Cashback, kam se podíváš

S blížícím se vánočním obdobím se objevilo hned několik cashback akcí u předních výrobců fotoaparátů. Své nabídky nedávno představili Nikon, Canon, Fuji a již před časem také Olympus.

Nikon Cashback

Nikon spustil svou akci Zimní cashback 1. listopadu a potrvá až do 11. 1. 2016. U vybraných prodejců můžete v tomto období zakoupit DX zrcadlovky D7200, D5500 nebo D5300 a následně si nejpozději do 31. 1. 2016 požádat o vrácení částky 1 300 Kč. Nabídka platí i pro Slovensko, kde je výše cashbacku 50 €. Jako obvykle je akce dostupná pro fyzické osoby i podnikatele a uplatnit jí můžete vždy na jeden kus od každého modelu fotoaparátu.

Canon

Stejný den, tedy 1. listopadu a dokonce i pod stejným názvem odstartovala nabídka Canonu. V nabídce jsou digitální zrcadlovky s odstupňovaným cashbackem od 1 000 Kč za nejnižší model EOS 1200D až po 4 000 Kč za fullframe zrcadlovku EOS 6D, ale také objektivy, blesky, kompaktní fotoaparáty, videokamery a tiskárny. Nákup musí být proveden u autorizovaných prodejců do 24. 1. 2016 a žádost o vrácení odpovídající částky odeslána nejpozději do 7. 2. 2016.

Fujifilm

S cashbackem přispěchala i společnost Fujifilm. Zde se vztahuje na zboží zakoupené od 30. 10. 2015 do 11. 1. 2015, ale pozor, žádost musíte odeslat do 30 dní po zakoupení produktů. Do akce jsou zařazeny fotoaparáty X-T10 a X-T1 včetně setů a 14 objektivů XF. Základní výše vrácené částky je 2 800 Kč za X-T1 a objektivy nebo 1 400 Kč za X-T10. Zajímavé je navýšení cashbacku při koupi dvou objektivů na 8 400 Kč a při koupi tří objektivů dokonce na 14 000 Kč. Celkově lze uplatnit až 10 různých produktů nejvýše ve třech žádostech a pokud chcete kombinovat objektivy, musíte je zaslat v jedné žádosti. Součástí akce je také nabídka objektivu XC 50-230 mm zdarma k tělu nebo setu X-E2.

Olympus

Již od 1. října pak probíhá cashback u Olympusu. V nabídce jsou monofokální objektivy, fotoaparát OM-D E-M1, k němuž navíc dostanete grip zdarma, a libovolné příslušenství zakoupené společně s fotoaparátem OM-D E-M5 Mark II – zajímavé je, že tato poslední možnost se vztahuje i na objektivy, které mají svůj vlastní cashback, takže na ně můžete v tomto případě čerpat součet obou slev. Bližší informace o akci, která končí 31. 1. 2016, najdete na webu Můj Olympus.

5 komentářů u „Cashback, kam se podíváš“

  1. na oko

    Obávám se, že je to zase částečně bouda na spotřebitele.. Výrobky zdraží a pak dělají cashback. Samozřejmě že to není 100% pravidlo, ale nepřejde mi to férové. Krom toho dělají to u výprodejových modelů (které co nevidět nahradí nové modely, jen to zákazníci často neví, anebo naopak u “nadhodnocených” nových modelů, které se špatně prodávají ) je jasné, že bez zlevnění by se “zboží” těžko prodávalo..

    Odpovědět
    • na oko

      Teď jsem zjistil, že např. na Canon 6d má snad všech 40 prodejců (spadající do této akce) stejné částky za fotoaparát. Neví někdo náhodou, jestli to není protiprávní jednání, takhle se hromadně domluvit na spotřebitele? Né že by mě to nějak trápilo, jen mě přijde úsměvné co pořád zkoušejí – aneb markeťáci hledají další ovečky.

      Odpovědět
      • na oko

        Zajímavá otázka, ale bohužel spíš na právníka, nedokážu na ní odpovědět.

        V situaci, kdy by obchodník zdražil a pak udělal slevovou akci, by o protiprávní jednání a postihnutelné jednání šlo, byť samozřejmě, kde není žalobce, není soudce. Cashbacky jsou ale ve světě běžně používaným prodejním nástrojem dlouhé roky a pochybuji, že by to tam výrobcům procházelo. V tuzemsku jsem je využil několikrát nejméně u dvou značek a jelikož jsem ceny toho, o co jsem stál, docela sledoval, tak vím, že šlo o skutečnou a dosti příjemnou slevu proti dlouhodobé prodejní ceně. Netvrdím, že se má bezhlavě skočit na každou vějičku, ale vidět zase čerta za každou slevou považuji za trochu přehnané. Nezpochybnitelné samozřejmě je, že při cashbacku odevzdáváte osobní kontaktní údaje.

        Michal Krause

        Odpovědět
      • na oko

        Je možné že když se s Canonem dohodnou o zařazení firmy do cashbacku, tak musí prodávat za canonem doporučené ceny. Před dvěma lety jsem ho kupoval u Electrowordu za 41.990 a cashback byl 5.000,- výsledná cena 37.000,- byla v.r. 2013 parádní.

        Odpovědět
  2. cash back

    Já nějakou dobu sledoval cenu u Nikonu D7200,dlouho de držel na 29.990,- před 14 ti dny šel téměř všude o 1000,- dolů a teď navíc Cash back, sice u Nikonů nejméně ze všech značek co ho tento měsíc odstartovaly, ale i 1300,- je příjemné. Já si koupil D7200 včera a cashback ani nevyužiju, prodejce mi dal vetší slevu než cash back a já jsem slíbil, že o cash back žádat nebudu. A jsem spokojenej,.:-) Pěknej večer.

    Odpovědět

Napsat komentář