Pozvánka na FOTOpivo a jarní výlet

Obě akce už se kvapem blíží. FOTOpivo určitě nemusím blíže představovat, ale jarní výlet je doopravdy jen jednou za rok a možná někomu předchozí akce unikly.

Jako první bych si vás dovolila pozvat na FOTOpivo, které se bude konat jako obvykle v restauraci Na Kovárně v Holešovicích. Tentokrát se sejdeme 9. května, začátek je tradičně v 18 hodin. No a kdo z vás neví, jakými fotografiemi by nás mohl tentokrát překvapit, může využít možnosti naší “nápovědy” a tím je vyhlášené téma pro toto FOTOpivo: PŮLKA.

Letošní jarní výlet bude už čtvrtou akcí v pořadí. První proběhl workshop o focení zvířat na Střeleckém ostrově, dalším rok jsme pokračovali návštěvou železničního muzea v Lužné u Rakovníka a vloni jsme si udělali příjemný výlet do Kutné hory. Pro ty z vás, kteří by si rádi oživili své vzpomínky nebo pro ty, kdož s námi ještě nebyli, přikládám reportáže z těchto akcí do souvisejících linků.

Off station
Foto: Petr Jiskra

A co nás čeká letos? Mohli bychom to nazvat fotografickým výletem za fotografií. Po celé republice se každý rok koná spousta fotografických akcí a my jsme si tentokrát vybrali jednu z těch nejmladších. Jedná se o plzeňský OFF STATION FOTO FESTIVAL. V loňském roce se konal velmi úspěšný a zajímavý nultý ročník a my se nyní pojedeme podívat, zda i ten další (tedy “první”) bude stejně vydařený. Jestli jste stejně zvědavi, přidejte se k nám a uděláme si výlet na výstavu společně.

Samozřejmě, že zmíněná výstava bude velmi vítanou záminkou pro protažení kostí po zimním lenošení a zcela jistě zbyde i dost času na prohlídku Plzně, kde lze najít mnoho fotografických témat i mimo budovu starého nádraží (ovšem s exkurzí do pivovaru nepočítejte).

Fantova kavárna
Foto: Pavel Pola

Takže kdy a kde? Sejdeme se v neděli 13. května v 8:30 na Hlavním nádraží v Praze před Fantovou kavárnou (samozřejmě plzeňští mohou počkat na místě, byť to od nich bude trochu nesportovní :-)). Následně proběhne přeskupení a organizovaný odchod k pokladnám a na peron, kde vyčkáme přistavení vlaku Ex352 Franz Kafka s pravidelným odjezdem v 9:07. (Nechytejte nás za slovo – jestli v tu dobu skutečně odjede vám slíbit nemůžeme, ale budeme lobbovat pro naše zájmy u ČD a doufáme, že na místo opravdu dorazíme ještě v neděli. Ve vlaku je zařazen i restaurační vůz, takže kdo si kromě fotoaparátu přibalí i zlatou kartu, může za jízdy snad i lehce posvačit 🙂

Kdo tedy budete mít čas a chuť, můžete se k nám přidat. Slíbit vám můžeme s jistotou to, že nudit se s námi nebudete, neboť srocení davů a ostudu v dopravních prostředcích zvládame již zcela bravurně. 🙂

Napsat komentář