FOTOTVRĎÁK č. 7 – červen 2010

Rok se s rokem sešel, máme tady pomalu červen a na řadu tak přichází i naše oblíbená akce – FOTOTVRĎÁK. Již po sedmé se letos, první červnový víkend, sejde parta fotografických nadšenců, kteří jsou ochotni obětovat i nějaké to pohodlí a fotografovat celých 24 hodin bez odpočinku.

Fototvrďák 2

U prvních pěti ročníků byla naším hřištěm Praha, která nám vždy ochotně poskytla hodně fotograficky zajímavých zákoutí či akcí, které probíhaly na její půdě. Loni jsme do Fototvrďáka zařadili již i vlastní akci v podobě vernisáže výstavy “Pavel Pola – Vltava krásná, nebezpečná i překvapující” v galerii Čerťák ve Tmani a Fototvrďák se tak na pár hodin posunul za hranice Prahy, do příjemného prostředí galerie a následně i do samotného lomu ve Tmani. Bylo to opravdu jen na několik málo hodin, ale bylo to příjemné zpestření tohoto podniku.

Fototvrďák 1

Minulý rok se nám výlet zalíbil a letos jsme se rozhodli zajít ještě o kus dále. Nyní nehovořím jen v rovině teoretické, ale na našem kontě přibudou i opravdové kilometry navíc. Bude to však Fototvrďák jen pro ty nejotrlejší, jen pro ty co vydrží celých 24 hodin – letos se z Fototvrďáka nedá vystoupit a musí se dojet až do konce!!! A pokud hovořím o vystupování, tak opět nejsem v jen v teoretické rovině. Celý plán vznikl jako obvykle, zcela náhodou. Určili jsme termín a začali plánovat program. Zanedlouho přišel náš kamarád fotograf z Lanškrouna, že v tom samém termínu pořádá vernisáž Maximální fotografie, kde budeme mít také zastoupení, a tak se začalo přemýšlet, co s tím. Jiný termín se do prázdnin nenajde, na podzim to nechávat nebudeme a tak se v něčí hlavě rodí neuvěřitelná kombinace obou akcí. Trocha ohýbání termínů, trocha surfování po jízdních řádech a na svět se vyklubal:

FOTOTVRĎÁK č. 7 – Ve znamení kolejí a maximalizmu
Začátek je v pátek 4.6.2010 v 18:00 metro Holešovice (před McDonald´s)
Konec je v sobotu 5.6.2010 v 18:00 někde v centru Prahy

Maximální fotografie

A co že nás za těch 24 hodin potká a nemine? Z Holešovic se vydáme přes nádraží Bubny, kolem Negrelliho viaduktu, přes Štvanici a Masarykovo nádraží dorazíme o půlnoci až na Hlavák. Tady je poslední možnost úniku pro slabší povahy. My silnější nasedneme do nočního rychlíku (kde se bude také fotit) a vypravíme se do České Třebové, kde budeme mít, při přestupu, asi dvě hodiny na noční focení města či vlakového hřbitova, který se zde nachází. Pokračovat budeme do probouzejícího se Lanškrouna, který nám poskytne svoje fotografické zákoutí až do deváté hodiny dopolední, kdy se přemístíme do Rudoltického zámečku, kde nás už bude, v místním sklepení, čekat vernisáž Maximální fotografie. Po kultuře velkého formátu, zavítáme k ohni, kde si opečeme něco malého k obědu a v pozdních odpoledních hodinách nás čeká návrat do Prahy. Tady bychom měli být před šestou, tak akorát k zakončení letošního ročníku Fototvrďáka.

Takže kdo se nebojí, má chuť se pobavit, zafotit si a ještě navštívit zajímavou výstavu, nechť se dostaví 4.6.2010 v 18:00 do Holešovic. A kdyby náhodou ještě někdo neveděl co se za tímto názvem skrývá a co může opravdu očekávat, nechť ráčí navštívit odkazy na články z minulých ročníků, které najde vlevo vedle článku.

3 komentáře u „FOTOTVRĎÁK č. 7 – červen 2010“

    • alternativní začátek

      Ahoj, omlouvám se, že reaguji až teď, ale nějak nestíhám. Pro vás, ale i pro ostatní zájemce platí, že se můžete připojit kdykoli, kdekoli a na jak dlouho uznáte za vhodné. rádi uvítáme každého zájemce o setkání a focení. Případnou polohu skupiny v terénu si můžete upřesnit po dobu celých 24 hodin na telefonu šestnuladvatřijednadevětdvanulatři. teda pokud někde nezdechnu 😉

      Odpovědět

Napsat komentář