Pozvánka na XPO 2013

FOTOtvrďák je již vyhlášený, je tedy vhodný čas k tomu, vyhlásit také naši další tradiční akci a tou není samozřejmě nic jiného než Xpoziční podzim 2013.

Při našich toulkách jsme navštívili skoro všechny kraje České republiky. Mezi posledními, které nám zbývají k nakouknutí, patří Vysočina.

XPO 2010

Naše fotografické kroky nás letos zavedou do Světlé nad Sázavou a hostit nás po dobu posledního říjnového víkendu bude Penzion Mariadol. Penzion se nachází v klidném údolí u řeky Sázavy a je tedy šance, že součástí letošního Xpozičního podzimu by mohl být i “lokální” UGON (Komu tento název nic neříká, tomu může pomoci třeba tento odkaz). Někdo může namítat, že je to velmi vousatá akce, ale patřila k těm oblíbeným a tak v případě, že příroda bude spolupracovat, nebude určitě na škodu se k ní vrátit.

I pro letošní ročník zůstaneme u další tradice našich akcí a to soutěže XPO FOTO 2013. Soutěžní fotografie budou vystaveny po celý víkend až do nedělního večera, kdy proběhne vyhodnocení všemi účastníky, vyhlášení vítězů s předáním cen bude současně s pondělní vernisáží.

XPO 2010

Soutěže se může zúčastnit každý z účastníků, počet soutěžních fotografií je 1-3, mohou být seřazeny do série či prezentovány jako samostatné fotografie ve formátu cca A4 až A3 nebo čtverec odpovídajícího rozměru. Doporučujeme adjustaci na kartonu. Téma určené není a je jen na výběru každého z vás, o které své fotografii jste přesvědčeni, že se vám tento rok povedla a položíte svou hlavu na pomyslný špalek před tak vybranou porotou jako je všelidová porota účastníků včetně našich potomků. Jediným požadavkem je, že fotografie by měly být pořízeny za poslední rok, tedy od pořádání XPO 2012.

Kdo už s námi na nějakém předešlém ročníku byl, ten ví, že máme ve zvyku zákeřně na místě vyhlašovat i nějaká ta “povinná” fotografická témata, aby si i fotografové trochu lámali hlavy a ne jen bezhlavně “kropili”, co je napadne. 🙂 A protože se budeme nejspíš nacházet i v místech,

XPO 2010

kde se na sklonku života pohyboval i jeden z našich nejznámějších spisovatelů, zkuste si osvěžit nějaké znalosti o něm i jeho díle. Mohlo by se snadno stát, že se vám budou hodit.

Jako vždy uvítáme, když si i vy pro potěchu ostatních připravíte ukázky z vaší tvorby, buď v datové podobě nebo i na papíře. Záleží jen na vás, co a jak budete chtít ostatním ukázat a věřte, že už se všichni na vaše večerní promítání velmi těší. Dataprojektor, plátno, kolíčky a šňůry patří k našemu základnímu vybavení a tedy je opravdu vozit nemusíte.

Teď už tedy nezbývá nic jiného než pozvat ty, kdož mají chuť strávit příjemný víkend spojený s fotografií. Pro ty z vás, kteří jste s námi ještě na žádné akci nebyli a třeba máte obavy, že se jedná o akci uzavřenou, dodávám, že tomu tak není a jste všichni vítáni. Samozřejmě s sebou můžete vzít své rodiny, přítelkyně či přítele. Program bude určitě sestaven tak, aby si užili nejen všichni ti, kteří holdují fotografii, ale také jejich rodiny. Nuda s námi nebývá, těla si sice moc neodpočinou, ale hlavy se určitě pročistí. 🙂

Tak a teď něco dalších důležitých informací:

Datum konání: 25. – 28. říjen 2013

Cena:

  • 300,- za noc včetně snídaně
  • 240,- děti od 3 do 10 let za noc včetně snídaně
  • Děti do 3 let zdarma bez nároku na lůžko a stravu

Záloha:

  • 350,- dospělí (1 noc ubytování + 50,- paušál na ostatní náklady)
  • 240,- děti od 3 do 10 let

Platba: Po zkušenostech z minulých let budeme vybírat zálohu za první noc pobytu a doplatek se hradí přímo v penzionu (pouze hotově). Tato záloha je nevratná, v případě nedojezdu bude využita jako storno poplatek. Doporučuji si sebou vzít dostatek hotovosti, bankomaty jsou sice “na každém rohu”, ale je to vždy o starost méně a ne vždy je ten správný roh dostatečně blízko.

Uzávěrka přihlášek: 27. září 2013

Přihlášky zasílejte na email oa@paladix.cz s udaným počtem osob či případným jiným datem příjezdu či odjezdu. Penzion je sice velký dost, ale po zkušenostech z předchozích ročníků máme objednaný pouze určitý počet pokojů, tak prosíme neváhejte s přihlášením. Kdo zaváhá, nejede.

Termín pro zaplacení zálohy je do 11. října 2013. Číslo účtu a variabilní symbol pro platbu vám zašleme při potvrzení vaší přihlášky.

1 komentář u „Pozvánka na XPO 2013“

Napsat komentář