FOTOPIVNÍK ROKU – vyhodnocení 3. kola – březen 2018

Ladíme s tématem březnového Fotopivníka 2018 , kterými byly stravovací návyky a jsme tak trochu jako kostka ve skluzu. Omlouvám se za zpoždění vyhodnocení tohoto kola.

Skoro by se dalo říci, že se stabilizovala účast a scházíme se vždy plus-mínus ve stejném počtu a složení. Březnové FOTOpivo však zaznamenalo jednu příjemnou výjimku a z Moravy nás přijel navštívit David Korda alias Mariňák, za což mu patří velký dík. Také děkujeme, že hbitě zastoupil Zdeňka, který tentokráte chyběl, využil své reportážnické sklony a celé FOTOpivo nám zdokumentoval. Ale pojďme již na vlastní fotografie.

FOTOpivník březen 2018

Martin Valent, v zastoupení, představil plakát pro film se stravovací tématikou. Fotka určitě dobrá, ale dneska to stačit asi nebude. To potvrdil hned Laci s jeho kolekcí Mňamky světových malířů. Nejen, že se jednalo opět o perfektní koláže, ale tentokráte šlo i o malou hádanku pro účastníky, která fotografie představuje jakého malíře. Pro umělecky sečtělé účastníky toto nebylo nic složitého a brzy byli všichni tři umělci odhaleni.

FOTOpivník březen 2018

Katox tentokráte přinesla příběh Stravovacích návyků savců a nebyla by to ona, kdyby zde nevyužila i domácích modelů. Dneska to byl Bitovod v roli nenasytného predátora. Musím uznat, že tato role mu jde dost dobře a zastínil i chlupáče představené před ním. No prostě takové milé zvířátko nakonec. Já jsem pro dnešní téma také sáhl do rodných lánů a představil krmení nenasytné dravé laně s názvem Kamenožrout.

FOTOpivník březen 2018

Pavel Pola a Urban, jakožto čerství otcové, neměli snad ani jinou možnost, než přinést své potomky v akci. Jediný rozdíl byl, že Pavel dokumentoval první sousto a Urban sousto druhé. Ivoš pobavil a hlavně zaujal svojí momentkou Žrádlo, dokumentující prostou grilovací scénu na zahradě. Je až neuvěřitelné kolik se dalo v této fotografii najít příběhů. Eva přinesla Nenasytné holuby a určitě tato fotografie nezůstane u poroty stranou.

FOTOpivník březen 2018

Kateřina využila svého postřehu při pohybu v ulicích velkoměst a vystavila vtipnou fotografii Ukradený štrůdl. Hra s odlesky a průhledy byla opravdu pěkná. To Bundes zůstal u svých divadelních a koncertních pódií a pobavil svým Polikačem mikrofonů. Jindy zatracované strostlice, byly dnes ku prospěchu věci a posloužily k všeobecnému veselí v sále.

FOTOpivník březen 2018

Bitovod se sále drží své pověsti a fotografií šokuje. Je zajímavé, jak ho máme načteného a někteří zkušenější odvraceli své pohledy již při vystavení první, naprosto neškodné, fotografie ze série. A měli pravdu, opět přišel šok a následně huronský smích a velké díky, že nešel do větších detailů a neztvárnil své představy, tak jak původně chtěl. Někteří puritánštější kolegové dokonce požadovali vystavení pouze první a třetí fotografie, ale bylo jim vysvětlen, že sudý počet prostě nefunguje. Naštěstí přichází Pavel Kopřiva a vše uklidňuje svým roztomilým domácím mazlíčkem a jeho stravovacími návyky. Právě včas, díky Pavle.

FOTOpivník březen 2018

PS a jeho Spermoňové patří do skupiny chlupatých fotografií, což ovšem neznamená, že by se nejednalo o pěknou podívanou na krmící se sysli, nebo co to bylo vlastně za potvůrky. Pěkně zachycené momentky, dobře padnoucí k tématu. Blue opět využívá domácí arzenál modelek, na kterých je vidět, že je práce s fotografkou hodně baví a naprosto perfektně zahrály scénu Oblíbené ovoce. Na závěr přichází náš vzdálený host, s tím že na téma nic nemá a vytahuje svoje oblíbené fotografie sportu jen tak na ukázku. Okamžitě ho vyvádíme z omylu a vybíráme jednu fotografii, nazýváme ji Pískožroutem a Mariňák se tak může zařadit do výsledkových listin FOTOpivníka 2018.

FOTOpivník březen 2018

V březnu si o mimořádné body řekl pouze Laci, kdy nám přinesl ukázat velké množství kulturních občasníků, věstníků a novin ze Slovenska. Za vyhlašovatele musím opět všechny účastníky vyzdvihnout a pochválit. Hodně fotografií, dobrých fotografií, všichni přinesli téma, dobrá zábava. Co více si na těchto setkáních přát. Díky moc. Na závěr se musím omluvit Bundesovi, který mi vypadl po druhém kole z celkové výsledkové listiny. Provedl jsem analýzu soutěžního systému a zjistil, že se jednalo o chybu mezi klávesnicí a židlí. Doufám, že se to již nebude opakovat.

FOTOpivník březen 2018

Výsledky třetího kola FOTOpivníka roku 2018

Pořadí Jméno Téma Název Zajímavost Bodů celkem
1. (21) Laci ANO Mňamky světových malířů ANO 12
2. (16) Ivoš ANO Žrádlo NE 8
3. (11) Jakub ANO Kamenožrout NE 7
4. – 15. (9) Eva ANO Holuby NE 4
4. – 15. (9) Bitovod ANO EX NE 4
4. – 15. (8) Pavel Pola ANO První sousto NE 4
4. – 15. (6) Katox ANO Stravovací návyky savců NE 4
4. – 15. (4) Bundes ANO Polikač mikrofonů NE 4
4. – 15. (2) Kateřina Božská ANO Ukradený štrůdl NE 4
4. – 15. (2) BLUE ANO Oblíbené ovoce ne 4
4. – 15. (2) Mariňák ANO Pískožrout NE 4
4. – 15. (0) Martin Valent ANO Plakát k filmu NE 4
4. – 15. (0) Urban ANO Druhé jídlo NE 4
4. – 15. (0) Pavel Kopřiva ANO Kočičí stravovací návyky NE 4
4. – 15. (0) PS ANO Spermoňové NE 4

Celkové výsledky FOTOpivníka 2018 po 3. kole

Pořadí Jméno Bodů celkem
1. Laci 31
2. Eva 20
3. Martin Valent 19
4. Kateřina Božská 16
5. Jakub 15
6. ZB 14
7. – 13. Ivoš 12
7. – 13. Bitovod 12
7. – 13. Pavel Pola 12
7. – 13. Katox 12
7. – 13. Bundes 12
7. – 13. BLUE 12
7. – 13. Urban 12
14. – 16. Pavel Kopřiva 8
14. – 16. ZT 8
14. – 16. Radka 8
17. – 19. Mariňák 4
17. – 19. PS 4
17. – 19. Petr Krupička 4
20. Eliška 2

Většinu fotografií z tohoto FOTOpiva můžete vidět v galerii na Fotoprůvodci

Napsat komentář