Pozvánka na XPO 2012

Ten čas hrozně rychle letí. Ještě mám v živé paměti náš první X-poziční podzim s exkurzí ve vodní elektrárně Lipno a už je tady pátý ročník. Je těžké nesklouznout do stereotypu a tak doufám, že i tento prodloužený víkend bude patřit k těm, které budete řadit k těm příjemně stráveným.

XPO 2011

Při našich akcích se vždycky snažíme o to, abychom pokud možno poznali nějakou další lokalitu naší republiky a ani tento ročník nebude vyjímkou. Postupně jsme navštívili Šumavu a Pošumaví, Třeboňsko a minulý rok jsme své fotografické kroky namířili na Sečskou přehradu a její okolí. Pro letošní ročník X-pozičního podzimu mi hned při od začátku hledání vhodného objektu padla do oka oblast Českého Švýcarska. I když to tentokrát nebylo tak jednoduché jako při předchozích ročnících, zadařilo se, a tak vás mohu pozvat na prodloužený víkend do tohoto malebného koutu České republiky.

Hostit nás tedy po dobu naší akce bude penzion Chata Hubertus situovaný v obci Doubice, která leží mezi NP České Švýcarsko a CHKO Lužické hory. Penzion nabízí

XPO 2011

ubytování v pokojích s vlastním sociálním zařízením a aby naše rozjezdy do nového dne po dlouhém
večerním promítání byly rychlejší, dovolila jsem si nám objednat ubytování včetně snídaně.
A naopak, po náročném dni plném nových zážitků můžeme doplnit vydané kalorie v restauraci penzionu, která má na svém jídelním lístku zvěřinové speciality a staročeskou kuchyni. Pro ty z vás, kterým k dobíjení energie nestačí jen strava podávaná na talíři, sděluji, že se zde točí Svijany, lépe řečeno Máz 11° a Kvasničák 13° 🙂

A protože se hlavně jedná o akci fotografickou, budeme se držet tradice, a kromě výletů nás čekají fototémata, fotosoutěž XPO FOTO 2012 a samozřejmě již zmiňované promítání. Kolik bude tentokrát fototémat je zatím tajemství, ale ti z vás, kdo jste s námi již některou z našich akcí absolvovali, už vědí, že se jedná o témata “zákeřná” a nutí všechny fotografy k tomu, aby svou fantazii a um zapojili v plné míře.

XPO 2011

Soutěžní fotografie by měly být pořízeny v tomto roce. Budou vystaveny po celý víkend až do sobotního večera, kdy proběhne vyhodnocení všemi účastníky, vyhlášení vítězů s předáním cen bude současně s nedělní vernisáží.
Soutěže se může zúčastnit každý z účastníků, počet soutěžních fotografií je 1-3, mohou být seřazeny do série či prezentovány jako samostatné fotografie ve formátu cca A4 až A3 nebo čtverec odpovídajícího rozměru. Doporučujeme adjustaci na kartonu.
Téma určené není a je jen na výběru každého z vás, o které své fotografii jste přesvědčeni, že se vám tento rok povedla a položíte svou hlavu na pomyslný špalek před tak vybranou porotou jako je všelidová porota účastníků včetně našich potomků.

Jako vždy uvítáme, když si i vy pro potěchu ostatních připravíte ukázky z vaší tvorby, buď v datové podobě nebo i na papíře, ale nebráníme se ani diapozitivům či jiným formám prezentace. Záleží jen na vás, co a jak budete chtít ostatním ukázat, každopádně dataprojektor, plátno, kolíčky a šňůry patří k základnímu vybavení (diaprojektor zajistíme po domluvě, případně můžete přivézt vlastní, lze například zajistit i základní ozvučení vaší prezentace atp.).

Rádi bychom pozvali všechny, kdož mají chuť strávit příjemný víkend spojený s fotografií. Pro ty z vás, kteří jste s námi ještě na žádné akci nebyli a třeba máte obavy, že se jedná o akci uzavřenou, dodávám, že tomu tak není a jste všichni vítáni. Samozřejmě s sebou můžete vzít své rodiny, přítelkyně či přítele. Program je vždy sestaven tak, aby se ani naše rodiny nenudily a užili si to s námi i ti nejmenší.

XPO 2011

Tak a teď něco dalších důležitých informací:

Datum konání: 27. – 30. září 2012

Cena:

  • 330,- za noc a osobu včetně snídaně
  • 185,- děti od 6 do 10 let včetně snídaně
  • děti do 6 let zdarma

Záloha:

  • 400,- za osobu (1 noc ubytování plus 20,- místní poplatek a 50,- paušál na ostatní náklady)
  • 185,- děti od 6 do 10 let

Platba: Po zkušenostech z minulých let budeme vybírat zálohu za první noc pobytu a doplatek zaplatíte přímo v penzionu (pouze hotově). Tato záloha je nevratná, v případě nedojezdu bude využita jako storno poplatek. Doporučuji vzhledem k lokalitě s sebou vzít dostatek hotovosti.

Uzávěrka přihlášek: 31. srpna 2012

Přihlášky zasílejte na email oa@paladix.cz s udaným počtem osob či případným jiným datem příjezdu či odjezdu. Zatím je volných postelí dost, ale neváhejte, kdo zaváhá, nejede.

Termín pro zaplacení zálohy je do 14. září 2012. Číslo účtu a variabilní symbol pro platbu vám zašleme při potvrzení vaší přihlášky.

4 komentáře u „Pozvánka na XPO 2012“

  1. Zase nic…

    Vy snad ty termíny akcí určujete podle toho kdy já nemůžu… 🙁 No nic, třeba to ještě nakonec vyjde.

    Odpovědět
    • zase nic…

      Jak to “nemůžu”? Kouknu v lednu do kalendáře na svátky v září a v říjnu a hned vím, na který víkend už mám program a nic jiného neplánuju :-):-):-) Je to škoda, už jsme tě dloho neviděli.

      Odpovědět

Napsat komentář