Poslední letošní “školní” FOTOpivo je za námi

V pondělí 16.6.2014 proběhlo poslední FOTOpivo v letošním školním roce a dalo by se říci, že se povedlo. Účast byla sice o něco menší, ale všichni účastníci přinesli svoje fotografie a objevily se i tři práce na zadané téma: Políbil(a) mu Lemroucha – květen je lásky čas.

Mohli jsme shlédnout fotografie z písečných dun, tajemné průhledy do zahrad, architekturu, týrané děti na kolejích a divokou přírodu zoologických zahrad. Fotografie barevné, černobílé, v papírové podobě i prezentované na moderních displejích, které kontrastovaly se starobylou fotografickou technikou našich dědů a pradědů.

Staré techniky
Staré techniky 2

Bitovod se blýskl parádním, technicky dokonalým, černobílým Lemrouchem. Zdeněk naopak využil druhé části zadání a přinesl barevnou a hodně vtipnou sérii na téma „Květen je lásky čas“. U Zdeňka jsme si již na tyto legrácky tak trochu zvykli, ale opět nás parádně pobavil, díky. Poslední prvoplánový Lemrouch byl z mé fotografické dílny a na závěr tak prozradil, jak to vlastně s tím Lemrouchem je.

Políbil(a) mu Lemroucha – květen je lásky čas

Po prohlídce fotografií se rozpoutala debata o dalších plánech naší skupiny a s přibývajícím časem jsme dostávali i zajímavé nápady. Říci nic nesmím, ale naznačit bych snad tak trochu mohl. Již víme, že je na světě plnohodnotný nástupce za ukončeného FOTOtvrďáka a na podzim se tak můžete těšit na další fotografické setkání, putování… prostě tak trochu ďábelské fotografování. Na prázdniny jsme pro vás načrtli jednu zajímavou soutěž se zajímavým finále, ale o tom už opravdu až v dalším článku.

Divoká příroda
Ani moderní technologie se tady nezakazují
Zamilovaný Zdeněk

Na rozdíl od školáků nebudeme zahálet ani v červenci a čeká nás další FOTOpivo. Jakmile budeme mít termín, budu Vás informovat v klasické pozvánce na těchto stránkách. A kdo nechce přijít o další podrobnosti k našim plánovaným akcím, tak určitě přijde a bude hledat tajemství mezi řádky plynoucích rozhovorů a dobrého moku.

Ponuré zahrady
Dobrodružství v dunách

Díky všem za účast a hlavně přinesené fotografie.

Do redakce nám ještě dorazila jedna fotografie od Mirka Šmejkala na téma „Květen je lásky čas“, tak by byla škoda se s vámi o ní nepodělit

Mirek šmejkal

Napsat komentář