Osmé FOTOpivo – Energie

Smažený hermelín s brusinkami, fotky, spousta legrace, bezva pokec a taky něco k pití – ano, měsíc se s měsícem sešel a tak ve středu 20. června proběhlo v restauraci Na kovárně alias Dobré světlo další, v pořadí již osmé FOTOpivo, tentokrát na téma ENERGIE.

Sešlo se nás deset, vcelku již ustálená sestava pravidelných účastníků, tedy s výjimkou Dundeeho, který po delší době přihopsal – i když bez fotky (styď se!) – od australských klokanů. Po večeři nejprve Jakub oznámil vznik skupiny X-pozice a změny, které čekají Paladix. Poté již nastal hlavní bod programu – prezentace přinesených uměleckých děl a jejich zdrcující kritika od ostatních, no dobře, trochu jsem si zapřeháněl 🙂

Z osmého FOTOpivaCo mě osobně při prezentacích fotek inspiruje a baví nejvíce, je různorodost uvažování každého ze zúčastněných. Co fotograf, to úplně jiný pohled na stejné téma. Také tentokrát to nebylo jinak, Zdeněk přinesl reportážní sérii, Michal domácí atelierovku, Chose v sobě nezapřel street-fotografa, Jakub vzorného otce a smíška, Hanka vzornou matku a fyzikářku, Bitovod s Katkou sehranou dvojici chrlící nápady, a tak dále. Většina fotek (a s nimi i další od fyzicky nepřítomných) je k vidění ve workshopu na Fotoprůvodci, tak posuďte sami. Z čeho mám ale osobně největší radost je to, že všichni nad tématem přemýšleli a zpracovali jej, nikdo nelovil v archivu. Děláme to pro sebe, aby to nás samotné někam posunulo, a tenhle účel se daří. Díky vám všem za to, pánové a dámy. Že si při tom užijeme ještě spoustu srandy je víc než příjemný bonus, ostatně o panující náladě nejlépe svědčí téma zvolené na září – Idiot v knihovně. Tak se těším a jsem tentokrát hodně zvědavý.

1 komentář u „Osmé FOTOpivo – Energie“

Napsat komentář