Nový rok – nový začátek

Jak většina z vás ví, jedním z naších hlavních partnerů je firma ZONER software a.s. I stalo se tedy, že nám, stejně jako v roce 2012, zbylo několik licencí Zoner Photo Studio 15 (loni jsme totiž nepořádali tolik soutěží, abychom je včas rozdali). Dlouho jsme přemýšleli, komu je dát, aby z nich měl opravdu užitek.

Nakonec jsme se rozhodli, že tyto licence zkusíme nabídnout do nějakého dětského domova či jiné instituce tohoto typu. Naše volba padla na Dětský domov se školou v Praze 2, a tak naše první kroky při Novoroční procházce vedly právě tam. Tento domov pracuje především s dospívající mládeží, a jak jsme se při předávání dozvěděli, dříve zde měli fotografický kroužek a věnovali se klasické fotografii, ale z důvodů reorganizace (fuj, tohle slovo je hnusné, ale bohužel velmi často používané) přišli o prostory, ve kterých byla kromě jiného i jejich fotokomora.

Přechod na digitální fotografii se tedy sám nabízel a v podstatě byl i jedinou možností, jak fotokroužek zachovat, proto věříme, že mladí fotografové z tohoto domova Zoner Photo Studio dobře využijí. Také se již těšíme na jejich digitální prvotiny, které bychom velmi rádi prezentovali prostřednictvím našich stránek a spolu s vámi jim komentáři či radami pomáhali v jejich fotografických začátcích – nezůstane na nich nit suchá. 🙂

Ale řečeno s klasikem: “Má-li nám býti v budoucnu blanické vojsko co platné, musí nutně přezbrojit.” Tato věta platí beze zbytku i zde. Přechod k digitální fotografii s sebou celkem logicky přináší i potřebu digitálních fotoaparátů a další techniky, které se tomuto fotokroužku v současné době nedostává. Proto bychom rádi oslovili i naše partnery a sponzory, stejně tak i vás, naše čtenáře, s prosbou o pomoc – občas se stane, že po upgradu stávající foto techniky zbude v polici i fotoaparát, který je funkční, použitelný, ale z pohledu fotografa již “morálně zastarávající”.

Pokud byste chtěli spáchat dobrý skutek, přidejte se k nám a vezměte si s námi tento dětský domov pod patronát. Kontaktní osobou v dětském domově je pan David Sladký.

Napsat komentář