Vyhodnocení domácího úkolu pro zimomřivé

Tolik koček, psů, ptáčků a dalšího zvěrstva jsem naposledy pohromadě viděl, když mi bylo deset let a já s rodiči navštívil okresní výstavu chovatelů. A pak až teď, na vašich fotkách…

Opravdu jste se snažili a zaslali spoustu fotek domácích mazlíčků. Každý si svého mazlíčka představoval jinak. Někdo vyfotografoval kočku, někdo rybu a někteří dokonce živočichy, o kterých bych váhal napsat, zdali jsou to opravdu mazlové. Potěšilo mě, že se dá za mazla považovat i věc neživá.

1. Kočky

Začneme nejpočetněji zastoupeným druhem, což jsou v našem případě kočky. Je neuvěřitelné, v kolika různých situacích můžeme kočku zachytit. Posuďte však sami. Pouze mě mrzí, že Zdenek Bakštein neposlal zamýšlenou fotografii: „Měl jsem takovou ideu na vyfotografování domácího mazlíčka: “Velký mramorový krb, v něm hoří dubová polena, před ním lví kůže (včetně hlavy) a na ní neoděný domácí mazlíček…“ Určitě bych ji zařadil do této skupiny koček.

Kočka 1 Kočka 2 Kočka 3 Kočka 4
Vilma Kaplanová Jarmila Pánková Peter Suvák Zdenek Bakštein
Kočka 5 Kočka 6 Kočka 7 Kočka 12
Jiří Zahradnický Petr Ježek Nikola Dolejšová Peter Suvák
Kočka 9 Kočka 8 Kočka 10 Kočka 11
Petr Macháček Petr Macháček Radek Heil Radek Heil

2. Psi

Další početnou skupinou jsou psi. I zde jste zachytili mnoho plemen v různých situacích. Od každého z autorů mi přišlo vždy několik snímků, takže jsem si dovolil vybrat pouze některé z nich. Zařazuji sem i fotku smíšeného páru pes – kočka.

Pes 1 Pes 2 Pes 3
Jakub Kencl Jakub Kencl Jakub Kencl
Pes 4 Pes 5 Pes 6
Petr Havránek Jaroslav Bartoš Erik Ziak

3. Plazivci a ryby

Určitě i některým z vás běhá mráz po zádech při pomyšlení, že by se po něm plazil had či jiná „potvora“. Avšak na fotografiích jsou tito tvorečci velice roztomilí a někteří se dokáží i smát (i pod vodou).

Plaz 1 Plaz 2 Plaz 3 Plaz 4
Jaroslav Bartoš Jiří Charvát Peter Suvák Jan Seifert

4. Ptactvo

Výhodu ptactva především vidím v jeho užitečnosti. Především si povětšinou představím kuře ala bažant, případně jinou mlsku. Tito ptáci snad na talíř nepřijdou. Byla by to škoda (alespoň toho papouška).

Pták 1 Pták 2 Pták 3
Radek Průša Marie Gottfriedová Rostislav Pleskot

5. Syslové a křečci

Když jsem byl malý, měl jsem doma také křečka. Také jsem měl spoustu myší a dalšího malého zvěrstva. Určitě i mnohým z vás se nad těmito obrázky vybaví překousané kabely, hledání uprchlíků a poté i následovné dolování křečka zpod gauče. Do této kategorie jsem zařadil i klokana, což sice je trochu větší zvíře, ale nějak se mi sem hodil…

Sysel 1 Sysel 2 Sysel 3
Rostislav Pleskot Peter Gerhát Vladimír Koretz

6. Ostatní

Tak tato kategorie je prostě naprosto úžasná! Jsou zde jak živí, tak i neživí miláčci. Opravdu mě některé fotografie zaskočily. No, jen se podívejte sami, co někteří z nás mají doma jako svého miláčka…

Jiné 1 Jiné 3 Jiné 2 Jiné 4
Zdenek Bakštejn Jakub Kencl Jakub Kencl Jakub Kencl

Co dodat závěrem? Každý máme svého mazla. Pro někoho představuje přítulnou kočku, pro někoho nablýskaný fotoaparát. Takže není vítězů ani poražených. Blahopřeji vám všem ke krásným fotkám a doufám, že se zúčastníte i dalších úkolů.

6 komentářů u „Vyhodnocení domácího úkolu pro zimomřivé“

  1. Zámena autora

    Vsetky fotky su naozaj pekne 🙂 Len by som chcel upozornit p. Kratochvila na zamenu autora u fotografie maciek (2. rad prva z prava), autorom urcite nie je p. Vladimir Koretz 🙂

    Odpovědět
  2. Z pusob prezentace fotek

    Kdyz sem si tak dnes prohlizel fotky tak mi prislo ze je docela skoda jak fotografie prezentujete. Mam na mysli link na nejaky skript, ktery posle fotku samotnou bez jakekoliv dekorace. Obvzlast vzhledem k prijemnemu vzhledu zbytku webu je skoda.

    Neslo by fotku vlozit do jednoduche stranky s nejakym vhodnym pozadim a vycentrovat ji? Urcite by to nebylo hodne prace.

    S pozdravem jinak velmi spokojeny navstevnik 🙂

    Odpovědět
    • RE: Z pusob prezentace fotek

      Souhlasím a přimlouval bych se za možnost zavřít okno poklepáním na fotku…

      Odpovědět

Napsat komentář