Jindřich Štreit – Karel Tůma – Petr Dzik: „Šíleně smutná…“

Pozvánka do Olomouce, kde bude v pondělí 7. října v Mozartově sále Moravské filharmonie zahájena výstava fotografií Jindřicha Štreita, Karla Tůmy a Petr Dzika nazvaná „Šíleně smutná…“

Pokud Vám název výstavy připomene známou pohádku, tak hádáte správně. Společná výstava černobílých fotografií tří autorů dokumentuje jeden pozoruhodný projekt, který přímo na zmiňovanou pohádku navazuje. Jednalo se o společné divadelní představení mentálně postižených klientů občanského sdružení Spolu a členů Pěveckého sboru Gymnázia v Olomouci – Hejčíně.

Školní pěvecký sbor hejčínského gymnázia je v regionu znám několika úspěšnými provedeními zejména muzikálových děl (Jesus Christ Superstar, Godspel, Hair). Ve svém posledním projektu se studenti spojili s olomouckým občanským sdružením Spolu, které se zaměřuje na péči o postižené spoluobčany. Výsledkem spolupráce je divadelní nastudování filmové pohádky „Šíleně smutná princezna“. Klienti Spolu v představení obsadili všechny role, studenti obstarali hudební doprovod, mluvené slovo a zpěv.

Pozvánka

Jindřich Štreit a Karel Tůma na svých dokumentárních fotografií zachytili atmosféru zkoušek a zákulisí, samotné představení dokumentuje svými divadelními fotografiemi Petr Dzik. Výstava potrvá 2 týdny a je přístupná večer pro návštěvníky koncertu bez zvláštního vstupného.

Napsat komentář