Fotografická dílna na Kuksu: Voda – kámen – Špork

Před několika týdny jsme dostali od Vladimíra Skalického z Fotoklubu Lanškroun pozvánku na víkendovou fotografickou dílnu v Kuksu. Už název Kuks v nás vyvolal patřičné emoce a s radostí jsme museli přijmout. Nakonec se naše účast smrskla na tři X-poziční hlavy – Pavla, Petra a mně. Jaké to nakonec bylo?

Už při příjezdu na Kuks bylo jasné, že pořadatel zanedbal objednávku a hlavně podplacení počasí. 😉 Hrozné parno již v ranních hodinách a plechová obloha dávala jasně najevo, co se bude fotit. Ostatně taky jak mohlo být, když se andělé váleli na kůru místo toho, aby tahali mraky. 🙂

Ale dost legrace, hurá do práce. Vyhlášeno bylo hned několik témat, ranní briefing s kastelánem Kuksu naznačil, kde zadaná témata najít a jak je nejlépe ztvárnit. S Pavlem nic neriskujeme, nesoustředíme se na jedno téma a přes zahradu se nenápadně plížíme na první hřbitov. Pokračujeme rychlým přesunem na hřbitov židovský a rychle ochladit tělesné schránky do lomu, který je alespoň částečně ukryt v lese. Kámen, kámen, kámen. Kámen ve všech podobách a ve všech stádiích opracovanosti pokračuje i odpoledne, kdy se snažíme v ostrém slunci zachytit krásy Betléma ukrytého v lese nedaleko Kuksu. V pozdním odpoledni nás čeká ještě rychlé „prolétnutí“ zákulisí Kuksu, které ve mně zanechává obrovský dojem a musím se sem ještě určitě vrátit. A abychom nevyšli z tempa, opět v kalupu přebíháme do lázní, kde nás čeká vynikající pouliční divadlo. S doznívajícím dějem frašky pomalu doznívají i mé poslední síly a tělo přestává poslouchat. Zachraňuje mně jen rychlý přesun do Šporkova mlýna, kde se točí kanec na rožni a Plzeň ve výčepu.

Tím to tady ovšem ještě nekončí. Po náročném, ale pohodovém dni následují ještě prohlídky fotografií místních mistrů oboru, diskuse, promítání dokumentů a opět dlouhosáhlé diskuse o fotografii. Při tom je ještě potřeba vybrat 3 fotky na zítřejší minivýstavu. Ufffff.

Píp, píp, píp. Sakra, to už je ráno?!?! No, tak hurá ven, šňůry jsou již nataženy, fotky adjustovány, stačí jen podepsat a pověsit. Ještě hudba a můžeme si prohlédnout, co jsme včera vytvořili…

Skaldo! Super akce, parádní organizace, dobrá parta….. prostě jsem domu přijel naprosto odrovnán, ale SPOKOJEN! Posílám velkého tleskače. Bylo mi ctí se toho účastnit. Díky.

Kuks - divadlo Kuks - Hospital Kuks - Betlém

Na závěr ještě ukázky fotek od Pavla,
Petra
a moje

Napsat komentář