Odpovědět
  2. A čo my bratia z východu – slováci?

    Ako sa pre nás menia údaje, keďže ako lokalitu nemôžem zadávať Slovensko?
    Však napr. z Moravy je k nám bližšie ako do Plzne, niekto by si rád kúpil aj u nás.
    A s cenami je to ako, uvádzať len prepočet v CZ?
    Peter

    Odpovědět
    • a čo my bratia z východu – slováci?

      Na to jsem taky myslel. Ceny uvádějte rozhodně v přepočtu, měnová kalkulačka by se zatím asi nevyplatila. Co se týče lokality, tak to nechme chvilku v provozu, jak se to osvědčí, zatím to teda pište jen do textu inzerátu a uvidíme.

      Odpovědět
      • a čo my bratia z východu – slováci?

        Podle me by cena mela byt v Euro, pokud je cena dejme tomu 100 Euro tak to stejne kupujici bude muset zaplatit v Eurech a prodejce nezajima za kolik a kde si ty Eura sehnal. Tudiz uvadeni ceny v korunach je pro prodejce i kupujiciho naprosto k nicemu.

        Moznost zadat cenu pouze v korunach odradi od inzerce spoustu lidi ze Slovenska a Nemecka, protoze je to nuti zadavat udaj ktery uz druhy den neplati a navic prepoctena cena na koruny je nezajima.

        Staci se podivat do bazaru – jako cena v Kc je uvedena nejaka blbost a cena v Eurech je primo v textu. Takze pak nejde pouzit filtry.

        Odpovědět
  3. filtr na značky

    Já bych uvítal, kdyby bylo možné odfiltrovat značky – ne pouze vybrat jednu. která mě zajímá – zajímají mě různé věci, ale naopak mě např. opravdu nezajímají Minolty, Pentaxy apod. – uvítal bych, kdybych si mohl zvolit, které značky nezobrazovat.
    Další věc je kratší text inzerátu – to se mi nelíbí a naopak mi přijde časově náročnější na inzeráty klikat, pokud je chceme vidět celé – navíc se zkrácením inzerát značně znepřehlední, protože se oddělené řádky slijou do jednoho

    Odpovědět
    • a co sigma???

      Proč Vám chybí Sigma? Ten filtr není postavený na konkrétní značce, ale bajonetu. K čemu Vám bude značka Sigma, když bude na Nikon, ale Vy vlastníte Canon? Podle mě není Sigma natolik zastoupená, aby si zasloužila vlastní kolonku bajonetu. Mátlo by to lidi, když prodávají Sigmu pro Canon, tak by nevěděli, jestli tam mají vyplnit spíš Canon (jako bajonet) nebo spíš Sigma (jako značka objektivu). Správně má být Canon. Jinak Sigma se dá najít přes vyhledávač v textu.

      Odpovědět
      • a co sigma???

        Dobrý den, no pokud se nepletu, sigma vyrábí svoje zrcadlovky, které mají bajonet Sigma … Jinak souhlasím s tím, že zkracování inzerátů spíš zdržuje, než že by urychlilo prohlížení. Poslední moje připomínka je spíše technická. Do svého inzerátu jsem dal odkaz pomocí , v seznamu mých inzerátů to funguje, ale při prohlížení bazaru tam odkaz není. S pozdravem a poděkováním za super bazar. Luboš Lipinský

        Odpovědět
        • a co sigma???

          To sice ano, ale je to tak zanedbatelný podíl na trhu, že kvůli tomu nemá cenu dělat sekci. Ještě by to lidi mátlo. Není ten odkaz vidět ani v detailu inzerátu? Ve výpisu se všechny HTML značky vyhazují.

          Odpovědět
          • a co sigma???

            Malý podíl na trhu chápu, pravda je, že by tam pak lidé dávali bajonet sigma, i když to bude sigma pro nikon.

            Ve výpisu celého inzerátu ten odkaz je, ale když mám inzerát krátký a tedy se vejde celý do zkrácené verze, musel by si čtenář kliknout na tlačítko “Odkaz”, což podle mě nikdo neudělá. Navíc není poznat, že by mu to přineslo něco nového.

Napsat komentář