Pozvánka na XPO 2014 aneb Pachatel se vrací…

Podzim klepe na vrátka, pacholátka se vrátila do školy a my pro vás začínáme chystat několik akcí. Vloni byl první vyhlášenou taškařicí poslední FOTOTVRĎÁK, letos to bude XPO neboli xpoziční podzim. Již po sedmé vyrazíme na prodloužený víkend, abychom si odpočinuli od pracovních povinností, užili si kousek té přírody, poučili se z historie dávné či nedávné, protáhli si tělo při nějaké sportovní činnosti (neutíkejte, čtěte dál, nic z toho není povinné), a samozřejmě, abychom se setkali se stejně “postiženými” přáteli. Postiženými koníčkem, zvaným fotografie.

xpo 2013

Letos nás bude čekat takový malý, a doufám, že i milý návrat. Na přání několika z nás se opět vracíme po pěti letech do tvrze ke Chroustům v obci Jindřichovice v malebném Pošumaví (aby nedocházelo k omylům, mapa je zde). Při naší minulé návštěvě nás okouzlila maštal, kde jsme trávili večery promítáním fotografií při romantickém plápolání ohně v krbu, mnohé oslovila i autentická a zcela provozuschopná šatlava, a v neposlední řadě samozřejmě nesmíme zapomenout také na černou kuchyni neboli obří gril, který jsme využívali při přípravě večeří. (Celkové ohlédnutí za minulou návštěvou tohoto krásného místa nadete zde.)

Po dlouhé době nás tedy čeká akce ve stylu našich letních výjezdů. Nebude se o nás tedy starat žádný personál penzionu a nebudou nám servírovány snídaně a ani večeře 🙂 Vše bude ve vlastní režii, soudobě vybavené kuchyně jsou součástí našich komnat. Pro milovníky piva mám také jednu dobrou zprávu, soudek či dva nás budou očekávat již ve tvrzi a vzhledem k místu konání to tentokrát bude klasika, tedy Plzeň 12°.

xpo 2013

Na programu tohoto prodlouženého víkendu se pilně pracuje, ale možností v okolí je mnoho a určitě se nudit nebudeme. Tentokrát nám byly dopřány 4 dny volna, a tak by si i naši cyklisté mohli vyrazit na nějaký ten výšlap do blízkých kopců, pro ty méně “sportovně založené” bude třeba zajímavý gurmánský zážitek v blízké restauraci, kde se podávají pokrmy převážně z jejich vlastního chovu skotu. Ale nebudu vše prozrazovat dopředu, nechte se taky trochu překvapit 🙂

Z fotografického programu vás určitě budou čekat různá (ne)oblíbená fotografická témata s následnou minivýstavou, již tradičně proběhne i soutěž XPO FOTO 2014.

Pravidla pro zařazení do soutěže jsou také obvyklá:

Do soutěže může každý z účastníků přihlásit 1 – 3 fotografie (slovy jednu až tři fotografie, ne jako minule, kdy jsme zaznamenali pokusy o vytapetování výstavní mistnosti), které mohou být seřazeny do série či prezentovány jako samostatné fotografie.

Téma fotografií pro soutěž opět určené není a volba těch správných fotografií tak záleží jen na vašem výběru. Připravte se ale na to, že položíte svou hlavu na pomyslný špalek před tak vybraným publikem, jakým je všelidová porota účastníků včetně našich potomků (ano, u nás panuje plná demokracie

xpo 2013

-neplést s anarchií- a každý z účastníků má hlasovací právo). Jediným požadavkem je, že fotografie by měly být pořízeny v průběhu posledního roku, tedy od pořádání XPO 2013.

Formát fotografií by měl být cca A4 až A3 (nebo čtverec odpovídajícího rozměru) a doporučujeme jejich adjustaci na karton – přece jen se jedná o výstavní fotografie, takže by tomu jejich úprava měla odpovídat.

Samozřejmě uvítáme, pokud přivezete i nějaké další (nesoutěžní) fotografie z vaší tvorby, ať už v papírové formě k vystavení, nebo v digitální, určené k promítání. Náplň všech večerů je zajištěna “svépomocí”, takže pokud budete mít nějakou zajímavou fotografickou sérii, o které byste ostatním rádi povyprávěli a skrze kterou nás provedli (obzvláště oblíbeny jsou série z exotičtějších dovolených – Jižní Amerika, střední Asie, západní Brno a podobně), tím lépe, vezměte je s sebou, prostor i čas pro jejich promítnutí se zcela jistě najde.

Nebráníme se ani ucelenějším audiovizuálním dílům a pokud máte nějaký zajímavý autorský videoklip či slideshow, pak i na ně dojde. S technikou si nemusíte lámat hlavu – dataprojektor, projekční plátno, kolíčky a šňůry patří k našemu základnímu vybavení a opravdu je vozit nemusíte. Snad jen v případě, že budete mít touhu prezentovat klasické diapozitivy, vezměte vlastní projektor (či se s námi raději předem domluvte).

Tak a teď něco dalších důležitých informací:

Datum konání: 24. – 28. říjen 2014

Cena:

Vzhledem k tomu, že máme tvrz zamluvenu celou za pevnou částku, náklady na ubytování se budou odvíjet od přihlášených účastníků. Předpokládaná cena na osobu se pohybuje v rozmezí 1000 až 1200 Kč za celý pobyt, tzn. 250 až 300 Kč za noc. Děti do 3 let bez nároku na lůžko zadarmo.

Záloha:

  • 450,- osoba (400,- + 50,- paušál na ostatní náklady)

Platba: Po zkušenostech z minulých let budeme vybírat zálohu, doplatek se hradí přímo v penzionu (pouze hotově). Tato záloha je nevratná, v případě nedojezdu bude využita jako storno poplatek. Doporučuji si sebou vzít dostatek hotovosti, bankomaty jsou sice v současné době “na každém rohu”, ale protože Jindřichovice nejsou právě středem vesmíru, nemusí být vždy ten správný roh dostatečně blízko.

Uzávěrka přihlášek: 28. září 2014

Přihlášky zasílejte na email oa@paladix.cz s udaným počtem osob či případným jiným datem příjezdu či odjezdu. Tvrz je sice velká dost, ale přece jen není nafukovací, takže neváhejte s přihlášením. Zde více než kdy jindy platí ono známé olympijské úsloví “kdo zaváhá, nejede” 🙂

Termín pro zaplacení zálohy je do 12. října 2014. Číslo účtu a variabilní symbol pro platbu vám zašleme při potvrzení vaší přihlášky.

1 komentář u „Pozvánka na XPO 2014 aneb Pachatel se vrací…“

  1. volná místa

    Je sice po uzávěrce, ale ještě jeden pokoj zbývá. Čeká nás jako obvykle “klidný” a pohodový víkend. Rodiny vítány.

    Odpovědět

Napsat komentář