PF 2008

Konec roku bývá vždy dobou bilancování, předsevzetí a hlavně přání do toho roku následujícího. Vezměme to tedy popořádku…

Letos jsme poprvé fungovali zcela bez podpory našeho dřívějšího obchodu. Neříkám, že to bylo vždy na 100%, ale myslím si, že jsme to zvládli celkem dobře. Co je nejdůležitější je to, že se mnohem víc než dřív potkáváme osobně na pravidelných setkáních, kde vždy každý prezentuje svoje zpracování předem daného tématu. Každé takové setkání mě vždycky znovu motivuje k další práci, protože zase vidím ty lepší, vtipnější a technicky dokonalejší kolegy a jejich práci. Ostatně sami se můžete přesvědčit na naší výstavě, kde je 30 vybraných prací za uplynulý rok prezentováno.

Za další důležitý úspěch loňského roku považuju vznik fotografické skupiny X-pozice, která si klade za cíl právě organizaci podobných setkání, výstav a akcí. Troufám si tvrdit, že se nám to docela daří, o čemž svědčí i to, že z původních 5 členů je nás už 7.

Ostatně v podobném duchu se ponese i moje předsevzetí – jednak chceme stále přinášet zajímavé informace, rady, recenze, náměty a nápady o fotografii na těchto stránkách. Cílem ale není upozorňovat na všechny nové modely digitálních fotoaparátů, na to jsou jiné weby, my se naopak snažíme přinášet informace, které mají dlouhodobější charakter a kladou si za cíl rozvíjet vaše fotografické vnímání, umění či řemeslo. Ale hlavně se s vámi chceme dál setkávat – ať už na těchto stránkách např. formou různých úkolů nebo i na akcích, které budeme i příští rok organizovat.

Na závěr mi dovolte poděkovat Vám za dosavadní přízeň, kterou nám věnujete a popřát Vám všechno nejlepší do nového roku, hodně fotografických i osobních úspěchů, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti…

PF 2008
Rybáři na Orlické přehradě

Napsat komentář