Nové Zoner Photo Studio 16 – přehlednější, efektivnější, rychlejší

(Brno, 17. září) Česká společnost ZONER software, a. s. dnes uvádí novou verzi programu Zoner Photo Studio. Program, který na správu a editaci fotografií používají milióny lidí po celém světě, nabízí ve verzi 16 snadnější třídění a popis fotografií, zcela přepracované ovládání nástrojů v Editoru, plnou podporu dotykového ovládání a mnoho dalších funkcí a novinek.

Zaměřili jsme se na to, co dělá s fotografiemi na počítači každý – od prohlížení nových snímků až po jejich úpravy. Ty činnosti, které provádíte s fotografií nejčastěji, jsou tak v Zoner Photo Studiu 16 mnohem pohodlnější, logičtější a snazší. Práci v novém uživatelském rozhraní si prostě zamilujete,“ říká Aleš Hasala, vedoucí vývojového týmu programu.

Největší změny zaznamenal v nové verzi programu Správce. V tomto modulu je nyní, kromě klasického zobrazení v režimu Průzkumník, na výběr zobrazení v režimech Náhled, Mapa a Porovnat. Nové režimy jsou navíc doplněny filmovým pásem, který funkce Průzkumníka nahrazuje.

Náhled je ideální na prvotní procházení a třídění fotografií, navíc je v něm díky vylepšenému panelu informací jednoduché přiřazovat hodnocení, značky, popis a klíčová slova. V režimu Mapa lze fotkám jednoduše přiřazovat GPS souřadnice pouhým přetažením snímku na mapu.

Nový Editor je na první pohled přehlednější a práce v něm efektivnější, přináší totiž kompletně sjednocené ovládání a nastavení editačních funkcí. Dialogová okna jsou minulostí, nyní jsou všechny nástroje i filtry v Editoru umístěny v pravém panelu. Díky tomu se radikálně zjednodušila práce při úpravách fotografií, uživatel nemusí funkce hledat, má jejich výběr i nastavení na jednom místě. Editor však přináší i nové funkce, například Změnit rozměr podle obsahu, která dává možnost změnit poměr stran fotografie bez nutnosti ořezat některou její důležitou část.

Zoner Photo Studio 16 je první desktopovou aplikací pro práci s fotografiemi, která je plně optimalizovaná pro dotykové ovládání. Technologický pokrok lze vidět také na rychlosti programu, od náhledů v RAW modulu po běžné otáčení fotografií, vše je svižnější a plynulejší díky GPU a hardwarové akceleraci.

Zoner Photo Studio 16 je v prodeji za cenu 1 499 Kč, uživatelé předchozí verze zaplatí pouze 799 Kč. Krabicová verze za příplatek 299 Kč obsahuje úplně novou knihu praktických rad k používání programu.

Plná verze Zoner Photo Studia 16 se dá stáhnout a vyzkoušet 30 dní zdarma na adrese www.zoner.cz, zároveň zde lze nalézt další informace o programu a jeho novinkách.

Napsat komentář