PF 2004 – vyhodnocení fotoúkolu

O tom, kdo nám zaslal nejlepší péefko, rozhodnete vy, naši čtenáři. Neváhejte a zúčastněte se našeho hlasování.

V prvé řadě bych chtěla poděkovat všem, kdo na moji výzvu zareagovali a svoje péefko nám do redakce poslali. Někteří nám jich poslali dokonce hned několik. Celkem jsme dostali 62 péefek od 54 autorů. Doufáme, že i naše budoucí fotoúkoly budou podobně úspěšné.

Jak můžete sami vidět dole, některá ze zaslaných péefek jsou zdařilejší než jiná. I těch vyloženě povedených je ale pořád ještě hromada. Když jsem si je prohlížela, bylo mi hned jasné, že při vyhodnocování tohoto úkolu budu potřebovat pomoc. A protože víc hlav víc ví, rozhodla jsem se požádat o pomoc jak své kolegy v redakci, tak i vás všechny.

V rámci naší redakce jsem nejdříve uspořádala malé předkolo, ve kterém jsme prostřednictvím hlasování zvolili devět finalistů, mezi kterými můžete teď vybírat. Jelikož jsme fotografický magazín, péefka jsme hodnotili především z fotografického hlediska. Přihlíželi jsme ale i k celkové úrovni grafického zpracování, včetně textu.

Pokud se zrovna to vaše péefko do finále nedostalo, nevěšte hlavu. Hlasování v redakci bylo velmi vyrovnané. Každému z redaktorů se líbilo něco jiného. A tak možná právě vám finále uniklo jen o vlásek. Například řada mých osobních favoritů se mezi devět vyvolených nedostala. Jako třeba Petr Ježek, Radek Cholasta, Alice Prokopová, Franta Tichý, Jan Tomášek či Petr Šolar. A nebo také odvážné Fufutakovo PrFo.

Ale abych nezdržovala, zde je oněch devět finalistů, v náhodném pořadí. Račte vybírat. Prosíme, hrajte fér a pro toho, kdo vás nejvíc zaujal, hlasujte pouze jednou.

Lenka Šrubařová
Lenka Šrubařová
Pavlína Fajkošová
Pavlína Fajkošová
Lucka Šedová
Lucka Šedová
Zdeněk Suchý
Zdeněk Suchý
Vlad Hosch
Vlad Hosch
Pavel Kutina
Pavel Kutina
Ondřej Čadík
Ondřej Čadík
Ján Krč-Jediný
Ján Krč-Jediný
Arnošt Škrabal
Arnošt Škrabal

Aby ale ani ostatní, kdo se snažili a péefko nám do redakce poslali, nepřišli úplně zkrátka, zde jsou jejich výtvory. U těch, kdo nám péefek poslali více, jsem si v rámci zachováni rovnováhy dovolila zredukovat počet na jedno. Rovněž jsem si dovolila upravit ty obrázky, jejichž rozměry neodpovídaly zadání (max. 800×600 bodů a 200 KB).

2c2781b6.1.jpg
Jan Hlinák
2c2781b7.1.jpg
Ondřej Škaloud
2c2781b8.2.jpg
Jan Šroubek
2c2781b9.1.jpg
Petr Ježek
2c2781ba.1.jpg
Karel Vodák
2c27c8e4.2.jpg
Pavel ‘Blizzy’ Hnigschmied
2c281078.1.jpg
Juraj K.K. Chudý
2c29b056.1.jpg
Dušan Kosour
2c29eabe.1.jpg
Radek Cholasta
2c29f148.1.jpg
Víťa Platoš
2c29f9a5.2.gif
František Mareth
2c2a8852.2.jpg
Jan Pen
2c2a8853.1.jpg
Jiří Pytlík
2c2aa9ac.2.jpg
Karel Prejza
2c2be67b.1.jpg
Colonel
2c2cbf20.2.jpg
Tomáš Hula
2c2d09e9.1.jpg
Michal Kudlák
2c2d0fbc.2.jpg
Jan Bezucha
2c2d19d9.1.jpg
Petr Suchý
2c2d1c2c.3.jpg
Alice Prokopová
2c2d64e0.1.jpg
Miloš Babovák
2c2ddf78.2.jpg
Filip Stoulil
2c2ddf79.2.jpg
Antonín Skolek
2c2e336b.1.jpg
Vít Konopáč
2c315958.1.jpg
Olda
2c3159af.1.jpg
Franta Tichý
2c3159b5.2.jpg
Fairaislovi
2c3159b6.2.jpg
Petr Burian
2c3159b7.1.jpg
Jan Chládek
2c3159b8.3.jpg
Pavel Pospíšil
2c3159b9.1.jpg
Jindřich Hladík
2c31cf0e.1.jpg
Daniela Tvarůžková
2c31fb2b.2.gif
Arnika
2c326e54.1.jpg
Zdenek Bakštein
2c326e55.1.jpg
Jan Tomášek (Šemík)
2c326e56.2.jpg
Martin Uhlíř
2c326e57.1.jpg
Pavel Baudiš
2c3284ae.1.jpg
Aleš Rak
2c339052.1.jpg
Luděk Míka
2c339053.2.jpg
Pavel Vraný
2c339054.2.jpg
Petr Šolar
2c339055.2.jpg
Eva Stanovská
2c339056.2.jpg
Peter Rolný
2c339058.1.jpg
Martin (Fufutak)
922.jpg
Martin Videman
the_wolf.jpg
the wolf

Poznámka: Pokud se mi náhodou podařilo zkomolit či jinak poplést vaše jméno, přijměte prosím moji omluvu a ozvěte se, abychom mohli uvést věci na pravou míru. Při ručním zpracování velkého množství obrázků se mi mohlo snadno podařit napáchat chyby. Také v končinách, kde přebývám, zdaleka ne všechny počítače a všechen software jsou s českou a slovenskou diakritikou kamarádi, a i když luštění pomršené diakritiky mám už celkem obstojně natrénované, přece jen to ne vždy stoprocentně zvládám.

Tak a to je vše. Šťastný a úspěšný rok 2004 plný příslovečného dobrého světla vám za celou redakci Paladixu přeje

36 komentářů u „PF 2004 – vyhodnocení fotoúkolu“

  1. typografie!!!

    Probuh lidi, pouzite fotky jsou vetsinou pekne (az vyborne) ale zamyslete se trochu taky nad typografii… Naprostou vetsinu techto pf jejich typograficka uprava degraduje o nekolik radu…

    Odpovědět
    • Vyhodnocení fotoúkolu…

      Domácí mazlíčkové se nám trochu opozdili, vyhodnocení by mělo být za 14 dní v pátek. Omlouvám se za dlouhé “dodací lhůty”.

      Odpovědět
  2. Kde jsem?

    Lidičky kde je moje PF? Nepřišlo? Nelíbilo? Škoda, asi nějaká chybka. Ta PF jsou ale velmi pěkné :-)).

    Odpovědět
  3. Co by som urcite dal do finale

    Alica Prokopova – skutocna cesta k hviezdam
    Zdenek Bakstein – skvele. Aj typografia 😉

    Odpovědět
    • RE: Co by som urcite dal do finale

      Ano, Alice Prokopova je u mne asi nejvetsi favorit. Uz dlouho jsem nevidel neco tak jednoducheho a zaroven tak dobreho. Chapeau…
      Zdenek Bakstein se mi take libi, i kdyz chapu, ze neni tak primocary, a mozna by pro zjednoduseni nemusel byt barevny 🙂

      Z finalistu se mi libi Vlad Hosch, i kdyz je to fotografie, jejiz tema jsem asi nejenom ja uz parkrat videl 🙂

      Odpovědět
  4. zmizelo PF?

    Docela mne mrzi, že ani moje PF asi nedorazilo. Co vic k tomu rici? Proste je mi to lito, nekde je chyba. Jinak cest vitezum!
    Dobre svetlo
    Jarda

    Odpovědět
    • zmizelo PF?

      Stejný případ jako Multimotýl: prošel jsem všechny maillogy, ale z téhle adresy nic komukoliv na PALADIX v uvedeném období nepřišlo. Můžeš mi prosím napsat, kdy a z jaké adresy jsi to PF posílal?

      Odpovědět
    • RE: ani moje PF tu není…

      Moc se omlouvám, to je moje chyba. Bohužel jsme podcenili e-mailovou adresu, takže nám chodily na stejnou adresu PF z domácího úkolu a “normální” PF. To Vaše jsem omylem zařadil mezi ty “normální”, tj. ty, které nepodléhají vyhodnocení – i když tam bylo napsáno, že se jedná o domácí úkol. Moc se omlouvám, příště se to už nestane.

      Odpovědět
  5. finale?

    a podla coho sa vyberalo to finale? tie suche stromy to je snd dokument o ekologickej katastrofe, ta rybicka je skor symbol trapenia zvierat

    Odpovědět
    • RE: finale?

      Jak už psala Radka, do finále se dostalo devět fotografií, které získaly v rámci interního hodnocení v redakci nejvíce bodů. Hlavní kritérium bylo fotografické, druhé samozřejmě typografické, resp. to, jak koresponduje fotka s vloženým textem. I ekologická katastrofa se dá nafotit hezky a s citem, jak dokládá snímek Pavlíny Fajkošové. A týrání zvířat? To asi nemůžete myslet vážně.

      Odpovědět
  6. taky není…

    Jsem smutný, ale jak už někdo tady napsal, stanou se i horší věci 🙂
    Odeslal jsem to ze seznamu 19.12.2003 7:35 a kupodivu snad i 7:36 podle toho co mám v odeslané poště. No jak je tohle možné 😀

    Odpovědět
    • taky není…

      Moc se omlouvám, to je moje chyba. Bohužel jsme podcenili e-mailovou adresu, takže nám chodily na stejnou adresu PF z domácího úkolu a “normální” PF. To Vaše jsem omylem zařadil mezi ty “normální”, tj. ty, které nepodléhají vyhodnocení – i když se z textu dalo usoudit, že se jedná o domácí úkol. Moc se omlouvám, příště se to už nestane.

      Odpovědět
  7. kvalita PF ?

    Libi se mi sice foto Vladimira Hosche, nic mene se asi zapomina hodnotit celkove PF a ta je priserna. Text uz jaksi veskery zadny, kdyz pominu PF a “podpis”, ale ani toto neni zcela zvladnute, jeste k tomu divne kostrbate a skoro to vypda ze je to dodelane v Malovani a cerna barva a celkova tmavost taky nijak neprispiva k optimismu, ktery by mela prinaset. :/ nechapu, ze ma tolik hlasu.

    Odpovědět
    • RE: kvalita PF ?

      nikdy jsem nemel ambice se nekde predvadet – proste byla vyhlasena soutez,na strankach,ktere navstevuji vyhradne jen kvuli eshopu,tak jsem poslal PF,kterou jsem narychlo vytvoril pro pratele a kolegy z http://www.photopost.cz…nejsem grafik a pismo bylo pridano v programu ACDSee,coz neni zrovna to prave orechove,to priznavam – bral jsem ucast jako zkousku,jestli je fotka dobra,nebo ne..pismo je pro me az druhotna zalezitost..k samotne fotce:vznikla na navrh me zeny,ja jsem spise na krajinky..:))..jinak nikoho nenutim ke kladnemu hodnoceni,kazdy ma jiny nazor a ten je ciste subjektivni…taky nechapu,proc mam tolik hlasu,ja osobne bych zvolil fotku jinou a taky jsem pro jinou hlasoval…

      Odpovědět
    • Ještě jednou ztráty a nálezy

      Už jsem to psal výše, ještě jednou se omlouvám, podcenili jsme volbu e-mailové schránky, takže nám chodily PF z domácího úkolu i běžná PF, co nám posílali zákazníci, partneři, apod. V tomto mailu nebylo řečeno, že se jedná o domácí úkol, takže jsme jej zařadili jen mezi ty “zákaznické”.

      Odpovědět
    • RE: PF

      zabudla som dopisat meno VladHosch.
      Pekne su PFka aj ostatnych autorov. Snad mate skusenosti, ake vygrcy renomovanych firiem si trufaju hovorit “PF”ka. A tu vidno, ze tvoriva muza navstevuje aj ludi, ktori nepotrebuju by tak na vyslni, ale pritom maju fantaziu.

      Odpovědět

Napsat komentář