Off Station 2012

Off Station – nádraží zaplněné fotografiemi od suterénu po střechu. Uvidíte průřez fotografickou tvorbou od klasických snímků po současnou fotografii a různé alternativní počiny, videa, instalace. Tématem fotofestivalu je město – město na sto způsobů. Vystavovat bude na padesát autorů, mezi nimi klasik černobílého subjektivního dokumentu Václav Podestát a přední český fotoreportér Karel Cudlín.

Různorodé prostory nádraží jsou pro instalaci využity tak, aby se umocnilo a podpořilo vyznění vystavovaných exponátů. Nádraží je povýšeno na výstavní galerii.
Součástí zahajovacího víkendu je koncert skupiny Downbelow a audiovizuální projekce Fotojatek.

Off Station festival 2012
Nádraží Plzeň – Jižní předměstí, 12. 5. – 27. 5. 2012

Zahajovací víkend: 12.5. – 13.5.2012

Autoři projektu

O. s. Pro Photo
Radovan Kodera: +420 728 103 457, krarchiv@email.cz
Zuzana Zbořilová: +420 602 189 631, zuzicaz@yahoo.com


Popis projektu

Ve dvou podlažích západní budovy železniční stanice Plzeň–Jižní předměstí bude probíhat společná výstava téměř 50 současných fotografů a autorů multimediálních projektů. Zastoupeny budou jak fotografické osobnosti, tak studenti několika fotografických škol. Vystavovat bude např. Václav Podestát – klasik subjektivního černobílého dokumentu, Karel Cudlín – přední český fotoreportér a dokumentarista a další. Sjednocujícím tématem fotografických souborů je MĚSTO. Město jeko fenomén lze zachytit a vyjádřit na sto způsobů, zastoupeno bude široké spektrum žánrů a technik: dokument, městská kra­jina, zátiší, inscenovaná fotografie, video, prostorové instalace.

Václav Podestát
Festival má za cíl rozšířit povědomí o klasické fotografii a představit nové trendy v současné fotografii. Vychází z možnosti inspirace specifickou atmosférou neudržované budovy nádraží; instalované soubory prostory budovy mění, oživují a rozvíjejí její komunikační funkci na funkci multimediální a výstavní. Festival doplní další mediální aktivity – projekce dalších souborů fotografií, tematicky zaměřených filmů, přednášky, diskuze s fotografy a další doplňkové programy.

Eva Pospěchová - Poslední městký vlk

Festival se stává místem vzájemných setkání autorů, setkání autorů s návštěvníky, zároveň umožňuje konfrontaci různých přístupů, zkušeností a směrů ve fotografii. Instalace bude pojmuta jako happening a proložena doplňkovými bonusy. Oficiální zahájení pak bude v sobotu 12. května v 18:00 a po něm bude následovat koncert skupiny Downbelow. Součástí nedělního programu 13. května bude audiovizuální projekce fotografických souborů vybraných z několika ročníků českobudějovického festivalu Fotojatka – promítány budou tvůrčí a dokumentární fotografie významných světových autorů související s tématem město.

Fotofestival OFF Station je organizován ve spolupráci s Johan o. s., centrem pro kulturní a sociální projekty a koná se díky Grantu města Plzně.

Autoři

Daniel Šperl - San FranciscoAubrecht Vojtěch, Balcar Jan, Bartoníčková Dana, Baša Anton, Bendová Markéta,
Berndorffová Kamila, Bican Tomáš, Bláhová Lenka, Bonaventurová Tereza,
Brousilová Marie, Březina David, Bříza Stanislav, Cudlín Karel, Danelová
Michaela, Detko Marek, Dienstbier Jan, Doležel Jiří, Drábek Petr, Dvořáková
Lucie, Fotoklub 7,65, Ismail Said, Havrda Jiří, Hazay Attila, Hunterová Jana,
Hoecherl Barbara, Hrubá Michaela, Jakubčáková Lena, Jarcovjáková Libuše, Janiš
Juraj, Jašminská Ivana, Kiška Petr, Klakurková Michaela, Kovářová Yvona,
Krištůfek Milan, Krákorová Jana, Kvasňovská Patrícia, Leonidou Lenka, Malachta
Oldřich, Malek Josef, Matoušek Pavel, Matoušková Iveta, Němec Václav, Němeček
Miroslav, Németh Lina, Pikous Šimon, Podestát Václav, Poláček Daniel, Pospěchová
Eva, Sekyra Libor, Schýbal Jan, Sládková Adina, Stránská Iva, Sucharda Jan,
Šperl Daniel, Teodosiev Tomáš, Tofan Lukáš, Třešeň ze sadu, Vermouzek Jan,
Vondrouš Roman, Yoshimi Yokoyama, Zunová Petra, Zbořilová Zuzana, Žabžová
Michaela

1 komentář u „Off Station 2012“

  1. Dekuji

    Děkuji organizátorům tohoto svátku fotografie v Plzni.Přeji všem autorům dobré světlo a hodně vnimatelů krásných foptografiií v nezvykle vhodném prostoru, který umocnuje zážitky.

    Odpovědět

Napsat komentář