Pozvánka na Bohnický fotomaraton

Přijďte si zafotit do Bohnic…

Plakát
Plakát s upoutávkou

Dne 16.6.2012 proběhne na území hlavního města Prahy (MČ Prahy 8 ) Bohnický fotomaraton. Fotomaraton je celosvětově známý a uznávaný koncept fotografické soutěže, kdy zúčastnění mají za úkol vyfotografovat sérii snímků na stanovená témata v určitém čase. Soutěž je určena pro širokou veřejnost, amatéry i profesionály, dospělé i děti, zdravé i nemocné. Pořízené fotografie bude hodnotit odborná porota a vítězové obdrží hodnotné ceny. Nedílnou součástí akce je následná prezentace nejlepších sérii a fotografií v rámci slavnostní vernisáže a výstavy. Nedílnou fází soutěže bude dražba vítězných fotografií za účelem podpořit konkrétní projekt pomoci lidem s duševním onemocněním. Organizátorem je Psychiatrická léčebna Bohnice (PLB) a Bona, o.p.s. za podpory firmy Canon a Nadace Bona s přispěním partnerů a sponzorů této neziskové akce.

Soutěž bude mít 2 kategorie. Děti do 15 let a kategorie dospělí. Účast v soutěži bude podmíněna registrací v den soutěže nebo na stránkách www.bohnicky-fotomaraton.cz. Akce začne na stanovišti v PLB ve 12:00 vyhlášením 12ti soutěžních témat. Účastníci budou mít poté 6 hodin k pořízení série snímků na území města Prahy. Nafocený materiál budou soutěžící odevzdávat na témže stanovišti, nejpozději však do 18:00.

Cílem akce je uspořádat kvalitní a smysluplnou volnočasovou aktivitu s dobročinným dopadem. Zároveň dát příležitost všem amatérským fotografům prezentovat svůj um a zviditelnit se v rámci následné výstavy. Porotci soutěže jsou vybráni z řad odborné veřejnosti, přičemž kritéria hodnocení budou nastaveny tak, aby měl šanci opravdu každý. Díky širokému záběru akce a jejímu celosvětovému renomé lze již teď očekávat při úspěšné realizaci Bohnického fotomaratonu 2012 další ročník této jedinečné soutěže.

Napsat komentář