WebArchiv: stali jsme se součástí českého kulturního dědictví

Před nějakou dobou nás oslovili pracovníci Národní knihovny ČR, kteří vyhledávají stránky s dostatečně kvalitním obsahem pro uchování budoucím generacím, jestli jsme ochotni se připojit k projektu WebArchiv. WebArchiv je digitální archiv „českých“ webových zdrojů, které jsou shromažďovány za účelem jejich dlouhodobého uchování. Ochranu a uchování těchto dokumentů zajišťuje od roku 2000 Národní knihovna ČR ve spolupráci s Moravskou zemskou knihovnou a Ústavem výpočetní techniky Masarykovy univerzity.

Jsem rád, že se od dnešního dne můžeme pyšnit tímto certifikátem. Je to pro mě výraz uznání za materiál, který jsme za ta léta nashromáždili a moje poděkování patří především téměř stovce autorů, kteří se na obsahu tohoto webu podíleli a díky jejich práci si nás pracovníci Národní knihovny vybrali jako hodnotný zdroj informací. Jejich práce bude uchována pro budoucí generace, i kdyby tento server už neexistoval.

6 komentářů u „WebArchiv: stali jsme se součástí českého kulturního dědictví“

  1. PO BOKU MISTRA JANA HUSA…

    …a dalších velikánů (Jára Cimrman!) být součástí českého kulturního dědictví, to je bomba! Občas sem zavítám a bývám potěšen zajímavými příspěvky i diskusemi. Líbí se mi taky grafika webu. BLAHOPŘEJI!!!

    Odpovědět
  2. gratulace

    velká gratulace. Je to příjemné a po těch letech znamenité ocenění Vaší práce. Již několik let se sem vracím….hodně štěstí do dalších let.

    Odpovědět

Napsat komentář