Nová aplikace: Kalendář akcí

Dnes spouštíme novou aplikaci na našem webu – kalendář akcí. Co od ní můžete očekávat?

Vyslyšeli jsme vaše požadavky a připravili jsme pro vás aplikaci, kde jsou v přehledné podobě zanesené zajímavé fotografické akce. A nemusí se nutně jednat jen o výstavy, ale i o zajímavosti, fotosetkání, fotovýlety, fotopiva, Open Airy a další akce, kam je vhodné se dostavit s fotoaparátem v ruce.

Nový kalendář akcí
Nový kalendář akcí

K aplikaci se dostanete kliknutím na odkaz Akce, který najdete v horní aplikační liště (viz obrázek). A co vám aplikace nabízí?

Vyhledávání

Můžete si nechat vyhledat pouze akce, které Vás skutečně zajímají. V okně pro vyhledávání můžete tedy omezit výběr jen na akce určitého typu (např. jen výstavy, jen fotosetkání, fotopiva, apod.). Dále můžete výběr omezit jen na určitého autora výstavy či organizátora akce, hledat podle názvu výstavy či akce nebo omezit výběr jen na určitou lokalitu. V případě autora, názvu a lokality se vždy vyhledává alespoň částečná shoda.

Další omezení výběru akcí je možné na základě datumu konání. Je možné omezit datum zahájení akce nebo konec akce. V takovém případě lze zadat i jen částečné omezení na rok nebo měsíc (pokud nevyplníte den, bere se automaticky celý měsíc; pokud nevyplníte měsíc, bere se automaticky celý rok – ten samozřejmě musí být uveden, pokud chcete toto kritérium při hledání použít). V případě, že vyplníte (alespoň částečně) datum od, budou vybrány všechny akce, které toto datum nemají zadané nebo které je větší, než zadané datum. Obdobně to platí i pro zadání omezení do políčka datum do. V případě, že chcete výběr zúžit pomocí zadání rozpětí datumů, je nutné odškrtnout políčko jen aktuální akce – pokud je zaškrtnuté, tak se ohled na zadání datumů nebere.

Možnost vybrat jen aktuální akce slouží k tomu, že se vyhledají jen akce, jejichž datum zahájení nebo ukončení buď není vyplněn (v takovém případě se předpokládá, že akce už začala v době, kdy byla do systému zadána nebo že její konec není časově omezen) a zároveň jsou uvedené datumy aktuální, tj. začátek je v minulosti a konec v budoucnosti. Na tomto místě si dovolím jedno upozornění. Pokud budete hledat jen aktuální akce, tak se vám akce, které jsou např. jen na jeden den (typicky např. fotovýlet, fotosetkání nebo fotopivo) zobrazí jen tehdy, pokud budete hledat v ten samý den, co se konají. Standardně je tento filtr aktivován, aby se vypisovaly po kliknutí na Akce jen ty, které jsou ještě aktuální.

Nalezené akce

V tomto seznamu jsou vypsané všechny nalezené akce, které odpovídají zadaným kritériím. V seznamu je možné listovat stejným způsobem, jako ve výpisu článků, bazaru, apod.

Přidání nové akce

Pokud jste v seznamu nenašli nějakou akci, o které víte nebo nějakou sami pořádáte, tak můžete dát všem ostatním na vědomí, že se tado akce koná. K tomu stačí jen vyplnit formulář pod výpisem nalezených akcí. K zadávání údajů o akci prosím přistupujte maximálně pečlivě, aby byla dobře vyhledatelná – údaje samozřejmě musí být pravdivé. Pozornost věnujte zejména datumům a místu konání. Čím více údajů o akci vyplníte, tím lépe. Do poznámky můžete vypsat informace, které se do jiných kolonek nevešly. Po odeslání formuláře se informace zařadí do databáze, kde čekají na kontrolu a schválení našimi redaktory. Ihned poté se objeví ve výpisu akcí.

Další rozvoj?

Stav této aplikace určitě není konečný. Budeme tedy rádi, pokud nám napíšete svoje případné náměty nebo připomínky.

Napsat komentář