Domácí úkol: všední den

Prázdniny mizí v nedohlednu, veřejné dopravní prostředky praskají ve švech, pracovní proces se rozjíždí na
plné obrátky a náš život se opět vrací do všedních pracovních či studijních kolejí. Tak mě napadlo tento obyčejný všední den zachytit pomocí fototechniky.

Ono se to řekne vyfotit normální den rodiny, svůj, svých známých či příbuzných, ale dokončit tuto smělou myšlenku
již bývá o něco obtížnější, až bych řekl, že dost složité. Vzhledem k tomu, že jste na výbornou zvládli podzim, zimní sporty, ba dokonce i neposedné motýly, tak si myslím, že se dokážete poprat i s tímto, na oko jednoduchým, ale v praxi velice náročným, tématem.

Vezměte své všemožné fotografické přístroje od malých kompaktíků, které zde budou určitě ve výhodě pro svoji nenápadnost, až po velkoformátové měchy, najděte svoji “oběť” a ulovte sérii snímků, které by vyjadřovaly průběh jednoho všedního dne hlavního aktéra příběhu. Nejste omezeni věkem, pohlavím nebo příbuzenskými vztahy. Dokonce můžete vytvořit příběh vlastního já. Vše jen záleží na vás a vaší nápaditosti.

Kdo si věří a pustí se do tohoto domácího úkolu na téma VŠEDNÍ DEN a svou snahu bude korunovat i konečnými snímky, může nám zaslat své série (max. 5 fotografií).

Musí být ve formátu JPEG o rozměrech maximálně 800×600 bodů a do 200 kB.

Posílejte nám je prosím na adresu ukoly@paladix.cz.

Uzávěrka je poslední všední říjnový den o půlnoci, tentokráte již zimního času.

Přeji vám pevnou nervovou soustavu a pohodový model pro vaše bláznivé hrátky. A abyste neříkali, že vám stále jen něco zadávám a sám nic nedělám, pokusil jsem se zachytit jeden obyčejný všední den jednoho nejmenovaného čerstvého primána. Prosím nezaměňovat s primátem, i když člověk nikdy neví 🙂 Tak s chutí do toho, už se nemohu dočkat na vaše variace všedních dní.

Všední den 1 Všední den 2 Všední den 3
Všední den 4 Všední den 5

Napsat komentář