Úvodník 2.9.2002

Nový školní rok je tady.

Tak nám skončily prázdniny a začíná nový školní rok. Z prázdnin se nám vrátil i PALADIX a nastupuje do druhé třídy. Ještě je celý mokrý, jak dokumentoval povodně a je silně cítit Savem, jak pomáhal likvidovat škody. Spoustu se toho v první třídě naučil, což doufáme bude pro něj i čtenáře jen ku prospěchu. Doufáme, že se ve druhé třídě ještě více zdokonalí ve stávajících předmětech a některé nové ještě přibudou.

Během uplynulého školního roku se třída rozrostla o některé nové žáky, z nichž většina z nich se hned stala třídními premianty. Posuďte sami: Tobík a Papuánec, kteří pozvedli třídní znalost černobílých procesů nebo velkoformátových kamer, Zdenek Bakštein, který nás zavedl ve svých cestopisech na spoustu zajímavých míst nebo Jiří Zahradnický, který významně rozvinul naše kulturní povědomí. Tito noví žáci byli nejaktivnější a svoje domácí úkoly plnili z nováčků nejlépe. Nesmíme ale zapomenout ani na ty ostatní, kteří se zatím rozkoukávají a seznamují s novými spolužáky – určitě o nich v novém roce ještě uslyšíme (Zdeněk Tichý, Jan Polák, Sven Ubik, Jiří Pecka, Jiří Pytlík, Miroslav Mrákota nebo Jan Seifert).

A jak si PALADIX vedl jako třída? Hodnocení necháme na vás – třídním sboru, ale předseda třídy zpracoval referát za celý školní rok, ze kterého můžeme vyčíst následující:

Referát předsedy třídy končí následujícím zhodnocením:
“Během uplynulého školního roku jsme jako třída pracovali velmi dobře a dosáhli jsme mnoha úspěchů. Víme ale i o některých méně úspěšných věcech, které se pokusíme během tohoto roku napravit. Všichni žáci z naší třídy si zaslouží velkou pochvalu za jejich dobře odvedenou práci.”

A jak jste naši třídu viděli během uplynulého roku vy?

Protože se z rozhodnutí ministyně školství pro některé školy posunul začátek školního roku, rozhodli jsme se také ještě chvíli setrvat v prázdninovém režimu zveřejňování domácích úkolů.

Jak tedy zahájíme nový školní rok?

V úterý vás Zdenek Bakštein zavede do hor v Oregonu v článku Jak jsem neviděl Crater Lake.

Na čtvrtek si Jiří Zahradnický připravil hned dva úkoly – referát o zatopení Pražského domu fotografie a recenzi výstavy Miloně Novotného – Londýnský chodec.

Dobré světlo!

7 komentářů u „Úvodník 2.9.2002“

  1. jednicka!

    Nevim, ci mi prinalezi hodnotit, ale snad pochvalit potesi: Super to delate! 🙂 Odborne, vtipne, pristupne i pro laiky a v peknem designe! Gratuluji a hlavne dekuji! 🙂

    Odpovědět
    • RE: jednicka!

      S tou jednickou se pridavam. Ostatne jsem jeden z tech ktere Vase uceni strhlo a nyni se snazim byt pravidelnym posluchacem Vasi tridy… Diky a hodne stesti do dalsich domacich ukolu a jinych Vami krasne prezentovanych veci. Marek

      Odpovědět
    • RE: jednicka!

      Tiez mi neda pripojit sa so svojim “Bravo chlapci…”, robite svoju robotu vyborne. Zaroven dakujem nasim predkom za jazykovu blizkost narodov zijucich na oboch brehoch rieky Moravy.

      Odpovědět
  2. Hodnocení

    Řeknu to asi takhle. Pokud jsem na I-netu, tak už jen paladix, fotopruvodce a občas bazary mé ostatní oblíbené servery nějak vyšuměly. Nemám výtek a tak za 1.

    Odpovědět
  3. OK !

    Seminko kdysi zasela(blahe pameti) Fotozona a Paladix
    je nyni velmi vydatne zaleva. Vyborne a doufam ,ze to takhle jeste dlouho vydrzi. :-))

    Odpovědět

Napsat komentář