Tematický domácí fotoúkol – Anděl, Mikuláš a čert…

Když si vzpomenu na svoje dětství, vybaví se mi jen jedna jediná fotografie na toto téma – stojím v našem obývacím pokoji a se strachem v očích a se slzou na tváři se dívám na tři “strašidelné” postavy, které mi dávaly ultimátum – buď básničku nebo lístek do pekla… Jiné fotografie této každoroční události nemám a ani si nepamatuji, že bych viděl něčí jiné, takže jsem se letos rozhodl, že vyhlásím toto téma jako domácí úkol.

Zkuste tedy letos na Mikuláše vyrazit do ulic a vyfoťte některý ze symbolů této tradice. Nebo vezměte do ruky fotoaparát doma, když čert s Mikulášem přijdou účtovat k vám. Zkuste vyfotit letošní Mikuláše, čerty, anděly nebo jiné postavy, které je doprovází. Zkuste na snímcích zachytit symboliku tohoto dne. Pokud se vám letos fotit nepodaří, zkuste zapátrat ve vašich archívech… Tyto fotografie ale prosím označte jako archivní, budeme se na ně dívat přísnějším okem.

Alespoň tři takové snímky jsou rovněž vstupenkou na některou z našich besídek – 13.12. v Plzni nebo 19.12. v Praze (viz odkazy na akce). Pokud se chcete besídky zúčastnit a snímky mít nebudete, počítejte s náhradními alternativami – buďto přinesete pro ostatní něco dobrého na zub nebo ostatní pobavíte nějakou veselou scénkou, fotkou, příhodou apod.

Všichni, kteří nějaké snímky pro tento úkol pořídíte, nám je prosím pošlete na adresu info@paladix.cz. Posílejte snímky jen ve formátu JPEG a v maximální velikosti 800×600 bodů. Naši redaktoři vyberou z vašich příspěvků ty nejzajímavejší, opatří je komentářem a vystaví na stránkách Paladixu. Ty nejlepší mohou navíc získat i věcnou cenu. Pro zasílání e-mailem neplatí podmínka pro minimální množství 3 kusů, ta platí jen pro vánoční besídku.

Uzávěrka je 31.12.2002.

Hodně štěstí…

2 komentáře u „Tematický domácí fotoúkol – Anděl, Mikuláš a čert…“

  1. Už máte nějaké výsledky?

    Sám jsem si to byl zkusit, došel jsem až na Staroměstské náměstí, kde jsem potkal docela dost lidí, kteří taky domácí úkol plnili… Už máte výsledky?

    Odpovědět

Napsat komentář