Zemřela Anna Fárová

Je to jen několik dní, co jsem dokončil článek o knize Anny Fárové Dvě tváře. Netušil jsem, že o ženě, ke které cítím s přečtením každé další stati stále hlubší obdiv, budu psát tak brzy znovu. Pouze krátce a neradostně. Dlouhá a plodná životní pouť Anny Fárové v sobotu 27. 2. 2010 skončila.

4 komentáře u „Zemřela Anna Fárová“

  1. Velka skoda

    Ihned, co jsem si precetl recenzi jeji knihy na paladixu, jsem si ji koupil a muzu jen konstatovat, ze je to neco neuveritelneho. Nadherny sloh. To co se snazim ja zachytit na svych fotkach, Anna Farova dokazala zachytit slovy. V jeji knize je minimum fotografii a presto je jich kniha plna. Skoda takoveho cloveka.

    Odpovědět
    • velka skoda

      Ano, na rozdíl od asi většiny teoretických děl jsou texty Anny Fárové čtivé, srouzumitelné a velmi kultivované. Kniha nám všem může pomoci docenit její dílo a já jsem rád, že se Anna Fárová vydání této knihy dožila.

      Odpovědět
      • velka skoda

        Co dodat.
        Při čtení jejích textů mě mrazí. A to není nic proti tomu, jakým způsobem dokázala svět přivádět sem a naši fotografii světu. Mimořádná osobnost, stále nedoceněná.

        Odpovědět
  2. špatná zpráva…

    Když jsem se na podzim dozvěděl, že zemřel Jan Reich, v očích se mi objevily slzy, stejně tomu je i nyní, protože Anna Fárová je osobnost, která svou nekonečnou pílí moc pomohla české fotografii, měl jsem jí rád a vážil jsem si jí.

    Odpovědět

Napsat komentář