Nová verze Paladix.cz

[AKTUALIZOVÁNO] Dnešním dnem se Paladix dočkal nové verze, která řeší řadu omezení té původní. V článku najdete přehled hlavních novinek a změn, které vám pomohou se na novém webu zorientovat.

Aktualizace 12. 10. 2021:

Nasloucháme vašim nejčastějším připomínkám:

  • Inzeráty se nově ve výpisech bazaru zobrazují v kompaktnější podobě, která jich dovoluje na obrazovku dostat více. Každá stránka výpisu nyní obsahuje dvojnásobek inzerátů, aby nebylo nutné tak často stránkovat.
  • Implementovali jsme tmavý režim. Ten se používá automaticky, pokud tak máte nastavený svůj operační systém, ať už na mobilu nebo v počítači (pokud je podporována signalizace do prohlížeče). Jestliže by vám automatická volba nevyhovovala, můžete si režim přepnout ikonkou se symbolem měsíce v hlavním menu.
  • Opravili jsme chybu se zobrazením filtrů inzerátů na mobilních zařízeních. Nyní je už potřebné tlačítko dostupné přímo nad výpisem. Rovněž jsme přeorganizovali pole filtrů tak, aby byly snáze dostupné značky a také abyste v jejich seznamu rychleji našli ty, které jsou nejčastěji vyhledávané.

Když jsem Paladix od Pavla přebíral, mým hlavním cílem bylo připravit jeho novou verzi, protože původní systém měl už přeci jen svůj věk a omezení poplatná době jeho vzniku – ostatně první plány jsme v tomto směru spřádali ještě s Pavlem za jeho „vlády“. Prvním krokem, který jsem si stanovil, bylo přenést web na novou platformu, odstranit ty problémy, které vás, uživatele, nejvíce trápily, a současně i odstranit funkce, které už pozbyly na významu.

Na první pohled je samozřejmě patrná hlavně změna designu. Ten stále vychází z barevného schématu, které bylo pro Paladix typické téměř celou jeho historii, ale s větším ohledem na snazší čitelnost textů. Proto články a inzeráty používají světlé pozadí a kontrastnější barvu písma i větší fonty. Nešlo nám jen o vzhled, ale také o funkčnost, takže web je nyní kompletně responzivní – to znamená, že se přizpůsobí třeba i malému displeji mobilního telefonu do podoby, která zaručuje pohodlné prohlížení.

Redakční část obsahu, tedy články a jejich komentáře, byla přenesena víceméně bez zásadních úprav při zachování původní funkčnosti. To samé platí i pro Poradnu – ta bohužel z důvodu nedostatečných kapacit není momentálně otevřena dalším dotazům, ale její archiv s řadou užitečných informací určitě stojí za zachování. Rozcestník a Akce už na novém webu naopak nenajdete – oba přestaly plnit smysluplnou funkci před dávnou dobou.

Naopak Bazar je pravděpodobně stále nejoblíbenějším místem, kde na českém internetu prodávat či nakupovat fotografickou techniku z druhé ruky. Starou verzi omezovalo několik zásadních problémů. Podle zpětné vazby vás asi nejvíc trápily limitované možnosti nahrávání obrázků k inzerátům. Nová verze dovoluje přidat k vaší nabídce až pět fotografií o velikosti maximálně 1200 pixelů, což umožní prodávanou techniku podstatně lépe vizuálně představit. Aby bylo snazší nahrávání fotografií pořízených mobilními telefony, lze odeslat i větší snímky a systém si je sám podle potřeby zmenší. Stále existují limity na maximální velikost souborů, aby náš server nebyl případně přetěžovaný zpracováním extrémně velkých fotografií, ale předpokládáme, že byste na ně většinou neměli narážet. Pokud ano, dejte  nám vědět a najdeme funkční kompromis.

Druhou velkou změnou je skrytí kontaktních údajů inzerentů s integrovanými opatřeními, která by měly pomoct odstínit podvodné nabídky zasílané automatizovanými roboty a eliminovat i většinu spamu.

Třetím podstatným vylepšením je přidání nového parametru inzerátů, podle nějž lze vyhledávat. Původní kombinované členění Značka/Bajonet  jsme rozdělili na dva samostatné parametry – Značka a Kompatibilní s, které jsme doplnili o starší i současné systémy. Je to šikovné mimo jiné pro příslušenství třetích výrobců, takže nyní můžete snadno zadat, že prodáváte objektiv značky Sigma pro bajonet Canon EF. Naopak zájemci o koupi mohou stejně snadno podle obou parametrů inzeráty filtrovat a nechat si tak vyhledat jen tu techniku, která vyhovuje jejich kritériím – třeba všechny objektivy pro Canon EF a nebo jen ty od konkrétního výrobce. Nově je pro  nás také snadné značky a systémy přidávat, takže pokud v našich seznamech nějaký významnější nenajdete, napište nám a my zvážíme doplnění. Při převodu inzerátů ze staré verze  jsme se snažili s pomocí vhodně vybraných klíčových slov nové parametry automaticky nastavit, ale určitě doporučujeme, abyste si své nabídky zkontrolovali a případně je zařadili správně, pokud se nám to třeba úplně stoprocentně nepovedlo.

Ostatní parametry inzerátů zůstaly stejné a i podle nich můžete samozřejmě inzeráty komfortně filtrovat. Pokud zvolíte v jednom parametru vícero hodnot, bude mezi nimi logický vztah „nebo“, zatímco mezi více parametry je vztah „a zároveň“. V praxi tak můžete snadno zvolit třeba filtr, který najde nabídky objektivů značky Tamron nebo Sigma a zároveň kompatibilní se systémem Canon EF.

Rovněž si prosím zkontrolujte svůj profil (odkaz na něj najdete také vpravo nahoře po přihlášení) a kontaktní údaje v něm uvedené. Zatímco ve starém Paladixu se kontaktní telefonní číslo zadávalo přímo k inzerátu, nově se vyplňuje pouze jednou a to právě ve vašem profilu. Při vkládání nových inzerátů je tak o kolonku méně a naopak změna na tomto jedno místě se promítne do všech vašich inzerátů.

Změny doznává také systém aktualizace inzerátů. I nadále máte neomezenou možnost inzeráty upravovat a měnit jejich detaily – například titulek, popis zboží nebo cenu. Inzerát se tím už ale nebude posouvat do popředí změnou data zveřejnění. Důvodem je úprava nakládání ze staršími inzeráty, které na Paladixu bohužel často zůstávaly i poté, co bylo zboží prodáno. Ve staré verzi docházelo k periodickému mazání inzerátů starších jednoho roku bez náhrady. Tento systém tedy vyžadoval větší množství vaší ruční práce, aby inzeráty zůstaly v systému a současně nevzbuzovaly dojem zastaralosti. V nové verzi jsme proto přistoupili k řešení obvyklému na většině inzertních webů. Inzeráty se nově budou automaticky odstraňovat po dvou měsících od vložení, o čemž budete vždy informováni emailem, který umožní jedním kliknutím inzerát znovu obnovit na další období. Tímto krokem se inzerát opět posune na přední pozice. Momentálně  jsme ze starého webu přenesli všechny existující inzeráty a systém odstraňování těch starých teprve postupně spustíme, abychom vás nezaskočili a nezahltili najednou.

Tolik tedy k hlavním novinkám. Paladix v mé péči i nadále zůstává projektem, jehož rozvoji se věnuji primárně já osobně s pomocí a podporou několika málo lidí z mého okolí, kterým za to patří velký dík. Snažili jsem se při vývoji a testování nové verze udělat maximum proto, aby pro vás byl přechod snadný a bezbolestný. Ze zkušenosti ale víme, že se skoro určitě objeví nějaké nedostatky, které se  nám nepodařilo podchytit během vývoje a testování. Prosím tedy, abyste nám dali vědět o všech problémech, na které případně narazíte. Vše se  budeme snažit opravovat co nejrychleji.

Chápu také, že navzdory převažujícímu volání po modernizaci se najdou uživatelé, kterým bude ten „starý dobrý Paladix“, na který si za ty dlouhé roky zvykli, chybět. Dejte šanci i tomu novému stát se zase místem, kde se budete cítit jako doma. Pokud narazíte na jakékoliv obtíže, pište  nám a my se budeme snažit vám poradit a problémy vyřešit.

Změnami, které jsem vám dnes představil, samozřejmě neplánujeme skončit. Až se nová verze „usadí“ a nebude potřebovat tolik pozornosti, určitě se vrhneme do dalšího vylepšování.

107 komentářů u „Nová verze Paladix.cz“

  1. Za mě krok zpět. Ošklivý design, roztahané po obrazovce, pomalé, rss zmizelo (asi abychom se bez reklam k inzerátům nedostali). Ach jo, zlatý starý paladix:(

    Odpovědět
    • Dobrý den,

      design je otázka vkusu a zvyku. Starý design z počátku století byl už opravdu překonaný, například vůbec nepočítal s mobily a podobných problémů by se našlo víc. Navíc starý Paladix neumožňoval žádný rozvoj a přidávání nových funkcí, které plánujeme.

      Pokud jde o to RSS, tak dle našeho názoru běžný člověk těžko potřebuje sledovat všechny inzeráty a spíše jsme tím pomáhali vykradačům databáze. Pokud vás zajímá nějaká konkrétní část bazaru, doporučuji použít spíše sledování nových inzerátů (https://www.paladix.cz/uzivatel/ a klikněte si na “Zobrazit profil”), kde si můžete nastavit libovolnou kombinaci toho, co vás zajímá – například “jen prodej kompaktů Sony” a nic vám neuteče.

      Odpovědět
  2. Po zadání bazar-hledat-Canon to vůbec nehledá inzeráty Canon a je tam všechno možné. Objektiv 24mm f1.4 který jsem viděl odpoledne a zaváhal jsem je inzerovaný jen na paladixu jsem chtěl koupit už nejsem schopen honajít. Doufám že je prodaný, ale jestli jsem ho teď propasl k vůli této nové verzi tak děkuju.

    Odpovědět
  3. Po prvotním menším „šoku“, kdy člověk přemýšlel, zda zadal adresu webu správně, se mi vše líbí. Je to přehledné, lépe čitelné než dřív, filtry v bazaru, co používám, mně fungují.

    Odpovědět
  4. Dobrá práce, multivýběry jsou super.
    Jen dejte k filtru “kompatibilní s” nějakou noticku, že tenhle parametr bude pořádně fungovat, až si inzerující aktualizují inzeráty, protože to automatické přiřazení se asi úplně nepovedlo a výsledky jsou matoucí.
    Ale to si během dvou tří týdnů sedne, díky 🙂

    Odpovědět
    • Díky za pochvalu. Máte pravdu, napasovat staré inzeráty na nový systém byl oříšek a ne vždy se to povedlo na 100 %. Nicméně tohle se opravdu vyřeší za pár týdnů samo, až staré inzeráty zaniknou.

      Odpovědět
  5. Stary bazar byl jednoznacne lepsi. Odkaz na fotky resil chybejici moznost nahrani fotek.
    Driv prehledny, jasny, proto tu vsichni inzerovali. Da se paralelne provozovat stary vzhled prosim?

    Odpovědět
  6. Smazal jsem právě svůj profil “Heiliger Stuhl” na Paladixu. Po tvz. modernizaci se tento web stal naprosto nepoužitelný. Výmluvy provozovatele na zastaralost designu atd. jsou jen prázdné bláboly. Fungovalo to, tak to tradičně po česku zmršíme. Fuj a hanba vám.

    Odpovědět
  7. I já jsem se v prvním okamžiku lekl, že na mě místo “starého dobrého PALADIXU” vykoukla úplně cizí stránka, ale po chvilce jsem zjistil, že změna je rozhodně k lepšímu. Po přečtení důvodů této změny s tím naprosto souhlasím a držím palce, ať se podaří ty počáteční mouchy co nejdřív vychytat. Já osobně změnu vítám, děkuji za ní a pokud budu mít nějakou konstruktivní připomínku, určitě napíši. Zatím to chce čas na seznamování. Hezký den.

    Odpovědět
  8. Zdravím! Díky za tu změnu! Zatím se mi to líbí. Zorientoval jsem se v bazaru docela rychle. Už se to blíží dnešním e-shopům s funkcemi a filtry, a to je dobře. Sledování nových inzerátů dle vlastních parametrů v profilu je rozhodně jedna z věcí, kterou vítám. Už nemusím na web bazaru chodit pravidelně.
    Naopak mě štvalo, že na starý Paladix/bazar se nedalo moc koukat v iPhone či jiném dnešním telefonu. Někdy to bylo otravné (zvětšovat dvěma prsty, vadné náhledy, do displeje nečekaně vkrádající se reklamní banery atp.). Bylo toho více, ale už nemělo smysl vypisovat “zlepšováky”, protože nový web nebyl a nebyl…
    Ať se daří a držím palce!
    PJ

    Odpovědět
  9. Nový design byl potřeba. Konečně má responzivní design a dá se na něj koukat i mimo velký displej PC. Za mě dobrý.

    Odpovědět
  10. Chápu, že musela nastat změna. Jeden si tu přecejenom povzdechne nad přeměnou dizajnu. Ale další jiné vylepšení – responzivita je jistě krok kupředu. Chválím!
    Ač mi tady teda chybí jedná zásadní věc – tmavý režim! Kdysi bylo dost webu ve tmavém režimu. Pak vše přešlo na zářivě bílou a teď se zase všude mění na výběr jednotlivce. Mně ta svítivě bílá fakt nevyhovuje. Mám rád tmavé motivy. To možná i s blížící se zimou a dlouhými večery přijde vhod.
    Je toto možné někde nastavit, tak jako kdysi?

    Odpovědět
    • Dobrý den,

      tmavý režim pomalu začínají umět nativně prohlížeče, takže to brzy možná nebude třeba řešit na straně webu. Nicméně zkusíme se podívat na náročnost řešení u nás a uvidíme.

      Odpovědět
  11. Dobrý den,

    chápu nutnost změny. Za sebe bych doporučil:

    – po příhlášení mít hned někde link na “Mé inzeráty”. Hledal jsem to v profilu i jinde a celkem trvalo, než jsem to dohledal …

    – jsem jeden z těch, co navštěvoval sekci Bazar. Tam to je nyní kapku komplikovanější. Když chci vyhledat jednu značku, musím si ji vyrolovat, když druhou, musím postup zopakovat a ono to listování v seznamu značek není úplně nejrychlejší :/ Doporučil bych: A) v profilu mít možnost zatrhnout si preferované značky a po přihlášení by se mi to filtrovalo automaticky, B) mít na přímý klik nejpoužívanější značky (Canon, Nikon, Sony, … Pentax! (:) )) a zbytek jako Yashica apod. mít v tom rolovacím menu.

    Odpovědět
    • Dobrý den,

      – první bod vylepšíme, už jsme na to také narazili
      – druhý bod – filtry umí multiselect, lze tedy vybrat více značek (s CTRL). Tohle se měnilo. Nejznámější značky vyřešíme spíše tak, že budou v selectu jako první a teprve pak podle abecedy zbytek. Že by to šlo nastavit každému jinak v profilu by asi bylo moc komplikované.

      Odpovědět
      • Osobně bych do hlavních výrobců přidal i Olympus, příp. Panasonic, když už tam máte minoritní Leicu – řídil bych se počtem inzerátů: cca 200, tak patří nahoru do VIP výrobců.
        Dále. Na samý konec výrobců bych navíc také přidal kategorii ostatní/nezařazeno, příp. ji dal zcela dolů. Proč? Když sháním brašnu, stativ, jakoukoliv výbavu bez preference výrobce, tak filtruju vždy s ostatní/nezařazeno, ale ta je teď abecedně někde uprostřed, což trvá, než ji najdu.

        Odpovědět
      • “… v profilu mít možnost zatrhnout si preferované značky a po přihlášení by se mi to filtrovalo automaticky …”

        Jo, tak to by bylo velmi šikovné. Člověk zpravidla prodává/kupuje jen pro to, co má doma (čili ideálně mít možnost si přednastavit “svůj” bajonet, a hotovo)

        Odpovědět
  12. Budete obnovovat i rubriku ztrát/krádeží a nálezů, která byla ve starém bazaru? Cca před týdnem jsem odesílal oznámení o ztracené technice, ale ani nebylo zveřejněno, asi jsem se trefil zrovna do redesignu.

    Odpovědět
  13. Cau. Bylo by mozne vypnout ve vyhledavacim poli bazaru autocomplete funkcionalitu?
    Nez stihnu neco napsat, tak se mi prepne vyhledavaci pole a musim se furt vracet.
    Uz z toho zacinam mit tik v oku 😉
    Stary web vypadal desne, ale par zakladnich veci tam jakz-takz fungovalo…
    Je mi jasne, ze web ladite za pochodu. Ale pro takove situace je lepsi vypustit testovaci beta verzi a implementovat nove ficurky postupne. Skalni priznivec Paladixu bude pak vice tolerantni a treba hned neutece ke konkurenci…
    Cus Mike

    Odpovědět
  14. Zdravím,
    při prohlížení na běžném 15″ FHD notebooku jsou příliš velké mezery mezi řádky a odstavci, na obrazovce toho pak je málo a musím pořád posunovat obraz sem-tam, při čtení pak unikají souvislosti. Možná to nějak jde upravit nastavením nebo užíváním, ale nevím jak na to (zde by nějaká rada byla dobrá).
    Předchozí verze mi z tohoto hlediska připadala daleko přehlednější, lépe se to četlo a bylo to celkově přehlednější.
    Toto je ale problém i u jiných modernizovaných webů, například “fotoaparat”, kdy se přizpůsobují pro zařízení kde je malý display, a když se stránky otevřou na větší obrazovce, vypadají špatně.
    PL

    Odpovědět
    • Dobrý den,

      nejčastější výtky jsou v tomto směru na výpis inzerátu a to se chytáme změnit. Je pravda, že pro základní přehled stačí základní info a detail na rozklik. Lepší vypsat na stránku třeba 40 inzerátů než jen 10.

      Věřím, že tohle bude upravené příští týden.

      Odpovědět
  15. Za mě dobrá práce. Sice jsem byl za téměř dvacet let, co Paladix sleduji zvyklý na dnes již klasický vzhled, ale je to jen otázka zvyku.

    Odpovědět
  16. Celé je to hodně roztahané, obrovské. Zmizela ta přehlednost, kdy na starém Paladixu člověk viděl více obsahu v jednu chvíli na obrazovce, což usnadňovalo orientaci zejména v inzerátech.

    WordPress je cítit po 5 vteřinách. Paladix ztratil své charisma.

    V bazaru je ale fajn nová funkce zobrazení počtu inzerátů hned u parametrů.

    Odpovědět
  17. Původní vzhled Paladixu tu byl tak dlouho, že se nedivím negativním komentářům. Za sebe bych změnu nepotřeboval. Na počítači vše fungovalo bezchybně, na mobilu mi vadily jedině dokola se vtírající reklamy.

    Nová verze ztratila přehlednost, “dlaždice” jsou moc roztahané a jejich rozmístění mi nepřijde logické. Možná je to jen otázka zvyku.

    Vyhledávací okénka v bazaru perfektně vyhoví, když v každém člověk zaklikne jen jednu možnost. Při výběru více je nutné skrolovat a není vidět, co už je a není zaškrtnuto. To je matoucí a nepřehledné. Lze řešit mnohem lépe, viz např. e-shopy s rozbalovacími seznamy a zaškrtáváním.

    Celkově jste ale udělali kus práce a to je třeba ocenit. Stejně jako snahu posouvat věci kupředu, i když to nejspíš šlo udělat i lépe. Ale vše je dnes o dostupných zdrojích, o tom žádná.

    Odpovědět
  18. Myslím si, že je fajn, že jste začali od nuly a stavíte kompletně nový web i když se v tom uživatelé budou chvilku hledat a spílat nad novými přístupy. Většina věcí je hodně o zvyku a tak bych řekl, že relevantní zpětná vazba je možná až po nějakém čase.
    Nicméně i tak mi na nových stránkách chybí jedna věc, kterou možná plánujete časem, a to je nějaký duch nebo barevný charakter, který byl na paladixu téměř ikonický a nezaměnitelný. Pokud by se Vám to do budoucna podařilo, bylo by to perfektní. V opačném případě by se přinejmenším hodil alespoň tmavý režim šetrnější pro oči.
    Pěkný den a držím palce!
    JH

    Odpovědět
  19. Design se skutecne nepovedl. Prehlednost se vyrazne zhorsila. Proc si nekdo mysli, ze bily pole, ve kterem je vsechno na jedny hromade, je prehledny? NE, neni.
    Myslim si, ze vetsi hnus se da tezko vyrobit. No nic, zbyva bazos, aukro, sbazar. Do tohodle cumet nebudu.
    PC

    Odpovědět
  20. Také patřím k těm, kterým se nový design nelíbí (hlavně ta roztahanost = plýtvání místem), ale tak což, zvykneme si. Uděláte ale prosím něco s tou rychlostí? Starý Paladix byl bleskurychlý, odezva byla okamžitá. Teď je to pomalé a někdy čekám i vteřiny(!) po kliknutí na něco.

    Odpovědět
    • Dobrý den,

      rychlost sledujeme. Má to dvě roviny. Pro nepřihlášené uživatele by měl být web bleskurychlý a testy to potvrzují. Pro přihlášené uživatele se ne vždy uplatní keš a může to působit pomaleji, ale i tohle myslím brzy zlepšíme.

      Odpovědět
      • S tím nic nenaděláte, protože jste zaměnili CMS na míru za strašný WP blob, který byl vždycky pomalý… CO má být pomalého na výpisu pár tabulek??

        Odpovědět
  21. Můj názor je takový, že design k tomu, k čemu má stránka sloužit, tzn. bezobsahová skořápka pro zobrazování co největšího množství reklamy je asi OK. Levná/free WordPress šablona bez nápadu.
    Co se týče zobrazení na mobilních telefonech, po 10s jsem Chrome přepnul do režimu zobrazení stránek pro počítač. Rozbité menu, reklamy přes celou obrazovku…
    Občas se tady ještě objevím kvůli bazaru, nebo kvůli starým článkům, bohužel, teď už nejde v článcích vyhledávat ani je filtrovat. Nemluvě o tom, že postupem času ztrácejí relevantnost a popis nějaké funkce v Capture One jednou za dva měsíce je nenahradí. Jediné co zbylo je bazar.

    Odpovědět
  22. Nic proti,ale tohle je velký skok zpět.Design hnus a bída.Bazar ani nemluvím.
    Řekl bych to v souhrnu takto: Sice je to hnus a bída,ale hlavně,že jsme to změnili.
    Mám pocit,že Paladix vyřadím z oblíbených.

    Odpovědět
  23. Paladixi! Pokud máte alespoň základní přehled o současné tvorbě webových stránek, tak tohle nemůžete myslet vážně?! Tohle je (sorry) krok zpět. 🙁 Na pc ani na mobilu se na to nedá dívat, je to nepřehledný, obří písmo, prázdný prostor… Kdyby byl rok 2006, tak ok, ale 2021?
    Prosím, dejte na odezvu nás, dlouholetých uživatelů paladixu a zapracujte na změně nebo se vraťte zpět na původní web, který fungoval a byl přehledný. Velkej palec dolů, ač mám Paladix fakt rád. :/
    Michal

    Odpovědět
  24. Zdravím, nevím, jestli si to úplně uvědomujete, ale nasazením WordPressu se už o to budete muset pořád starat, protože patří k CMS, na který je nejvíce útoků a je nejzabugovanější. IMHO to není úplně dobrý nápad. Původní web vypadal na míru, a i když kód asi nebyl žádná přehlídka krásy (WP je mmch taky děs), fungovalo ono “security by obscurity”. Pak souhlasím s tím roztahovacím morem dnešní doby s obrovskými plochami bez užitku. Něco podobného se stalo kdysi s Rootem, kdy z krásného unikátního designu je taky jen WordPress web – šablona #154.

    Odpovědět
  25. Také jsem po kliknutí na odkaz byl překvapený novou stránkou.. Funkcionalitu myslím jistě časem vychytáte, pravda je, že minulý vzhled stránky byl natolik ikonický že budete jen těžko hledat obdobný. Za mně vzhled je čistý, přehledný, trošku je stránka světlá a tmavší vzhled by tomu možná pomohl.. Přeji Paladixu aby si udržel pozici mezi stránkami pro fotografy..
    F

    Odpovědět
  26. Dobrá práce, chválím a děkuji – Paladix čtu hodně na mobilu a teď to konečně jde dobře. 🙂

    Jenom koukám, že komentářový formulář prolomil spam boti …

    Odpovědět
  27. Celkový dojem asi dobrý, nicméně je tady několik ALE …

    1/ došlá odpověď na inzerát do emailu je odesílána jako “Wordpress”; matoucí

    2/ přizpůsobení pro mobilní zařízení je sice fajn, ale totálně to zabíjí reklamy, které drtivou většinu na mobilních zařízeních překrývají

    3/ množství reklam na webu je úplně brutální, nevybavuji si jiný web, kde by tak násilně byly cpány reklamy přes celou obrazovku (hlavně viz mobilní zařízení); na jednu stranu chápu, že to je zdroj příjmů, na druhou stranu všeho moc škodí (což je ukázkové na desktopu = automaticky AdBlock, takže se tím sami připravujete o příjmy z reklam)

    Odpovědět
  28. Dobrý den,

    na staré verzi paladixu jsem často využíval možnost aktualizace inzerátu – tj. inzerát se objevil mezi prvními v nabídce. Toto zde, zdá se, není možné. Nebo se pletu?

    S pozdravem, Jiří Kupka

    Odpovědět
  29. Já se připojuji k těm, kteří nový design nevidí rádi. Je to nekontrastní, pomalé a celkově ošklivější než původní Paladix. Chápu, je to responsivní a bude se to snadněji udržovat (což v situaci, kdy Paladix je (?) one-man show dává smysl), ale zlaté časy zajímavých článků (třeba ty Sýkorovy Prakticy či otevřený dopis Radky Tezaur Ondřeji Neffovi si pamatuji dodnes) jsou pryč. Poslední roky je Paladix víceméně inzertní server s občasnými blogísky Michala Krauseho na téma novinek v Capture One. Nyní tedy nově zabaleno do nepovedeného redesignu. Proč vůbec plýtvat takhle úsilím na dávno skomírající web?

    Odpovědět
  30. Vzhledově se mi na první pohled líbíla starší verze, ale možná jde jenom o zvyk.
    Bazar je ale mnohem lepší – tedy alespoň zadávání inzerátu – víc jsem zatím neprozkoumával. 🙂

    Odpovědět
  31. Ve většině věcí asi lepší, je mi jasné, že doba je již jinde, ale co mi fakt chybí je tel. na inzerenta, všechny bazar weby tuto možnost nabízejí. mail klidně ukrýt, jak to je a lze kontaktovat inzerenta přes vás, ale na tel. mohu reagovat a zavolat hned s okamžitou odezvou a ne čekat, kdy se někdo ozve zpět, obzvlášť, když spousta lidí mail už ani nepoužívá a chodí na něj jen občas. Ten telefon na prodávajícího fakt chybí a nebyl by problém ho tam dodělat.

    Odpovědět
    • Naprostý souhlas, inzerce je o rychlých kontaktech.
      A tohle zde je do očí bijící chyba na první pohled . No je to hrůza !

      Odpovědět
  32. No toto, to snad někomu muselo přeskočit v hlavě. Toto fakt někdo, teda většina oslovených uživatelů opravdu odsouhlasilo??? To se stává v Česku běžné, když se něco za roky podaří, osvědčí a vypiplá, přijde “parta chytrolínů” a začíná se nejen znova, ale z horšíma výsledkama.Tento (nejlepší vyřešený) Bazar používáme 20 roků a s lepším praktickým propracovanějším nastavením jsem se nesetkal a věřím, že ho tak i používala většina českých bazarystů bez problémů. Přimlouváme se o ponechání alespoň foto bazarové nabídky. Chytrolínům se narodilo dítě.

    Odpovědět
  33. Zdravím, změna je život, ale pokud bych si mohl přát, mě asi nejvíce vadí malá okénka ve filtrch, zmenšit písmo, zvětšit a rozšířit okýna ve vyhledávání ve filtrch. Na variantě zobrazení v PC je to všechno takové nepraktické, těžkopádné. V mobilech to možná je fajn, ale ta verze pro klasické PC je potřeba ještě domakat, zkuste si to na monitoru 32″ 2k a věřím, že to uvidíte také. PS: Stará varianta myslím zase tak špatná nebyla, pro účel který tento bazar má sloužit.

    Přeji pěkný den.

    Odpovědět
  34. Ty reklamy nemůžete myslet vážně, ne? Vždyť paladix teď nejde na mobilu rozumě používat… Viděli jste nějakou jinou stránku, která takhle reklamou obtěžuje přes celou obrazovku každých pár vteřin? Velkej palec dolů a doufám, že brzy napravíte. Díky. M.

    Odpovědět
  35. Jako IT specialista chlapi dobrý posun vpřed, fajne design, při upravě filtru netřeba vše odznova nakrmit jak u staré verze, … pro věčné brbly – když někdo špatně zadá parametry zboží v inzerátu, tak filtr s tím nic nezmůže…a aby provozovazel udržoval databáze jen objektivů že např.Nikkor 14-24 fakt není pevné sklo, tak to po něm nelze chtít…

    Odpovědět
  36. Zpátky už to asi vrátit nejde nebo ano ?
    Pokud ne, tak veškeré komentáře jsou k ničemu
    Více zkazit už to asi opravdu nešlo

    Odpovědět
  37. Stará verze potřebovala redesign, ale toto fakt nee…v Safari nejde vůbec vidět přihlašovací formulář, v Chrome nejde vidět nic v profilu, opravdu hnusná barva pozadí v tmavém režimu a bílo žluté chlívečkování ve standardní verzi fakt nemá nic společného s moderním designem. Při nahrání fotek to nerespektuje názvy a řadí to, jak se tomu zachce, ap. Jak vtip na apríla by to bylo dobrý…

    Odpovědět
  38. Není na světě člověk ten, aby se zachoval lidem všem… to říkala už Babička.

    Odvedli jste skvělou práci, hodně to prokouklo (už to chtělo).

    Co bych uvítal já osobně, pokud možno: volbu “zobrazit vše” namísto stránkování

    Odpovědět
  39. Mám dole asi 1/5 obrazovky banner “You are seeing this message because ad or script blocking software is interfering with this page.Disable any ad or script blocking software, then reload this page.”Takze na kterekoliv strance co ma dole nejaky proklik na dalsi stranku (tzn.bazar na dalsi polozky),tak mi to neumozni se dostat na dalsi stranku,protoze je tam ten banner,ktery nejde odkliknout.
    Ne,opravdu nebudu vypinat AdBlock,uBlockOrigin,AdGuard,Cookie bloker,abych mohl používat web.Takové systémy co nutí člověka,aby si nechal do počítače nadropovat různý reklamni content,či java droplety nepatří do 21.století.
    Opravdu je nutné tak znemožňovat uživatelům práci s webem,abyste dostali pár korun z reklam?

    Odpovědět
  40. Vezmete v potaz výše zmíněné připomínky uživatelů Paladixu nebo to necháte vyhnít? Je to skoro měsíc od poslední aktualizace, a nic se nepohlo k lepšímu, aby byl web použitelný… Smutný.

    Odpovědět
  41. Zdravím,
    bohužel nová verze není lepší. Např. čitelnost data vložení inzerátu ve staré verzi na prvním řádkum, nyní slabým fontem utopeno v textu.
    Nebo kontakty inzerujícího – ve staré verzi jasné, přehledné a teď ?
    …. prosím, bežte se s tímhle řešením vyfotit …. ha,ha, ha !!!

    Odpovědět
  42. Ještě jednou zdravím,
    s novým vzhledem Paladixu se asi dá žít, je tady ale i zejména stránka obsahová, a když se dívám na příspěvky na několika posledních listech hlavní stránky, tak je dlouhodobá stagnace webu zcela zjevná, s Paladixem před mnoha mnoha lety se to pokud jde o samotný obsah dnes vůbec nemůže srovnávat. Jedině bazar zůstává.
    PL

    Odpovědět
  43. Nová podoba Paladixu je opravdu tragédie. To dělal opravdu někdo kdo se pohybuje v současném světě informační techniky a grafiky? A můžete ho prosím vyhodit? Viděli jste web někdy na telefonu? To je vážně komické/tragické. Btw. odpovědi na inzeráty nelze nikde najít. To opravdu nechápu kdo za tohle dostal zaplaceno.

    Odpovědět
  44. Původní Paladix byl lepší,tohle je strašně nepřehledné.Proč tam třeba,když už je to nová verze tam nejsou třeba,kolikrát byl inzerát prohlídnutý.To,by se také hodilo.

    Odpovědět
  45. Skvělá práce! Když to tady tak pročítám, tak moje velké přání až budu starý je být otevřený, umět ocenit práci druhých a neprudit :)) A když už se mi něco nelíbí, tak napsat raději “Díky, odvedl jste kus práce, ale možná bych zvážil zachovat tohle a tohle po staru.”, namísto “Je to hrozný.”

    Odpovědět
  46. Více filtrů – jak v agentech (upozorňování na mail), tak ve vlastním vyhledávání, inspirujte se, prosím, kdekoliv: řazení i dle jiných parametrů než datum (cena/vzdálenost…), možnost určit rozsah ceny, klíčová slova, rozsah ohnisek, … nesmí obsahovat (“-“) či ideálně nějaký regulární výrazy (ale to bych asi chtěl už moc).

    Odpovědět
  47. Na IPadu nic moc responsivní – reklamy, rozsypaný text…reklamy jak začnou obtěžovat tak končíte, stejně sem lidi chodí hlavně kvůli bazaru. Proč na fotoserveru na mne pořád skáčou boty a podprdy? Jo, technicky vím ale sere mne to. Za mne znovu a lépe, nelíbí …

    Odpovědět
  48. Aktualizace inzerátů

    Na nový design si lze zvyknout, vkládání větších obrázků je velký přínos, ale co mi bytostně vadí, je absence aktualizace, posunutí inzerátu mezi první příspěvky. 🙁 Snad tuto fci opět doplníte!

    Odpovědět
  49. Původní Paladix byl jasný, stručný, minimalistický a maximálně přehledný. Každému navíc vyhovovalo, že mohl v pohodě zdarma jednou za den inzerát Topovat. Nový Paladix vypadá jako typický web vykřičený web pro výdělek reklamou (bohužel reklama v naprosté většině nesouvisející s fotografickou technikou) a dále je web připraven hlavně na to, aby ses inzeráty do budoucna mohly TOPovat SMSkou = ryto na peníze. Samozřejmě majitele webu chápu, že si chce na provoz nějak vydělat, ale dělat z toho okatě dojnou krávu nemusí. Ať jde třeba inzerát TOPovat jednou za týden zdarma a častěji třeba SMSkou, ale současnou podoba kdy se mi inzerát 2 měsíce propadá mi nevyhovuje, stejně tak jako vykřičené reklamy na růžová tílka a kabelky, kterýma je web obložený.

    Odpovědět
  50. Zdravím,
    k Bazaru: myslím (a už to tu někde v diskusi zaznělo), že Olympus a Panasonic patří v nabídce filtru “Značka” nad čáru. A to i podle počtu inzerátů.
    Jednoznačně podporuji návrh T. Morávka ohledně topování. Současné řešení je opravdu špatné – když nechci aby se mi inzerát dva měsíce propadal, tak ho musím vložit znovu a ten původní smazat. Tím se ale zvyšuje riziko duplicit, když to někdo nesmaže. Nebo je to nějak ošetřené? (nezkoušel jsem)

    Odpovědět
  51. Mám z nové verze rozporuplné reakce. Nejvíc mi vadí nemožnost aktualizovat inzerát, jako ve staré verzi a musím ho podávat znovu. Naopak vítám přidání více fotografií. Pokud by se dal inzerát aktualizovat jako ve staré verzi, tak by to bylo fajn a velké plus.

    Odpovědět

Napsat komentář