Open Air VI. – Jemčina 2002

Pozvánka na podzimní Open Air v Jemčině nad Nežárkou.

Akce se uskuteční v termínu 13. až 15. září 2002.

Nezasvěceným, kteří se ještě žádné takové akce nezúčastnili, doporučuji přečíst si související články s reportážemi z uplynulých Open Air a vše jim bude jasné.

Akce se bude odehrávat v rekreačním středisku Bateria Slaný, což je kemp na břehu Nežárky u zámku Jemčina. Bydlet se bude ve čtyřlůžkových chatičkách, stravování (kromě guláše a piva, které jsou zahrnuty v ceně je vše na vlastní náklady) je zajištěno v prostorné zděné jídelně a pro večerní akce (ať již jenom posezení u piva nebo pro promítání diapozitivů) je k dispozici samostatná místnost s krbem velikosti asi 15×7 metrů, která je propojena s barem a výčepem.

Jak se tam dostat? Autem z Prahy přes Tábor do Veselí nad Lužnicí. Na začátku města se nejede obchvatem, ale projede se centrem města a asi půl kilometru za Veselím se odbočí vlevo na Třeboň. V Lomnici nad Lužnicí se odbočí vlevo na Novosedly nad Nežárkou. Tam uprostřed vesnice vlevo na Jemčinu. U zámku Jemčina se odbočí vpravo okolo statku a alejí do kempu. U zámku bude již na křižovatce ukazatel na OPEN AIR. Kdo pojede z východu, dá se z Jindřichova Hradce směrem na Třeboň a před obcí Mláka odbočí vpravo na Novosedly. Z jižních Čech přes Třeboň opět na odbočku za vesnicí Mláka.

Z připojené mapy je snad vše jasné, křížkem je označena poloha kempu.

Mapa Jemčiny

Co se dá na OA dělat? Pokud bude ještě příhodné počasí, dá se přímo v areálu kempu koupat. Kemp je u jezu na Nežárce, takže je tam hloubka i pro plavce. Lze také jít pěšky podle řeky do Stráže nad Nežárkou, vzdálenost asi pět km. Samozřejmě autem se dá udělat výlet jak do Jindřichova Hradce, tak i do Třeboně. Pro milovníky historických měst přímo ideální. Na úzkokolejné trati z Jindřichova Hradce do Obrataně pojede v sobotu 14. září poslední jízda vlaku taženého parní mašinkou. No a pro milovníky přírody je kemp obklopen komplexem lesů, které v tomto období bývají rájem pro houbaře. Krajina je tam jenom mírně zvlněná, je vhodná i pro cykloturistiku, takže kdo má kolo, může jej vzít sebou.

Předpokládám, že s pomocí přátel z redakční rady Paladixu se podaří zajistit nějaký zajímavý program či přednášku. Předpokladem účasti bude jako vždy přinést minimálně tři fotografie (jednotného tématu) formátu 15x21cm nebo větší, z nichž se v sobotu v podvečer uspořádá veřejná výstava. Také dostatečný počet kolíčků na prádlo si každý přiveze sám, abyste mohli fotografie umístit na šňůru. Po setmění se budou promítat diapozitivy, organizační opatření bude podle přihlášených promítání takové, aby se ty nejzajímavější diáky nepromítaly až pozdě v noci (předpokládáme promítnutí série cca 15 diáků s tím, že kdo chce vidět i ty ostatní, musí si počkat až na volný program).

Jak se přihlásit? Po velké diskusi na FotoPrůvodci po ukončení OA ve Volovce jsme se se spolupořadateli z Paladixu dohodli na tom, že podmínkou účasti bude zaplatit poplatek ve výši 250,- Kč předem. K tomuto účelu byl zřízen bankovní sporožirový účet u České spořitelny. Za tento poplatek bude mít účastník zajištěny dva noclehy v chatičce, v pátek a v sobotu k večeři guláš s přílohou, a ještě nějaké to pivo nebo buřtíka k opečení. Pokud by měl někdo zájem i o snídani, může to oznámit při přihlašování předem nebo dohodnout se se správcem kempu až na místě (tamtéž také zaplatit).

Po vyplnění přihlášky dostane každý účastník e-mailem potvrzenou přihlášku, kde bude mít uvedené číslo účtu, specifický a variabilní symbol pro platbu přihlašovacího poplatku. Ti, kteří nezaplatí do 31.8.2002 se musí předem domluvit s organizátorem, zda je možná jejich účast.

Předpokládaný příjezd účastníků může začít po 16:00 v pátek 13. září. Doufám, že ti, kteří nepojedou svým autem, se na FotoPrůvodci určitě nějak dohodnou na společné dopravě. Na místo samozřejmě lze dojet i veřejnými dopravními prostředky, vlakem do Jindřichova Hradce nebo do Lomnice nad Lužnicí, ale pak se musí autobusem k zámku Jemčina a asi kilometr pěšky.

Určitě vznikne mnoho dotazů, zasílat je můžete na adresu kriz.petr@cmkos.cz nebo se zodpoví zde nebo na FotoPrůvodci.

Těším se na setkání se všemi a především s těmi, kteří na OPEN AIR ještě nikdy nebyli, A samozřejmě vezměte sebou i své rodinné příslušníky, bude se tam všem určitě moc líbit.

8 komentářů u „Open Air VI. – Jemčina 2002“

  1. A ta přihláška k vyplnění je kde?

    … když je uvedena v textu, nějak jsem nenašel. No možná ještě bude. Jinak já zřejmě obsadím jednu celou chatku, protože asi pojedu ve 4 osobách, z toho dvě menšího vzrůstu :-).

    Odpovědět
    • RE: A ta přihláška k vyplnění je kde?

      Je na ní odkaz v souvisejících lincích… Ale asi máš pravdu, lidi to přehlídnou, takže to dám i do textu…

      Odpovědět
  2. Přihlašovací poplatek

    Předpokládám správně, že na účet mám poslat 250 Kč x počet osob uvedený v přihlášce a ne pouze 250 Kč, jak se píše v mailu?

    Odpovědět
  3. Jak to vypada?

    Jak to vypada s Open Air? Rekl bych, ze na taboristi u Nezarky bude ted asi dost vody. Nemate nekdo predstavu, jaky je tam stav, tedy jestli je dobra sance, ze za mesic to tam bude obyvatelne? Diky. Pavel

    Odpovědět

Napsat komentář