Květnové FOTOpivo – jarní akce začínají

Zima je definitivně za námi, a tak květnové FOTOpivo se neslo hlavně v duchu oznamování, domlouvání a těšení se na venkovní akce s fotoaparáty na krku. Procházky, výlety, již tradiční spolupráce s Lanškrounským fotoklubem, vše o čem si můžete přečíst v pozvánkách zde na Paladixu.


Několik z se nás již tento víkend chystá do Králík na víkendový workshop – Výtvarnále. Výstavu z toho loňského můžete dosud vidět na stěnách Kovárny. Další akce budou následovat.

 A co jsme viděli na fotkách? Jakub přinesl další ozvěny mašinkového výletu. Z detailů poskládal čtvercovou kompozici (již ostatní ihned překřtili na PEXESO), která je ukázkou ideálního využití podobných snímků – citu pro barvu, detail i hravost. Slušivá kompozice v červené a černé. Přišel mezi nás opět nováček a pochlubil se spoustou pěkných snímků, od krajin až po portréty, ze svého narůstajícího portfolia. Jako každý nováček si užil naší kritiky (re-kompozice, výřezů, výhrad ke světlu), ale i pochval. Richard přinesl snímek náboženského procesí ze své cesty Polskem. Škoda, Richarde, z toho se dala vytežit krásná ucelená reportáž! Skalda dorazil s obrazovým deníkem ze své cesty do Chicaga, nazvaným kafkovsky AMERIKA, se vztyčeným I mrakodrapu uprostřed. Černobílá série panoramatických snímků Horizontem, osvěžená několika panoramatickými pohlednicemi a několika snímky v barvě, tvoří dohromady velmi kultivovaný mix – kdo z nás na takový cestovní deník máme? Martin Haleš, kterého už dobře znáte, přinesl samozřejmě Rally. Tentokrát finální výtisk velké knihy, jež o letošní Rally právě vyšla. Gratulujeme!

A když už jsem u Martina – přinesl také ukázky finální produkce svých ochranných pouzder na fotoaparáty a objektivy – jež právě začíná distribuovat. O extrémní ochraně fotopaparátu jste již četli a kluci si nadšeně objednávali první dodávky nového systému.

Květnové FOTOpivo u krásných snímků a dobrých laskomin uteklo rychle a již je čas těšit se na další. Bude se konat tradičně ve středu 16. června v restauraci Na kovárně, přijďte mezi nás.

Předtím nás ovšem čeká ještě FOTOTVRĎÁK, kterého si jistě nenecháte ujít – a tak bude v červnu Na kovárně na co koukat.

Napsat komentář