Únorové FOTOpivo 2012 a pozvánka na březen

Po netradičním lednovém FOTOpivu, spojeném s promítáním fotografií z Balkánu, jsme se opět vrátili do našeho „domovského“ přístavu v Holešovicích a mohli tak v klidu salónku prohlížet naše fotografie…

… a bylo jich teda požehnaně. Nevím, co bylo příčinou. Zda Zdeňkův povzdech v reportáži z lednového piva, zlepšující se počasí, zodpovědnost návštěvníků FOTOpiva nebo to prostě jen tak vyšlo. Každopádně bylo velice příjemné zjištění, že drtivá většina účastníků měla s sebou svá díla. Minulá absence fotografií zřejmě způsobila i rozsáhlé diskuze nad prezentovanými fotografiemi, až to chvílemi vypadalo, že vše nestihneme prohlédnout do rána, natož do zavíračky restaurace. Moc příjemné to bylo. Bylo zajímavé sledovat myšlenkové pochody autorů i jejich oponentů. Neméně vzrušující byla proměna některých fotografií po radikálních ořezech, že by i Bundes zaplesal, po kombinacích s jinými záběry, či absolutní redukce některých sérií fotografií.

FOTOpivo - únor 2012 - 1
FOTOpivo - únor 2012 - 2
FOTOpivo - únor 2012 - 4
FOTOpivo - únor 2012 - 6
FOTOpivo - únor 2012 - 3
FOTOpivo - únor 2012 - 9
FOTOpivo - únor 2012 - 5
FOTOpivo - únor 2012 - 7
FOTOpivo - únor 2012 - 8

Po náročném, ale velice příjemném fotografickém maratonu jsme v klidu usedli ke zlatavému moku a zjistili, že není fotografickým orgiím konec. Byla nám představena kouzelná černá skříňka, která uměla vykouzlit krásné stereofotografie. Samozřejmě ji k tomu musel autor dopomoci dvojicí diapozitivů ze speciálního stereofotoaparátu. Iluze byla dokonalá, až někteří vstávali a přeskakovali fiktivní ploty a lezli na neexistující skály, které na ně vystupovaly z prohlížečky. Pěkné zakončení únorového FOTOpiva.

Díky všem co dorazili, přinesli fotografie, účastnili se poučných debat o nich a přispěli tak k pěkné atmosféře tohoto našeho setkání.


Příští setkání bude na stejném místě – v salonku holešovické restaurace Na Kovárně
14. března 2012 v 18.00
Téma na březen je: RESERVÉ

Napsat komentář