Už zase bylo FOTOpivo. A zase bude.

A pro ty, kdož nemohli anebo se nezúčastnili z pouhé pohodlnosti, přinášíme naši obvyklou krátkou reportáž.

FOTOpivo - březen 2010

Březnové FOTOpivo se neslo v duchu rally a ne jen tak ledajaké, ale rovnou té asi nejznámější: RALLY DAKAR. Hlavním hostem večera byl Martin Haleš, který nám poutavě vyprávěl o strastech a slastech přípravy a focení této motoristické události (nejen této, ale i dalších extrémních sportů). Přinesl nám na “osahání” neoprenové ochrany těl a objektivů, které s kamarády vymysleli a otestovali v těch nejnáročnějších podmínkách. Jedná se hlavně o focení extrémních sportů, kde o prach, písek či vodu není nouze.

FOTOpivo - březen 2010

Za sebe musím říci, že mě zaujal již jeho článek, ale vidět (fotografie), poslechnout si (živé a poutavé vyprávění) a osahat si osobně (techniku) je něco úplně jiného.

FOTOpivo - březen 2010

Samozřejmě nezůstalo jen u té, byť zajímavé, techniky,
ale jako obvykle jsme měli možnost prohlédnout si mnoho fotek. Jak již ze zmiňované Rally Dakar,
tak Zdenkovy cestopisné fotografie z Turecka, infračervné experimenty Martina Valenta, Richardovy záběry zimní krajiny a spoustu dalších. Byl to velmi příjemný a podnětný večer se vším, co by si člověk, který má rád fotografie a fotografování, vůbec mohl přát.

Příští FOTOpivo se bude konat 21.4., podle dobré tradice opět v Restauraci Na Kovárně. Začátek je jako obvykle plánován na 18. hodinu v nekuřáckém salonku.

Přijďte, rádi vás mezi sebou přivítáme a nezapomeňte vzít s sebou i vaše fotky.

Autor fotografií: Zdeněk Tichý

1 komentář u „Už zase bylo FOTOpivo. A zase bude.“

Napsat komentář