PF 2016

O úsilí…

Začnu krátkým příběhem: vyrazili jsme si jednou o víkendu na výlet přívozem na Berounce. Při polední přestávce jsme čirou náhodou objevili v chatové osadě na jedné chatě pověšené brusle a hokejku. U toho byl tento text:

V těchto bruslích zde na zamrzlé Berounce trénoval v zimě 1977 tatínek Jágr svého malého Jardu. Pan Jágr stále opakoval: “Jardo, pořádně makej, všude kolem trénují kluci, kteří chtějí být lepší než Ty!!!”

Nevím sice, jestli to je pravda nebo sranda pro pobavení kolemjdoucích, ale mě osobně to rezonuje s mým letošním vzkazem – pokud chcete v něčem opravdu uspět, je potřeba do toho dát všechno.

Přeji všem kromě úsilí i pevné zdraví, spoustu lásky a radosti v tom, co děláte…

PF 2016

P.S. Fotka vznikla během dne otevřených dveří ve strojírenském závodě ČZ Strakonice – dřívější zbrojovka a továrna na motorky se dneska věnuje výrobě řetězů a odlitků do motorů. Během prohlídky jsme na několika místech našli speciální “odpadní” kontejnery na nepovedené kusy – prostě aby se člověk vypracoval k dokonalosti, tak musí vědomě zahodit docela dost “zmetků”. Bez chyb holt není nikdo a nic.

3 komentáře u „PF 2016“

  1. Vše nejlepší Paladixu…

    Vše nejlepší Paladixu a jeho autorům – zde bych rád zmínil jmenovitě p. Krauseho, a to nejen za jeho znamenitý seriál o Capture One. A jemu i velkou gratulaci za, pro mne nejlepší z celé výstavy, kouzelné snímky sobů špicberských oceněné na Czech Press Photo na Staroměstské radnici.

    Odpovědět
    • vše nejlepší paladixu…

      Jsem moc rád, že se mé články líbí, a asi ještě více mě těší, že Vás zaujaly i mé fotografie – díky moc 🙂

      Michal Krause

      Odpovědět

Napsat komentář