Domácí úkol na listopad a prosinec 2006: Stromy

Dnes přišla řada na poslední z úkolů vyhlášených po lednové změně. Záměrně jsme jej nechali na prosinec, abychom vám poskytli téměř celý rok. Je to totiž téma převážně přírodní a příroda mění během roku výrazně svoji tvář. Kdo chtěl, měl možnost si vybrat nejlepší období, ba dokonce zachytit celoroční proměnu.

Nebudeme to protahovat, na tohle téme se Tobík obzvláště těší. Vyhlašujeme tedy domácí úkol:

Stromy

Jako obvykle posílejte nejvýše tři snímky. Pokud jsou snímky součástí větší série, můžete nám poslat spolu s příspěvkem i odkaz na stránky, kde je vaše dílko k vidění. Obvyklé shrnutí podmínek přináší následující tabulka.

Téma úkolu: STROMY

Počet fotografií: Jednotlivé snímky i série do max. celkového počtu tří fotografií.

Formát fotografií: JPEG o rozměrech maximálně 800×600 bodů a do 200 kB, ke každé náhled o větším rozměru 180 bodů.

Název souborů: všechny fotografie, prosím, pojmenujte dle následujícího vzoru : autor_stromy_01_v.jpg (pro velké fotografie) a autor_stromy_01_m.jpg (pro náhledy)

Fotografie posílejte na adresu ukoly@paladix.cz.

Uzávěrka úkolu: 20.12.2006 24:00

Jen malá poznámka – použili jsem sice čísla množného, ale to neznamená, že můžete posílat pouze zmnožené dřeviny. Samozřejmě, že téma splňují i solitéry, dokonce předpokládám, že budou ve většině. A vzhledem k tomu, že jsme úkol nezadali už při vyhlášení, budeme asi přijímat vše.

Ohlášení úkolu na září 2007 – Škola

Další dva úkoly v pořadí jsme již ohlásili, před prázdninami na vás čeká pro změnu jedna tajná bleskovka z Tobíkovi kuchyně. No a září si vzal pod svá křídla Jakub.

Statických fotografií bylo v domácích úkolech již dost a tak začněte na září pomalu trénovat reportáž a dokument. Stejně jako školáci se i my vydáme směrem ke školním budovám, do tříd či dokonce lavic. Nemusí to však být jen školy základní, střední či vysoké. Existuje řada škol i “škol”, které můžete zachytit na citlivý materiál vašich fotografických těl. To necháme čistě na vás, jak dokážete zachytit atmosféru školek, škol, školení, vyškolení a co já vím čeho ještě co by mělo něco společného se školou.

Škola

Nakonec opět obvyklá rekapitulace úkolů. Data v tabulce označují předpokládaná data vyhlášení, uzávěrky a hodnocení. Skutečná data se mohou mírně měnit v závislosti na redakčním plánu a schématu vydávání.

Téma úkolu vyhlášení uzávěrka hodnocení
Fotografie včera a dnes 13.1. 15.2. 28.2.
Sníh a jeho krása 15.3. 15.4. 1.5.
Tajný úkol 1.5. 31.5. 15.6.
Škola 1.9. 30.9. 15.10.

Na ohlášených úkolech můžete pracovat – není třeba čekat na jejich vyhlášení, téma se nezmění. Podrobnosti tajných se dozvíte s výstřelem startovní pistole.

Napsat komentář