Mašinkový fotovýlet

Měl je rád snad každý malý kluk i spousta děvčat, a některým to zůstalo i v dospělosti. Vláčky a mašiny všech typů a velikostí.

Vloni jsme přivítali jaro workshopem o fotografování zvířat a letos bychom rádi na tuto jarní tradici navázali. Zima se nám sice trochu protáhla a naše těla, jak lidská, tak fotografická, si jistě zaslouží vlít trochu té nové energie do žil a kontaktů. A proto vás zveme na Mašinkový fotovýlet.

Kdy: 17.4.2010

Kam: Lužná u Rakovníka

Sraz všech mašinkomilců (s rodinnou zvěří i bez ní) je v 8:45 na Masarykově nádraží před tabulí s odjezdy (s již zakoupenými jízdenkami). Pro ty, kdož vlakem již delší dobu nejeli, doporučujeme rovnou koupit i jízdenku zpáteční a pro skupiny od 2 osob výše i skupinovou. Vlak směrem Kladno a Lužná u Rakovníka odjíždí v 9:02.

A co nás čeká?

Po doufejme příjemné cestě vlakem nás v 11 hodin čeká prohlídka s průvodcem a následné “prošmejdění” Železničního muzea v Lužné. Muzeum oficiálně otvírá až o týden později, proto bude areál k dispozici jen pro nás. Dle zpráv přímo od pramene by již měla být většina exponátů připravena na svých místech pro novou výstavní sezonu.

Železniční muzeum ČD v Lužné u Rakovníka
Foto: Pavel Pola
Vstupné:   dospělá osoba 75,- Kč
  děti 6 – 15 let, důchodci 45,- Kč
  rodinná vstupenka (2x dospělý a 2 děti 6 až 15 let) 190,- Kč
  děti do 6ti zdarma

Při pečlivém průzkumu jsme zjistili, že stravovací kapacity v Lužné jsou velmi omezené, proto doporučujeme vzít si s sebou vlastní proviant. Ale milovníci jednoduché kuchyně (klobása, sekaná, tlačenka či matesy) a samozřejmě piva nemusí mít obavy, klasická hospoda je hned naproti nádraží.

Zpáteční vlaky jezdí každou hodinu. Některé přímé, některé s přestupem v Kladně. Záleží tedy jen na vás, jak dlouho si s námi budete chtít užívat atmosféru světa na kolejích.

7 komentářů u „Mašinkový fotovýlet“

  1. Proviant

    Tak proviant si vemte určitě,jinak budete mít úplně jiné zážitky,než fotografické. A pokud nejste znalí poměrů na ČD,tak se dobře přesvěčte,kterým směrem jede vlak do kterého budete v Lužné nastupovat až pojedete domů. Ale jinak mašiny jsou super-mohu doporučit.

    Odpovědět
  2. Otazka

    Zdravim,
    uvazuju, ze bych se taky pridal. Je potreba se nekde registrovat? Anebo byt clenem nejake foto-organizace nebo foto-spolku?
    Predem diky za odpoved.

    Odpovědět
    • bude ještě nějaká podobná akce

      Určitě ještě nějaké akce budou, x-pozice jich každý rok pořádá několik, stačí sledovat Paladix.

      Odpovědět

Napsat komentář