Open Air VIII. – Jemčina – pozvánka a přihláška

Léto nám uběhlo neskutečně rychle, vedra prověřila nejen fotografy, ale i jejich miláčky a
materiály, které používáme a pomalu nám nastává podzimní čas. S tím se nám blíží i čas podzimního
Open Air. Tentokráte je to již osmý ročník.

OA Jemčina 2002

Loni se velice osvědčilo rekreační středisko Bateria Slaný v Jemčině nad Nežárkou, takže jsme se rozhodli v tomto krásném koutě uspořádat i tento podzimní díl našeho setkání. Zásluhou Petra Kříže se budeme moci opět podívat do tohoto kouzelného prostředí u Nežárky, kde nejeden fotograf najde překrásné zákoutí, ranní mlhy, rybníky, architekturu… …no prostě spoustu námětů, na které bude ochoten vypotřebovat kilometry filmů. A nejen to. Dobré bydlení, příjemná obsluha a dobré zázemí nám zpříjemní tento víkendový pobyt v partě fotografů a jejich rodinných příslušníků.

Setkat se se stejně postiženými jedinci, kamarády a pochlubit se svými výtvory máte tedy možnost od pátku 12.9.2003 do neděle 14.9.2003 v rekreačním středisku Bateria Slaný v Jemčině nad Nežárkou.

Pokud se rozhodnete se zúčastnit této akce přihlaste se a obratem obdržíte informační mail, kde najdete vše potřebné.

OA Jemčina 2002
Pár základních informací vám prozradím již teď. Cena pro jednoho účastníka je 350,- Kč. Za tuto cenu bude v pátek večeře (asi guláš s knedlíkem), v sobotu snídaně a večeře, v neděli snídaně a dva noclehy. Na ostatní tekutiny, pochutiny a dobrůtky z baru se poplatek už nevztahuje. Příjezd účastníků bude v pátek od 17:00 hodin, pokud možno do 21:00 hodin kvůli vydávání večeře. Definitivní uzávěrka přihlášek bude 5.9.2003.

Předpokladem účasti bude jako vždy přinést tři až pět fotografií (jednotného tématu – série) formátu 15x21cm nebo větší, z nichž se v sobotu v podvečer uspořádá veřejná výstava. Také dostatečný počet kolíčků na prádlo si každý přiveze sám, abyste mohli fotografie na šňůru umístit. Po setmění se budou promítat diapozitivy. Už dnes víme, že můžeme očekávat zajímavé diapozitivy z celého
světa a dle ověřených zdrojů by perlou akce měla být černá Afrika od dvou předních mistrů z FotoPrůvodce.

Ale pozor, letos poprvé v histori OA začíná promítání už v pátek! První světlo skrze promítačku by na plátno mělo dopadnout v pátek kolem 21. hodiny večerní.

V sobotu máme tentokráte připravené svoje vlastní oblíbené fotografie a série o kterých si budeme povídat proč vznikly, jak vznikly, co se vlastně odehrávalo v mysli fotografa než zmáčkl spoušť. Chtěli bychom vás tak trošku nechat nahlédnout pod pokličku a pokusit se ve vás nastartovat onen proces, který je dobrý pro vznik zajímavého záběru. Možná se teď děsíte, že nebude ona populární vycházka, která vždy byla. Nebojte se, nebudeme nikoho do ničeho nutit, každý si může v sobotu do 16 hodin dělat co chce. Ve čtyři bude pak klasická vernisáž naší Galerie a následovat bude opět promítání diapozitivů. Vezměte si s sebou opalovací krémy, něco mi říká že bude pořádně pražit Slunce.

V neděli dopoledne bude Tobík, lučební to specialista, přednášet obecně o charakteristické křivce – co to je, jak vznikají výsledné tóny (křivka filmu + křivka papíru), jaký je rozdíl v obrazech, když se křivky filmu i papíru liší, co je ideální expozice, co podexpozice, co přeexpozice, úmyslné odchylky od ideální expozice, ideální vyvolávání, vliv vyvolávání, push a pull, …, barva, diák, digi, … Doufám, že jsem vás tímto dostatečně navnadil a přijedete v hojném počtu.

Kdo v Jemčině ještě nebyl, může nahlédnout do souvisejících článků, kde najde jak plánek a popis cesty, tak i reportáž z minulého ročníku OA.

7 komentářů u „Open Air VIII. – Jemčina – pozvánka a přihláška“

  1. Nedílná součást či pochutina?

    Je pivo považováno za ostatní tekutinu / pochutinu, nebo je to nedílná součást večeře a snídaně (jak tomu ostatně bylo vždy)?

    Odpovědět
    • RE: Nedílná součást či pochutina?

      I když je pivo nedílnou součástí večeče, snídaně a oběda, je letos považováno za ostatní pochutiny a budeš za něj platit.

      Odpovědět
  2. Trable s přenocováním

    “Za cenu 350,- Kč bude v pátek večeře, v sobotu snídaně a večeře, v neděli snídaně a dva noclehy.”

    Je už asi pozdě, ale nešlo by objednat místo dvou noclehů v neděli raději jeden z pátka na sobotu a druhý ze soboty na neděli? 🙂

    Odpovědět
    • RE: Trable s přenocováním

      Velký omyl. Z pátku na sobotu se nespí, ze soboty na neděli také ne a v neděli se to pak musí dohnat. Je vidět, že nejste pravidelným účastníkem akcí Paladixu a fotoprůvodce 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář